Jump to content

Merlin

Korisnik
  • Broj objava

    46
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Merlin objavio

  1. G-man, čitam ovu temu (a i druge vezane uz ovrhe, itd.) i nešto mi nije jasno: ti kažeš, odgovornosti nema, itd. trebalo bi ići do Strasbourga, itd. a zašto, recimo, ne bismo zatražili, javnim putem da neki saborski zastupnik/zastupnici pokrene to pitanje (zavlačenja slanja ovrha kako bi se nagomilale kamate) u Saboru, da do takvih horora više ne dolazi? zapraff je sramotno - i nepravedno - očekivati da građani pojedinci, troše svoje vrijeme, novac, itd. da bi tužili državu, išli do Strasbourga, itd.? zašto nitko do sada nije predložio Orsatu Miljeniću da izvoli donijeti zakon kojim bi se odredio rok u kojem su JBs dužni dostavljati ovrhe građanima, itd.? P.S. to te pitam jer možda mi je promaklo da je netko to već učinio (ovi za zaštitu potrošača ili netko drugi)?
  2. imam isto problem s VIP ovrhom; neki dan sam htjela uzet Bnet services i otkantali su me jer da imam nekakav dug iz 2008. nemam pojma o čemu se radi?! sjećam se da sam bila platila neka dva zaostala zadnja računa, od onda dobivala nikakve opomene niti ništa a u međuvrem. sam i promijenila operatera. kaže mi lik na Bnet-u da zovem odvjetnika kod kojeg je predmet. nisam ga još nazvala, frka me da bi to značilo da priznajem nekakav dug a opet ovako ništa neću znati. što da radim?
  3. 1. ok. u utorak ću znati na koliko rata će mi rasporediti dug i ako sam te dobro shvatila, ja mogu tek zamoliti da mi otpišu dio (posebno jer nije moj dug a ja jesam spremna to sanirati, itd.) ali je to čisto njihova dobra volja? btw. probala sam vidjet u ZOO ova dva članka al nisam registrirana pa mi ne da. 2. vidiš, ovo je zanimljivo, nisam to znala ali mi je to malo čudno jer po tome ispada da ako vjerovnik XY ne pokrene ovrhu znači da se odriče tog nekog duga? in that sense, u mojem slučaju, da nisam reagirala (jer hoću uselit) HEP bi zapraff ostao bez tih para?...
  4. ok. hvala na odgovoru. ali, kak sad to, ak imam zakonski pravo na otpis (dijela) duga šta ih moram molit da poštuju zakone? ak ćemo pravo, ja bi zapraff NJIH trebala tužit jer nisu na vrijeme pokrenuli ovrhu i iskopčali struju te tako omogućili da se toliki dug nagomila, itd. nije li tako? ovo drugo, to je više bilo retoričko pitanje, naravno da ne mogu pustit struju u pola stana..ali njih se ne bi trebalo ticati pravne zavrzlame, dokle god imaju moj ugovor o nasljeđivanju i upis moje polovice u zemlj. knjige
  5. U zajedničkom stanu sestra je boravila od 15. 01.2013. do 01.04.2015. i nabila računa za struju u iznosu od cca 12. 000 kn (nije puštala radnike HEP-a u stan da očitaju brojilo) Ako je za račune za struju zastara godinu dana da li imam pravo tražiti da se dio duga otpiše? Usput, iako sam spremna sve platiti (podnijela sam zahtjev za otplatu na rate ) HEP traži suglasnost sestre za useljenje?! Nisu li oni meni, kao suvlasniku, dužni isporučiti struju za moju 'polovicu' stana a event. pravne sporove ostaviti odvjetnicima i sudu?
  6. dobro, vidim da me nitko ne zarezuje ajmo kratko: dakle, županijski sud je potvrdio presudu prvostup.suda i osoba X (bivši nositelj stan. prava) dobila je pravo otkupa stana. koliko traje parnica za iseljenje ako ja ne bih, recimo, bila u mogućnosti izaći u roku mjesec dana? ajd nek mi netko odgovori, jer čitala sam ovdje da to može trajat od jedne pa čak do pet godina, o čemu to ovisi?i naravno, toj osobi trebam plaćat' najamninu od dana donesene presude znači za cca 3 god. unatrag i dalje, dok ne iselim, jel tak? mogu li sve platiti kad iselim (plus kamate) ili...?
  7. dopuna mojeg upita od neki dan; dakle, osoba X (bivši nositelj stan. prava na nacionaliziranom stanu) dobila je presudu protiv bivših vlasnika, tj. pravo na otkup stana (iako ga je po svim pravilima ZSO davno izgubila jer u njemu nije živjela nego ga je iznajmljivala). No, lažni svjedoci, obitelj, itd. su očito pomogli. Ako zanemarimo to, je li sud smio ne uzeti u obzir Zapisnik Komisije Grada Zagreba koja je jednom prilikom nenajavljena došla u stan da bi utvrdila stanje, tko tu stanuje, itd. Tom prilikom je sastavljen zapisnik u smislu da najmoprimac koristi cijeli stan xy godina i plaća xx kuna najamnine, i od toga datuma, najmoprimac dobiva uplatnice na svoje ime, i sve plaća gradu, a ne više najmodavcu (bivšem nositelju stan.prava) Šta sad taj najmoprimac (koji tu stanuje preko 15 god.) može napraviti? Mislim, nema se tu više šta, osoba X postaje vlasnik čim uplati taj sitniš, i to je to. Šta može dobiti time da stavi žalbu na iseljenje (koja će doći) i koliko ta even. nova parnica može trajati? I na kraju, pretpostavljam da je, dok ne iseli, najmoprimac dužan opet plaćati najamninu vlasniku koju on odredi?
  8. Bivši vlasnici sudskim putem stopiraju odluku Fonda za naknadu oduzete imovine (odnosno grada Zagreba)da prodaju stan bivšem nositelju stan.prava i traže povrat jer ga ovaj nije koristio nego dugi niz godina iznajmljivao. Kreću višegodišnje parnice s apsurdnim odlukama suda; npr. sud nije uvažio ugovore o najmu u kojem jasno stoji da je stan iznajmljen u cjelosti nego nekakav ugovor o najmu DIJELA stana kojeg je isfabricirao bivši nositelj stan.prava i kojeg najmoprimac nikad nije vidio a niti potpisao!! Također, sud ne uzima u obzir iskaze svjedoka iz kuće i samog najmoprimca nego poklanja vjeru članovima obitelji i prijateljima bivšeg nositelja stan.prava koji tvrde da je iznajmljivan samo DIO stan te da je osoba povremeno boravila u istom (i to s najmoprimcem, jer da su bili prijatelji??!!) Bivši vlasnici, kao suparničari, ulažu žalbu na odluku Općinskog suda, onda na Županijski da bi sada od Općinskog suda stiglo pravomoćno rješenje u korist bivšeg nositelja stan.prava, tj. da može otkupiti stan. Pitanje br. 1. Bivši vlasnici nacionaliz.stana tražit će reviziju postupka. Kakve su im šanse? I koliko traje taj postupak otprilike? Pitanje br.2. Može li najmoprimac biti u stanu do odluke Vrhovnog suda ili mora iseliti čim bivši nositelj stan.prava otkupi stan i pokrene tužbu za iseljenje? Pitanje br. 3. Ima li i najmoprimac pravo na žalbu (s obzirom na lažne iskaze, sumnjive ugovore, itd.)iako je u stanu de facto bez pravne osnove (od početka spora najamninu je plaćao Gradu Zagrebu a ne više bivšem nositelju stan.prava od kojeg je stan u cjelosti i iznajmio)?
  9. Ok. Hvala na odgovoru. Vjerujem da je to sad zadnje na tu temu. Sutra idem kod lawyera - za neke druge pravne posliće - pa nosim i draft pisma dužniku sa zamolbom da mi vrati više tu lovicu a ak neće idemo na sud. možda se i preseče' jer je lawyer zvučno ime pa plati, a ak ne, bar ću joj pokvarit Božić anyway, javim ishod...thx.
  10. hvala desimir. ofkors, ne radi se o privredi.. niš' budem ja to ipak pokrenula,da ne popušim zastaru. nisu neka vremena da olako odbacim 15-tak tisućica (a i više, ak računam kamate na minus kroz cca 2,5 god. koje sam već platila.) možda ta moja bivša frendica ipak vrati te pare, jer, em mi je lawyerica javno ime i u politici em je ona postala direktorica hotela u centru grada, pa joj valjda nije svejedno da se ta priča proširi po gradu, itd. no, više od lovice ždere me to što me išla prijavit za uznemiravanje (mene i šogora); e, to joj ne mogu i neću oprostit. uvijek su me fascinirali likovi koji se vode onim: napad je najbolja obrana, ono, nešto zgriješiš pa digneš dreku na drugog; otkud im muda i hrabrosti, to mi je ful intriganto, ono, čisto kao fenomen.. hvala još jednom.
  11. hi utjerivaču zakona, ondak, šta s tim rokom zastare, pls. see my last post of 1.11. sad se spremam definitivno kod lawyera i rado bih da dođem s konkretnim "znanjem"...ono, da ne gubim vrijeme, da mi on ne objašnjava, je zastara od tad i tad, nije zastara, blabla.. ako je to pet godina (bez obzira računamo li od dana kad sam dotičnoj "podnijela račun" (travanj 2006.) to bi značilo da moram požurit, jel tak? ako računamo od dana kad sam shvatila da mi ne kani vratiti ostatak (konac 2008.)onda bih još imala vremena? sorry što davim, ali eto, s obzirom na naše pravosuđe, teško mi se (bilo) uopće odlučit da idem u to, ali ipak ne bih htjela da se netko samo tako lišo izvuče a ja ispadnem zadnja budala. to mi teško pada (više od gubitka lovice )
  12. Okej, ako sam dobro shvatila, u slučaju kad nije dogovoren fixni datum povrata, postupak se može pokrenuti unutar pet godina od dana posudbe i/ili od dana kad je dužnik izjavio da s njegove strane nema više nikakvih dugovanja? konkretno in my case: osoba je obaviještena mejlom o iznosu preostalog duga u travnju 2006. (ona nit potvrdi nit ne niječe, nego šalje reply s porukom koja nema veze s izračunom), nakon toga ništa, a u studenom, 2008. osoba izjavljuje (preko treće osobe) da više ništa ne duguje. dakle, ako pak računamo od 4 mj. 2006. onda bi zastara bila travanj 2011. right? a ak računamo od konca 2008. kad je rekla da nema što više vraćati, onda je zastara studeni, 2013.?
  13. Hi Utjerivaču... opet ja. eto, konačno sam se ipak odlučila probat utjerati taj dug (imam sad, naime, jedno "jače" advokatsko ime koji se ponudio). Dakle, kao prvo, u pravu si, zastara je 5 a ne 3 godine. Kao drugo: rado bih čula tvoje mišljenje o ovome: da li bi se zastara računala od dana saznanja da osoba ne želi vratit preostali dug (rekla je da mi je sve vratila) jer, u mojem slučaju, nije bilo nekog konkretnog roka za povrat. Hvala unaprijed. btw. vjerujem da bi tvoj odgovor mogao biti instructive za slične slučajeve, a sigurno ih ima, kada npr. prijatelji posude neku lovicu, ne utvrde neki rok, nego ono, kad možeš i kako možeš, a onda se prijatelj jednog dana "sjeti" da je on sve vratio samo je taj koji je posudio, to "zaboravio"
  14. imam sličan problem kao ova gospođa gore, tj. nemam papir o posudbi ali zanima me ovo: od kada se računa zastara za privatni dug u slučaju kada nema dogovorenog fiksnog roka povrata nego fleksibilno, kad može i koliko može ? da li od saznanja da xy ne namjerava vratiti novac (tvrdi da je sve vratila)? Hvala.
  15. Heloouuuu...anyone? jel zna itko?? zastara za dug, od kadda se računa, pleaseeee.
  16. Hvala Viktor10 na odgovoru. E sad, kako sam popušila rok za žalbu mogu li ja, sada kad je ovrha već pokrenuta, napraviti isto kao ti, tj. platiti nesporndi dio računa, žaliti se na sporni dio i odbiti platiti? Bojim se da to više ne mogu, tj. da će mi s murjom doći doma radit ovrhu? Čak piše da ako me nema doma, mogu s ovlaštenim bravarom + dva svjedoka provalit i popalit mi što im se već svidi. Ajd pls. reci mi. Btw. ja ću sutra zvat odvjetnika da dogovorim obročnu naplatu, ali sumnjam da će mi on reći da se mogu žalit na sporni dio računa, čak i ako mogu. pozz. p.s. jesi ti vidio negdje u medijima da je zbilja podijeljeno tih 60 auta?
  17. Kolika je zastara za privatna potraživanja i od kada se ista računa: da li od dana posudbe ili od dana kad vas osoba obavijesti da vam ne namjerava vratiti ostatak (kao u mojem slučaju)? Ovdje na forumu pročitala sam dvije verzije: 3 godine i 5 godina. Koja je točna?
  18. Vidim da mi nitko nije odgovorio...možda sam bila preopširna pa ću skratit na bitno: 1. s kime se dogovara otplata duga na rate: s odvjetnicima VIP-a ili samim VIP-om? 2. da li je još tko od članova ili čitatelja foruma Legalis pred ovrhom ili u procesu ovrhe zbog duga VIP-u? 3. da li je tko od članova ili čitatelja foruma Legalis ODBIO platiti za tu igru, i.e. krenuo s VIP-om na sud? 4. da li je iko ikada VIDIO u medijima ili na TV report o dodijeli tih 60 automobila? * p.s. znam da je prošlo već neko vrijeme, ali, eto, voljela bih znati...
  19. još bih ovo dodala, za ostale "žrtve" VIPove navlakuše: Na moj upit u svezi odluke Ministarstva financija te gdje je još VIP organizirao takve igre, evo što su mi odgovorili (3.9.2009.) Ministarstvo financija do danas nije odgovorilo po zalbi Vipneta, niti je postupak utvrdjivanja osnovanosti obustave nagradne igre okoncan. Jos jednom zelimo naglasiti da smo igru pokrenuli kao prvu takvu u Hrvatskoj jer smo oduvijek na hrvatsko trziste donosili inovacije, a veliki odaziv korisnika u igri nam je pokazao da smo pogodili igru kakva ih zanima. Takva igra dosad se igrala u 15 razlicitih zemalja (primjerice, Grcka, Spanjolska, Madjarska, Bugarska, Rumunjska?) i svuda je naisla na jako dobar odaziv korisnika. Vipnet d.. Zeljka Vujanovic Sluzba za korisnike e-mail: sluzba.za.korisnike@vipnet.hr web: http://www.vipnet.hr Btw.ja sam na Internetu pronašla samo Makedoniju (i tamo je u igri bilo samo šest auta!) Nakon toga poslala sam još jedan mejl s upitom što ako njihova žalba na odluku Ministarstva financija bude odbijena, hoće li refundirati ljudima te troškove ali na taj mejl mi, naravno, NIKAD nisu odgovorili. Baš si mislim da ću im opet pisati, da šta je s tom tužbom a i kako to da sam samo Makedoniju našla, te također da mi napišu KOJI su to mediji popratili dodjelu 60 AUTA??!! Zbilja mislim da se ne smije da VIP od nas, samo zato što je ovo Balkan, radi budale.
  20. Dobila sam obavijest od strane sudskog ovršitelja da su dana 22.4. pokušali provesti ovrhu zbog duga (glavnica od 2.700 kuna) ali me nije bilo doma. U obavijesti stoji da VIPu moram platit dug u roku od 15 u suprotnom doći će ponovo u ovrhu. Koncem godine uplatila sam 300 kn i namjeravala sam opet nešto uplatit, ali VIP očito nema volje čekati? S kime trebam dogovoriti plaćanje duga u ratama: s VIPom ili njegovim odvjetnicima (Ledić i Kaleb)? Btw. dug od 850 i kusur kuna je zbog one glupe igre.Zanima me je li itko uspio NE PLATITI račune koji se odnose na tu prevarantsku igru VIPa ili smo svi žrtve te bezočne prevare od strane VIPa? P. S. Jel ikad itko od vas pročitao negdje da su podijelili onih 60 auta?? Evo što su mi odgovorili na moj upit od 3.9.2009. Detalje o nagradnoj igri mozete pogledati na nasim sluzbenim stranicama www.vipnet.hr. Dodjela automobila iz nagradne igre '60 dana 60 automobila' odrzala se u subotu, 19. travnja,2008 godine u prostoru ispred nase zgrade i bila je popracena medijima. Srdacan pozdrav Vipnet d.. Sandra Nurnberg Sluzba za korisnike web: http://www.vipnet.hr, e-mail: sluzba.za.korisnike@vipnet.hr
  21. Tak ću i napravit ili ću ih nazvat sutra telefonom prvo. Nego, mene zanima, ako se dogovorim plaćanje na rate, da li onda ne trebam platit troškove ovrhe (jer do nje onda neće doći)? Drugo pitanje: a na što će se ovršiti ako ništa nemam? Baš me zanima što onda biva ? Btw. stigao mi neki dan još jedna preporučena pošta (ziher od njih) valjda me obaviještavaju kad će doći da mi uzmu kompić, hehe, ali nisam podigla. Plus toga, reci mi jel oni mogu potraživat dugovanja starija od god. dana (jer par stavki, po 100 kn i kusur, iz 6.,7. i 8. mj. dakle to bi trebalo biti u zastari)? Btw. jel VIP dužan meni dati informacije u kojim su to zemljama u EU i šire održavali istu igru i -šatro- nije bilo problema? Osim Makedonije niti jednu zemlju nisam našla (ovu u Makedoniji nisam detaljno proučila jer nisam stigla, samo sam vidjela da se radi o svega par auta, i neke fore su drugačije, itd.).
  22. Vezano uz moj slučaj privatnog duga; rekao si mi da je zastara potraživanja 3 god. i da čuvam taj jedini mejl iz travnja, 2006. u kojem joj navodim iznos ostatka duga. Cura mi je odgovorila nešto bez veze, nije komentirala dug. Tek u studenom 2008. u tel. razgovoru sa šogijem izjavljuje da mi je sve vratila. Ne bi li onda početak zastare trebao teći od tog datuma, budući sam se do tada nadala da će mi ipak vratiti? Zato sam joj i slala tu i tamo mejlove na koje nije odgovarala ali nije ni negirala dug, sve do konca 2008. Ajd, please, javi mi. Thx.
  23. čuj Smile, a što sad da ja radim? popušila sam rok za žalbu a sad sam tek vidjela da tu na rješenje o ovrsi piše i ovo: troškovi postupka određuju se u iznosu od 1000 i kusur kuna? dal da ja nazovem odvjetnika (Domagoj Ledić i Ivan Kaleb) i velim im da sam nezaposlena, nemam ništa na što me mogu ovršiti i da mogu platiti jedino u ratama (s tim da mi onda ne zaračunaju taj trošak ovrhe). Jel bi to bilo izvedivo; mislim, ne da mi se gnjavit sa sudom a ionako sam fulala rok za žalbu pa je prema tome rješenje o ovrsi pravomoćno. drugo još što me zanima, ako je rok zastare god. dana onda oni meni ne bi trebali zaračunati i one iznose prije datuma primitka preporučene pošiljke (konkretno iznos računa za 6 i 7. mj.) jel tak? Ajd mi pls. hitno javi da znam da ih zovem. Thx.
  24. Prošli tjedan dobila od VIPa od odvj. kancelarije Domagoj Ledić i Ivan Kaleb, Draškovićeva 53 Prijedlog za ovrhu (cca 1500 kn). Imam dva pitanja: gore netko piše da je zastara za tel. račune god. dana? jel to stoji? Drugo: fulala sam rok za žalbu (8 dana) i što sad? znači li to da se neću moći izvući? Treće: kako sam obećala još ranije sam googlala u svezi VIP igara u svijetu, našla sam SAMO JEDNU igru i to u Makedoniji, ali ne 60 auta nego par komada samo; nisam stigla detaljno proučit, no, ako se dobro sjećam radi se o nagradnoj igri a ne kvizu, nisam stigla detaljno proučit ali budem, pa vam javim. Pls. utjerivačzakona, daj mi reci što sad, jel onda moram platit ili da se ipak žalim?
  25. Hehe, joj kad bi samo znao koji je to odvjetnik, ali ne smim reć'.. anyway, neću na to ići, ne da mi se muljat'a osim toga, palo mi je i ovo na pamet: a) zastara za privatna potraživanja je 3 godine, a moj mejl s njenim odgovorom je iz travnja 2006. (zato je taj lawyer i predložio tu opciju s (lažnim) svjedokom). b) u studenom, 2008. u tel. razgovoru sa šogijem osoba je izjavila da je vratila sav novac; prema tome, ne bi li početak zastare zapraff trebalo računat' od dana saznanja da osoba NE ŽELI vratit ostatak lovice(nakon čega btw. ona podiže i tu prijavu za, šatro, prijetnju)? meni se to čini logično. jer, cijelo vrijeme do tada (do tog telef. razgovora 2008. ) ja sam se nadala da ćemo se dogovorit ko' ljudi, tu i tamo bih bacila koji mejl, nudila joj vraćanje u stopedeset rata, itd. osoba se nije javljala, ali nije niti negirala taj dug, sve do 2008. P.S. taj dio nisam stigla reći tom lawyeru - jer smo cijeli case pretresali više neobavezno i usput - ali, naravno, budem; zanima me samo jesam li u pravu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija