Jump to content

kallin

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je kallin objavio

  1. Da, imali su osobne iskaznice RH izdate u Splitu.sto mislis da li je bolje podnjeti zahtjev za utvrdjivanje drz ili za stjecanje?onako osobno sto ti mislis?
  2. Tocka 3 stavak prvi i drugi zakona.jer imam i potvrdu iz maticnog ureda da sam prijavljena tek dva mjeseca po rodjenju.
  3. SFRJ, republicko Srbije.Medjutim posjedujem potvrdu iz Srbije da nisam upisana u knjigu drzavljana Srbije te 81 god po ocu.Hajde da peobam postavit pitanje drugacije posto zakon iz 77 god nije preciziran do kraja sto se tice roditelja sa razlicitim rep.drz koji imaju prijavljeno prebivaliste na teritoriji Hrvatske tada kada se dijete rodilo.sto mislite o tome da probam sa zahtjevom za utvrdjivanje Hr drzavljanstva? Roditelji su u vrijeme mog rodjenja imali prijavljeno orebivaliste u Hr, imali razlicito rep.drz otac srpsko mama BiH.s obzirom da ne postoji potpisana izjava roditelja da se slazu da dijete dobije rep.drz.po ocu, recimo mama je htjela da imam BiH a tata Srpsko pa se nisu dogovorili.da li je mogucno da pidnesem zahtjev za utvrdjivanje drzavljanstva? Smatram da sam Hrvatica samim tim sto sam rodjena na teritorij Hr nekog mijesanog porijekla kao sto bi neki Kanadjanin kazao da je Kanadjanin Hr porijekla.sto mislite vridi li pokusat? Cini mi se bolja varijanta od zahtjeva za stjecanje her bih tad priznala bar sebi da ga nikad nisam ni imala tj.da na njega nisam osobito imala pravo!
  4. Zivili do sestog mjeseca 1991 godine u Splitu.nemem BiH drzavljanstvo.sada sam Kanadjanka.
  5. Rodjena sam u Splitu 81 god, zavedena u maticnom uredu i knjigu drzavljana sa republickim drz Srbije po ocu dva mjeseca od rodjenja.Otac mi je imao drz.Srbije, a majka BiH.znaci razlicita republicka drz.imam li ja pravo na drz.Hrvatske s' obzirom da nema izjave roditelja o republickom drzavljanstvu tj.zapisnik koji potpisuju roditelji i sluzbeno lice koje vodi evidenciju o drzavljanstvu.Majka je bila zapanjena kad je vidjela da mi u izvadku iz matice rodjenih pise drz.rep Srbije, a ja ga uopste ne posjedujem.imam i potvrdu iz Srbije da nisam upisana u njihovu knjigu drzavljana po ocu te 81 god ni kasnije.tih godina se valjda primjenjivao princip po mjestu rodjenja ili teritoriji za dobijanje drz.u veleposlanstvu r.Hrvatske mi kazu da je vjerovatno doslo do pogresno utvrdjenih cinjenica, a u Splitu tvrde da imam Sr.drz i da neman prava na domovnicu.Pa nije meni Srbija domovina nit sam rodjena tu nit kad bila.sto mi je ciniti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija