Jump to content

Mirko P.

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ok. Hvala G-man! Hvala i svima drugima koji su se ukljucili u ovu temu/raspravu do sada!
  2. Zaboravio sam jos samo pitati... Da li nakon sto podnesem reviziju, pa onda i Ustavnu Tuzbu moram cekati na odgovor VSRH i Ustavnog Suda ili mogu odmah podnijeti zalbu Strasbourg-u??? Receno mi je da se na reviziju ceka 3 do 4 godine (nadam se da ovo nije istina)!!! A ne znam koliko se ceka na odgovor Ustavnog Suda nakon podnosenja Ustavne Tuzbe. U svakom slucaju, s obzirom da se zalim na presudu VTS-a, po mom shvacanju tuzbu Strasbourg-u bi trebao podnijeti u roku od 6 mjeseci od donosenja ove presude. Ili ipak tuzbu Strasbourgu mogu podnijeti u roku od 6 mjeseci nakon odgovora Ustavnog Suda na moju Ustavnu Tuzbu? Ako je ovo drugo, onda ce mi sveukupno parnicni postupak pred nasim sudovima trajati 20+ godina!!! Vjerujem da nisam jedini, ali sto je previse je previse...
  3. @G-man i KronicnaStranka: Hvala Vam na pomoci i savjetima!!! @G-man: nije mi namjera "izigravati sustav" kako ste spomenuli (vjerujem u dobroj namjeri) i nadam se da cu naci nekoga da podnesem reviziju kako zakon nalaze. S druge strane, s obzirom na visinu odstetnog zahtjeva koju je odredio aktuar, ja ne bih bio u mogucnosti platiti tu reviziju pa me onda zapravo zakon diskriminira "zbog tankog dzepa" i tako mi onemogucava da se dalje borim za pravdu. Netko mi je rekao da je moguce podnijeti Ustavnu tuzbu i u njoj objasniti zasto nisam podnijeo zahtjev za reviziju. Kako bilo, nadam se da cu ipak naci makar nekoga sa pravosudnim ispitom ili nekoga tko bi ovo preuzeo "na postotak" i podnijeti reviziju u roku od 30 dana. @KronicnaStranka: Toga sam se i bojao! Znaci najprije ce ovi nasi "pravednici" koji rade u Strasbourg-u ocijeniti da li je moj zahtjev opravdan, pa tek onda ce isti biti (eventualno) proslijedjen dalje... Strasno! Kome covjek danas moze vjerovati vise... Ali neka, borit cu se do kraja!
  4. Pitanje za Bovu: Svakako cu probati naći nekog odvjetnika/punomoćnika, ali sumnjam da će mi to netko napraviti samo tako. Ako sam podnesem reviziju (dakle, bez odvjetnika) i revizija mi bude odbacena (sto i ocekujem, s obzirom da je 99% revizija odbaceno, koliko vidim) da li imam pravo onda podnijeti tuzbu Sudu za ljudska prava u Strasbourgu? Ili se ovakav zahtjev za revizijom koji je podnesen bez odvjetnika smatra nepravilnim i samim time nemam niti pravo na zalbu Strasbourg-u??? U biti, totalno sam izgubio povjerenje u nas pravni sustav i samo mi je vazno da podnesem sve korake koje moram da dodjem do Strasbourg-a.
  5. Hvala svima na odgovorima do sada! Moram priznati da ste me malo zbunili. Naime, u kontaktu sam sa jednim odvjetnickim uredom i oni su mi rekli da mogu sam podnijeti reviziju i da moram jako paziti na odredbe ZPP-a na koje se pozivam, ali sada je netko gore spomenuo da reviziju mora podnijeti odvjetnik ili netko sa položenim pravosudnim ispitom!? Vidim da tako i pise u cl. 91 ZPP-a. Da li ovo stvarno znaci da moram imati punomocnika i da nema sanse da sam podnesem reviziju??? Da, radi se o trgovackom sporu i vrijednost spora je veca od 500.000kn. Zbog toga bi me i revizija kostala jako puno, pa je pisem sam. Presuda na koju pisem reviziju je presuda VTS-a u Zagrebu pa, logicno, nisam do sada zatrazio izuzece suca jer nisam niti znao tko sudi u mom predmetu dok nije donesena odluka (a prema zakonu strankama nije dopusteno znati koji sudac odlucuje u njihovom predmetu sve dok im odluke ne bude dostavljena).
  6. Pozdrav svima, Nakon 17+ godina parnicenja dobio sam presudu drugostupanjskog suda. Presuda je poprilicno skandalozna, sto ne cudi s obzirom na razmjere korupcije kod nas, ali je korak naprijed do Strasbourg-a. Ne moram niti spominjati da drugostupanjski sud nije bio nepristran (a morao bi to biti), sto je i vise nego ocito iz same presude. Osim toga imam i hrpu dokaza koje sam sudu uredno dostavio jos u redovnom sudskom postupku a sud se nije cak niti jednom jedinom rijeci u presudi osvrnuo na te nepobitne dokaze!? Jedan od sudaca iz sudskog vijeca je iz istog (jako malog) mjesta kao i tuzenik i sigurno se poznaje sa tuzenikom, a cak je i radio sa njim ali ne u istoj vec u drugoj firmi. Povrijedjen mi je citav niz odredaba iz ZPP-a ali i temeljna ljudska prava zbog duzine trajanja postupka (vec imam presudu od Vrhovnog Suda RH koja to potvrdjuje), odnosno pravo na pravicno sudjenje. Imam par pitanja u vezi sa nastavkom ovog beskonacnog parnicenja po nasim sudovima: 1. Zanima me da li sam mogu napisati reviziju ili moram platiti odvjetniku da mi to napravi sto bi bilo izuzetno skupo? Siguran sam da cu je napisati bolje od ikoga, ali me zanima da li ce je Vrhovni Sud RH uzeti u obzir ako reviziju nije napisao odvjetnik vec direktno tuzitelj? 2. Da li mogu istovremeno sa revizijom podnijeti i ustavnu tužbu ili moram čekati rezultat revizije??? Receno mi je da se na reviziju ceka cca 3 do 4 godine!!!??? Ako mogu odmah podnijeti i tu ustavnu tuzbu rado bih je podnijeo. 3. Da li se mogu odmah zaliti Sudu za Ljudska Prava u Strasbourgu ili bas moram cekati da mi odbiju reviziju i ustavnu tuzbu sto ce sve skupa trajati po mojoj procjeni jos 7 ili 8 godina, dakle sve ukupno bi to bilo 25 godina parnicenja!? Ludilo od drzave. 4. Da li u reviziji i ustavnoj tuzbi mogu jasno naznaciti da sud nije bio nepristran? Da li mogu napisati da smatram da je odredjeni sudac trebao sam sebe izuzeti jer je ocito da je postojao razlog za izuzece tog suca? Dakle, ne na nacin da oklevetam tog suca bez veze, vec da jasno to argumentiram i potkrijepim dokazima. Da li me taj sudac moze tuziti ako tako nesto napisem, premda je to istina??? Znam da suci imaju imunitet ali zar je moguce da mogu biti toliko ocito pristrani i na kraju nikome nista? Takodjer, jedan od sudaca sa nizeg suda koji danas vise nije sudac vec odvjetnik danas zastupa tuzenika (imam dokaz) sto znaci da su i vise nego u prijateljskm odnosima. Smijem li i to spomenuti? Nadam se da mi netko moze pomoci kratkim savjetom. Hvala svima unaprijed!
  7. Pozdrav svima. Firma koju tuzim je u likvidaciji i vec je objavila Poziv Vjerovnicima u Narodnim Novinama. Kazu da su svim vjerovnicima spremni isplatiti potrazivanja. Zanima me da li ova 'Prijava Potrazivanja' ima neki specifican obrazac koji treba slijediti? Da li mi je potreban odvjetnik ili mogu i sam poslati tu 'Prijavu Potrazivanja' i kome je sve saljem??? Samo firmi koja je u likvidaciji ili i nadleznom sudu? Mozda jos nekoj instituciji??? Zelim se maksimalno osigurati pa me zanima tocna procedura oko ove 'Prijave Potrazivanja' kako ne bih nista propoustio. Ocekujem da drugostupanjska presuda dodje prije nego firma skroz ode u likvidaciju (dakle, prije nego sto prodje ovih 6 mjeseci koji vec teku). U slucaju da se firma koju tuzim oglusi na moju 'Prijavu Potrazivanja' i bude pravila probleme oko isplate sto mi je najbolje ciniti? Uskok? DORH? Kome sve ovo prijaviti? Nemam namjeru nikoga stedjeti. Hvala svima unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija