Jump to content

tomke

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U ovom slučaju, emocionalno i verbalno zlostavljanje koje je osoba A nanjela osobi B mislim da se teško može dokazati jer se zlostavljanje odvilo uživo, bez dokaza poput poruka.
  2. Da li javljanje nekome tko je prijatelj osobi A također spada pod neželjeni kontakt u ovom slučaju?
  3. Mogli bi sad pričati o zlostavljanju, tj. tko je koga tu zlostavljao. Ali kome da osoba B prijavi emocionalno i verbalno zlostavljanje od osobe A? Upravi vodovoda? Nego, da se vratimo na temu - dakle, u ovom slučaju - postupak bi se vodio u hrvatskoj, iako osoba koja bi prijavila slučaj živi u njemačkoj? Kakve su obično kazne u ovakvim slučajevima?
  4. Na koji način će osoba B biti prisiljena to poštivati, tj. ako osoba A prijavi slučaj policiji, ide li prvo nekakvo upozorenje osobi B ili se može očekivati odmah poziv na sud ili kazna? I kako to funkcionira između njemačke i hrvatske? Da li bi osoba B u slučaju prijave imala problem samo ako bi stupila na tlo njemačke ili ?
  5. Molim savjet, radi se o osobi A koja živi u njemačkoj (inače je australskog državljanstva) i koja je izrazila želju da joj se jedna osoba B (hrvatskog državljanstva) više ne javlja. Ta osoba A koja je izrazila želju da joj se B više ne javlja tu je svoju želju izrazila putem whatsapp poruke, dok još nije blokirala osobu B koja joj se javljala. Nakon toga, osoba B javila se osobi A sa više email adresa a onda je upotrijebila i drugi broj telefona da se ponovo javi osobi A, na što je osoba A napisala u poruci da će morati poduzeti "druge mjere" ako se osoba B nastavi javljati. Radi se o ljubavnoj priči. Osoba B u nijednoj od svojih poruka nije rekla ništa ružno niti uputila bilo kakvu prijetnju osobi A. Osoba B samo je tražila razgovor da si olakša emocionalne povrede koje je dobila od osobe A. Sada osoba B razmišlja da se ponovo javi osobi A. Koje moguće posljedice su moguće po osobu B, obzirom da je hrvatski državljanin, a javio bi se osobi A koja živi u njemačkoj?
  6. danas sam dobio kaznu (60 e) za voznju javnim prijevozom bez karte u berlinu. zna li netko koji je scenarij u slucaju da ne platim kaznu u roku od dva tjedna?
  7. ti ideš iz jedne krajnosti u drugu. vjeruj mi, nisam ni sumnjao da država ima takve alate u ruci. nego, molim te da se još jednom vratiš na moj prvi odgovor u ovoj temi, pročitaš ga i razmisliš jesi li pretjerao, obzirom da ovo nije nikakav braniteljski forum na koji sam došao s ciljem provociranja već forum gdje ljudi dolaze tražiti pravne savjete.
  8. ponavljam, tko tebi brani da ideš i igraš se rata? zašto onda mene želiš na silu uvlačiti u nešto što me ne zanima? usput, odgovor na pitanje koje si mi postavio pronaći ćeš u mojem prvom odgovoru na ovu temu. još jednom te molim da kao savjestan korisnik legalis foruma, svoje osobne dojmove i stavove a koji su po mojem skromnom mišljenju van teme ne iznosiš na ovome mjestu.
  9. tko tebi brani da ideš u rat, budeš mali čovjek, poslušnik tzv. nesvjesno čono i gineš (kao slijepi sokol) za ekipu s vrha hranidbenog lanca? moje teme se, ako nemaš suvislih komentara, molim te kloni.
  10. kao vojni obveznik dužan sam se odazvati na moguće vojne vježbe. na to sam mislio. nisam jehovin svjedok, katolik sam. upravo su i vjerski pogledi razlog moje želje za prigovorom savjesti.
  11. vojni rok odslužio sam prije desetak godina. u međuvremenu sam promjenio poglede i više ne želim sudjelovati u vojnim vježbama, akcijama niti držati ikakvo oružje u ruci. mogu li podnjeti prigovor savjesti i kakva je procedura?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija