Jump to content

Relrale

Korisnik
  • Broj objava

    127
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Kao prvo: a moj pikulica, kad li ono stupa na snagu ovaj zakon.... da 1. 9. 2009., (''e roko roko''), za to padaš ispit! Kao drugo: floki je i meni dao tumačenje novog zakona u odnosu na stjecanje uvjeta za polaganje, ali ljudi budite objektivni i razmišljajte kao pravnici... ne dopustite da se dovedete u situaciju da bude prekasno za ispravljanje pogrešaka! Sue dobro kaže i sigurno bolje čita i razumijeva ovaj zakon od flokija, a pogotovo pikulice, naši strahovi su opravdani! Ni Ministarstvo pravosuđa još ne zna na koji način će se primjeniti odredbe ovog zakona, zato sam kontaktirao jednog od autora zakona (fakultetskog profesora) koji mi je rekao da bi moglo biti ''nezgodno'' s onima koji steknu uvjete nakon 1.1. 2009. (za pikulicu: dan stupanja na snagu zakona), odnosno da bi ta odredba, nama, koji uvjete stječemo do travnja 2009., (u mojem slučaju 3. siječnja 2009.- 4. g. imovinac) mogla stvarati probleme, te da pokušam učiniti sve da uvjete steknem do 1.1.2009. - a to formalno znači volontiranje na sudu bar 2 dana jer mi toliko fali, a računa se dvostruko! Pridružit ću se mišljenju ''sue'' da je to nespretnost ministarstva, ali išćekujem te pravilnike sa strepnjom! P.S. HAJDUK - DEPORTIVO 1 : 0
  2. A kako ovo- od 3.1. 2005. radim u drž. upravi, 3.1. 2009. stječem uvjete za pravosudni po starom zakonu, a novi se počinje primjenjivati od 1.1. 2009.!?
  3. Ovako: -a) 1993. provodi se izvlaštenje i donosi se rješenje o isplati naknade za izvlaštenu nekretninu osobi koja je izjavila na zapisnik da je stvarni vlasnik i posjednik predmetne nekretnine (upisan u posjedu, ali ne i u zem. knjizi), te koja je izjavila pod kaznenom i materijalnom odgovornošću da na sebe preuzima sve obveze ukoliko se pojavi zk vlasnik, -b) 1995. godine zk vlasnik traži obnovu postupka i uspijeva u zahtjevu, te mu se rješenjem određuje da je on bio stvarni vlasnik predmetne nekretnine u trenutku izvlaštenja -c) osoba koja je primila naknadu oglušila se na pozive da vrati primljenu naknadu! Moje mišljenje je da upravno tijelo nije ovlašteno odlučivati u ovom predmetu, već da je jedino sud (po tužbi) ovlašten odrediti prisilnu novčanu naplatu (+kamate)! Također sam mišljenja da ne može upravno tijelo danas (13g.poslije) odlučivati o tržišnoj vrijednosti nekretnine, niti nalagati korisniku izvlaštenja da plati još jednom nešto što je već platio, već da zk vlasnik (koji je tek nakon pravomoćnosti rješenja i isplate naknade utvrđen stvarnim vlasnikom)ima jedino mogućnost tužiti (sudu)osobu koja je primila nakadu s onove neosnovanog bogaćenja. Eventualno bi i korisnik izvlaštenja mogao tužiti osobu kojoj je isplaćena naknada, ali taj film sigurno nećemo gledati! Da li sam u pravu? Ili možda nisam? Pozdrav
  4. Prvo je bila crkvena zgrada, onda je crkva prodala skupštini općine (1970), i onda je postalo društveno vlasništvo....današnje stanje, problem je koga upisati kao vlasnika, općinu ili državu, općinu ne možeš jer se zgrada ne nalazi unutar građevinskog područja (daleko od naseljenog mjesta), a država isto nema osnova po Zakonu o poljoprivrednom i Zakonu o šumskom zemljištu jer je to građevina! Šta napraviti...molim prijedloge...hvala
  5. Alo kronična stranka citaraš PZ koji ne važi već 4. godine! Ako se ne zna onda se ne pametuje, al nema veze nećemo uzeti za zlo, hvala na trudu! p.s. sad se na potonule stvari primjenjuje ZV, stjecanje pokretnina!
  6. To više nije brod jer je izgubio svojstav broda, a nema ni vlasnika jer se isti odrekao prava nad njim- to je podrtina koju moraš uvest kao otpad, a ne možeš sklopit ugovor s izvoznikom jer se odrekao vlasništva! Kako uvesti podrtinu kao otpad-nema vlasnika, bivši je bio izvanka, nalazi se u Hrvatskoj, a ne smiješ ga rezat jer nije propisno uvezen!?
  7. Ovo lito potunula je jahta oko Punta, naša firma ju je izvadila i dopremila u rezalište, vlasnik je napustio brod i naplatio od osiguranja, a podrtinu od jahte firma ne može rezati i prodati jer je prvo treba uvesti (kao otpad) u Hrvatsku! Ako netko zna kako se takav otpad -podrtina broda koja se nalazi u Hrvatskoj (a brod je bio registriran vanka) može uvesti!?
  8. Ako tko zna gdje ima OGZ za kupit bio bi zahvalan.
  9. Dužan si banci lovu...javni bilježnik donese rješenje o ovrsi na cjelokupnoj imovini...ti uložiš prigovor....općinski sud donese presudu...presuda postane pravomoćna (ovrha na cjelokupnoj imovini)...ti nemaš nikakvu imovinu (nemaš nekretninu nemaš pokretninu) i radiš na crno (prijavljen si kao nezaposlen)...i tako 10.g. ...nakon 10. g. od pravomoćnosti presude ista se ne može izvršit...prođeš lisho...jel moguće!?
  10. U tvom slučaju se prekršajni postupak trebao obustaviti ''ne bis in idem''!
  11. Svi smo mi geronimo113! Slažem se sa svime...ima nas još! BOG i HRVATI
  12. Kao što upućeni znaju, prema novom Zakonu o prostornom uređenju nije dopušteno prodavati apartmane koji se nalaze u turističkim zonama. Polako se počelo tražit kako tome doskočit pa su se pojavile kombinacije prodaje kroz određeni suvlasnički udio u firmi koja je vlasnik svega, odnosno kroz osnivanje prava građenja na već izgrađenoj nekretnini! Naravno, još se nijedna ovakva ''prodaja'' nije proknjižila....a da li će uspjeti pitam one koji znaju štagod o ovome? p.s. možda postoji još koja kombinacija!?
  13. Naravno da ima pravo, pod uvjetom da je to regulirano ugovorom o koncesiji! Provjerite kod ovlaštenih (jedinica lokalne odnosno regionalne samouprave.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija