Jump to content

KLC-78

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Oporukom pokojnog djeda Brat i ja smo imenovani nasljednicima sve njegove pokretne i nepokretne imovine. Oporuku su priznali kao pravovaljanom njegova djeca ukupno njih 5 dok ih je dvoje osporavalo na način da su digli tužbu. Naša izjava na prvom ročištu ostavine je bila da prihvaćamo oporuku te teti ne osporavamo njeno pravo na određenu nekretninu koju je dobila diobom. No, u postupku tužbe kojom se osporava oporuka unijet je dio nekretnine koji diobom pripada djedu a ne teti (iako za taj dio mi nismo izjavili), te je stoga temeljem tužbe i žalbe na županijskom sudu u svezi osporavanja oporuke stavljen a time i dodjeljen dio nekretnine od djeda koji je u naknadnom postupku koji upravo traje, taj dio nekretnine izuzet iz ostavinskog postupka pozivajući se na pravomoćno riješenje s županijskog suda, ignorirajući diobni spis kojim je djed bio vlasnik te imovine. Kontakt: e-mail luka_2305@hotmail.com
  2. Poštovani, dali znate dali je zakonski moguće upisati pokojnika na imovinu u gruntovnici pravomočnosti sudske odluke u dijelu koji joj je sudskim putem dodjeljeno, iako je rijeć o osobi koja je umrla pred 38 g. ?
  3. Poštovani Molio bih nekoga da mi pomogne savjetom ako zna dali je ovakvo što moguće i kako se postaviti? Moj otac je bio donedavna (zadnjih 32godina) vlasnik zemljišta 1/1 koje je dobio darovnim ugovorom od svog oca(danas moj pokojni djed) da bi pred mjesec dana stigla obavjest o pravomočnoj sudskoj presudi iz 1985.g a temeljem tužbe iz 1979.g,kojom se pokojnoj baki (umrloj 1972.) daje pravo 1/2 dijela na toj zemlji.Unatoč pokojnoj baki nju u sporu zastupa drugi sin temeljem tzv.ugovora o doživotnom uzdržavanju (krivotvoren)koji se naknadno pojavio nakon završene ostavinske rasprave iza pokojnice.Na ostavinskoj raspravi je pravomočnim riješenjem ustanovljeno da iza pokojnice nije ostao nikakav dokument o uzdržavanju no sud ipak nakon 6 godina smrti, u tužbi sada nasljednika i opunomočenika prihvača taj dokument temeljem kojega je on i pravni sljednik te se proces nad zemljištem u njeno ime nastavlja do ovog trenutka. Kako je ona pred mjesec dana upisan gruntovno nad pola zemljišta zanima me dali je to moguće s obzirom da je pokojna već 40 godina,da je upisana bez adrese, JMBG i OIB-a jer ga naravno nije mogla niti dobiti, te što učiniti da se ospori naknadno pojavljivanje ugovora o doživotnom uzdržavanju jer isti u trenutku ostavinske rasprave nije postojao? Dali išta pomaže da zadržimo to zemljište u cijelosti to što smo mi jedini uživaoci i korisnici tog zemljišta zadnjih 32 godine?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija