Jump to content

Coccinella

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Coccinella objavio

  1. Nisam sigurna postoje li "ekološki porezi" u Hr, ali imaš hrpu raznih naknada koje se uplaćuju u Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost FZOEU u ime zaštite okoliša pa ako ti to što može pomoć...
  2. Već x godina živim u stanu svoje pokojne bake koji je u vrijeme otkupa stanova otkupila moja teta čisto zato što je u tom trenu imala dovoljno novca za razliku od moje mame (svoje sestre). Prije nego sam tamo počela živjeti bila sam prijavljena na toj adresi radi stanarskog prava prema ondašnjim zakonima. U međuvremenu, udala sam se i imam dvoje djece, svi četvero živimo i prijavljeni smo na toj adresi. Teta živi u Beču zajedno sa svim svojim nasljednicima i ne pada im na pamet vraćati se. Bila je svojevremeno sastavila oporuku kojom ostavlja stan mojoj mami u nasljeđe, a dogovor je bio da onda ona meni ostavi tako da si riješim stambeno pitanje. Na žalost, moja mama se jako razboljela (rak), ne zna koliko će još dugo živjeti pa je željela riješiti pitanje stana što prije. Tu nastaje problem. 28.lipnja 2010. teta je došla u Zagreb i darovnim ugovorom prenijela stan na mene, proveden je već na gruntovnom. Rečeno mi je tako, i računala sam da sam na prvu nekretninu u vlasništvu oslobođena poreza jer rješavam svoje stambeno pitanje. Nazvala sam zato onaj besplatni info telefon porezne uprave da pitam kako zatražiti oslobođenje od poreza i nemalo se iznenadila (zapravo skoro doživjela živčani slom - još me želudac boli) kad mi je službenica s druge strane rekla da moram platiti 5% vrijednosti stana na darovanje i uputila me da porazgovaram s nekim tko se bavi baš nekretninama u poreznoj. Uglavnom, takvu osobu već dva dana ne mogu dobiti na telefon - il je zauzeto il se nitko ne javlja. Love za plaćanje poreza naravno nemam, dapače, mogla bih prodat stan da ga platim. Molim pomoć!!!
  3. Svečano objavljujem PROLAZ!!!! Sad me boli noga jerbo mi se odvalila stjenčuga sa srca... Pozdrav Malavelika! (Inače i ona je prošla, uspjele smo se upoznat na licu mjesta ) Pitanja objavim kad se dovoljno skuliram da ih se prisjetim. Pozdrav svima kojima se bliži rok. Vrag zbilja nije tako crn ko što izgleda, meni su ispitivači bili sjajni i pomagali mi puno više od očekivanja (i priželjkivanja , lokalnu sam zbilja mislila da me neće pustit). Bilo pa prošlo, život ide dalje s jednom brigom manje za vratom...
  4. Sutra je moj dan D. Štrebam ko luđak, što po skripti (koju sam prepravila za osobne potrebe i dodala EU prema pitanjima s ovog foruma ), što po knjizi (onoj sivoj debeloj), preslušala snimku predavanja i na kraju imam osjećej da BAŠ NIŠ NE ZNAM!!! Kad sam pokušala odgovarat na pitanja sa zadnjih rokova koje sam tu pronašla, xxx je RAZLIČITIH od onih u mojoj skripti. Ima stvari koje nikak nemrem zapamtiti poput svih mogućih nadležnosti (osim predsjedničke - nju sam na silu potrpala u glavu) ili stvari poput pretpristupne strategije i sl. Sve mi se zmešalo, hrpa riječi bez pravog značenja koje uopće ne mogu logički povezati. Mislim, ja sam nekad daaaavno bila među najboljim đacima i studentima, ali bojim se da mi sa starošću mozak gubi na fleksibilnosti. A osim toga ja sam prirodnjak, di me nađe sa zakonima!!! Sinoć sam natjerala muža da me propita na što je on zdušno pokušavao zaspati na svakom pitanju dok sam ja mucala. Eto. Frka mi je. Predugo sam tražila posao da ga izgubim samo zato jer nisam položila DSI u roku. Počela sam grist nokte, plakat i paničarit, zima mi je i kad se pregrijem. Je, i uništavam tolike količine hrane da me sram. :tuzan: Koliko su u stvari strogi ti ispitivači? Mislim, sigurno vide kad im neko ful preplašen upadne na ispit. I btw, jel netko zna, ako se potpuno padne jel ti treba nova prijava za polaganje ili ideš na staru? Meni rok za polaganje ističe 09.10., to mi je godina dana od početka službe, što i nije tako daleko, pa je bolje da se informiram i o neugodnijim stvarima. Idem sad još učit dok mi nikog nema doma. A onda mi preostaje još samo ovo UPOMOOOOOĆ!!!!!
  5. Idem ja 28.09. Od danas sam na plaćenim slobodnim danima za učenje. No umjesto kvalitetnog učenja vrlo kvalitetno praznim frižider i špajzu - zdebljat ću se ko prase ovih dana . I još me uhvatio sinusitis... Čitam ove izvještaje sa zadnjih rokova i sve mi se nekak čini da znam bar 90% (nadala sam se roku 28.06. pa sam već onda čituckala skriptu, ali su mi onda potepli prijavu putem do kadrovske ). A opet sve mi je tak kilavo u glavi. Ne znam... Moji me na poslu tješe da je ovo lakše od bilo kojeg ispita na faksu, da pametni lako prolaze, da imam slonovsku memoriju, da nije vrag tak crn kak izgleda, itd, itd, itd... Zapravo, još me ne lovi panika (čeka zadnja dva dana ). Zapravo, divim se vlastitoj skuliranosti. Zapravo, ljubomorna sam na kolegicu koja ide sa mnom, a razbolila se početkom rujna - imala je puna dva tjedna više od mene za učenje. :tuzan: Istina, da sam ih ja imala ionako ih ne bih iskoristila pa mi je svejedno. Jedini mi se zaključak nameće da u cijeloj priči sreća ima dost veliku ulogu - ak ti se pojavi ona babetina o kojoj priče kruže :baba: na ZUP-u, a slučajno nisi pravnik, ježi ga - nemaš sreće. I kak sad da ja pogodim oće mi doć ona ili netko drugi? NEĆU BABU!!! BTW, koliko u postotku pitanja moraš znati da te puste? Mislim, bilo bi smiješno da traže da odgovorimo baš sve. Tak nije ni na faksu bilo. Sorry ako davim, morala sam se malo ispuhat na nekom mjestu različitom od frižidera.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija