Jump to content

alexsagi

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zašto onda nije kredit poslao odmah na ovrhu kao ostali nego su čekali 10 godina? Da li je to u redu? Lp
  2. Pozdrav forumu, ime mi je Aleksandar i trebao bih savjet u vezi mojeg slučaja. Stvar je slijedeća. Prije desetak i više godina uzeo sam tri kredita po 3000 eura. Plaćalo se redovno dok e moglo ali je lagano sve otišlo na ovrhu. Od ta tri kredita dva su bila na ovrsi ali treći ne. Uredno sam plaćao kako sam radio, prvo jedan pa drugi ali za treći nikakve informacije. Taj treći je preuzelo osiguravajuće društvo preko jednog advokata iz Zagreba i čekali su deset godina sa ovrhom i za to vrijeme nabijali godišnje kamate. Nabili su mi kamate na 3000 eura kredita oko 30000kn sa pratećim sudskim troškovima cca 12000 kn. Prošli mjesec sam to sve otplatio i sad me zanima da li ima kakve pravne osnove da ja dobijem dio tih kamata natrag. Unaprijed zahvaljujem na odgovorima. Lp
  3. Pozdrav, imam jedan, ne znam da li je, problem. Naime, javio sam se na oglas za radno mjesto radnika izaslanog u Njemačpku i na razgovoru za posao ostavio sam im podatke (bez OIB-a i JMBG-a) te kopiju PK kartice i podatke od bankovnog računa i podatke sa osobne. Nisam potpisao nikakav ugovor. Drugi da su me zvali i rekli da sutra putujem za Njemačku. Nakon nekog vremena razmišljanja ja sam se predomislio i otkazao im suradnju. Sad mi oni prijete sa posljedicama. Zanima me što mogu očekivati što se tiče situacije u pravnom smislu? Zahvaljujem na odgovorima.
  4. Poštovanje, namjeravam otvoriti paušalni obrt i zanima me da li će mi fina ovršiti i taj račun od obrta, budući da na svojem privatnom računu već imam ovrhu koju plaćam iz plaće? Zahvaljujem na odgovorima.
  5. Pozdrav, imam SSS-elektrotehnika-elektronika i preko 10 godina radnog iskustva u struci. Želio bih otvoriti obrt ili jdoo pa me zanima da li mi je potreban majstorski ispit za otvaranje ili je dovoljna SSS. Obrt bi bio servis za elektromehaniku. I zanima me još koji su minimalni tehnički uvjeti za otvaranje obrta? Imam jednu viška prostoriju u kući koju lagano mogu još malo prilagoditi i dotjerati za servis. Hvala na odgovorima.
  6. Pozdrav, zanima me koja je procedura i koliko me to košta da se naslijeđena zemlja prenese sa bake (koja je pokojna) na mamu i zatim na mene. Kod bakine ostavinske rasprave napravljeni su papiri ali mama nikad se nije upisala u katastar i zemlja još uvijek stoji na baku. Namjera mi je otvoriti opg, pa da vidim koliko me to košta. Hvala na odgovorima.
  7. Poštovanje i lijepi pozdrav. Imam naime slijedeći problem. Još davne 2004 i 2005 imao sam dva kredita i redovan posao i mogao sam te kredite otplaćivati. Nakon nekog vremena dobio sam otkaz kao višak. Bio sam na burzi oko 2 godine i za to vrijeme nisam plaćao kredite. U međuvremenu su pokrenute ovrhe sudskim putem (da budem precizniji prijedlozi). Ponovno se zapošljavam i ubrzo nakon početka rada, kreće mi ovrha na jedan od kredita sustegom 1/3 plaće koji sam u potpunosti isplatio. U međuvremenu nisam ništa znao što je sa drugim kreditom. Problem je slijedeći: nedavno saznajem da je sudska ovrha išla u 11 mjesecu prošle godine bez mojeg znanja i postaje pravomoćna mjesec dana kasnije. Napominjem da nisam primio nikakvu obavijest o pravomoćnosti ovrhe i da mi je rok za žalbu prošao. Budući da sam svih ovih godina isplaćivao jedan kredit i nisam bio u mogućnosti plaćati drugi, na taj drugi su mi (ne znajući) nabili godišnje kamate koje su prešle dvostruku vrijednost kredita. Početkom ove godine ovrha mi je sjela na račun. Imam li kakve mogućnosti i nade sada, nakon tog saznanja, podnijeti žalbu sudu na odluku o ovrsi i da li postoji mogućnost da se ta ovrha obustavi i da li postoji dogovor sa ovrhovoditeljem u vezi kamata i njihovog smanjenja?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija