Jump to content

jaguar23

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Otiđite u Hrvatski zavod za mirovinsko te tražite savjet pravnika. Ujedno provjerite da li je izvršena prijava na mirovinsko. U registru Trgovačkog suda pogledajte da li je tvrtka za koju je suprug radio u blokadi i tko je odgovorna osoba. Fizički otiđite na adresu firme i zatražite povrat dokumenata. Pokušajte zajedno sa ostalim izigranim zaposlenicima pronaći odvjetnika za radno pravo i podići tužbu. Sretno.
  2. Molim pojašnjenje ukoliko se bolesnik nalazi na bolovanju duljem od godinu dana kada ga liječnik ponovo šalje na komisiju za utvrđivanje radne sposobnosti. Navodno ima neki pravilnik da može i nakon 1 godine, a ne svakih 6 mjeseci kao do sada Ukoliko netko zna o kojem je pravilniku riječ. Hvala unaprijed.
  3. Djed je umro prije bake postupak pokrećete vi pa ste tako i nasljednici rješenje će glasiti na vas. Za FINU ne znam,
  4. Uvijek je sud tražio zbog sudskih troškova izjavu o imovinskom stanju, jer ne zna se unaprijed kakva će biti presuda.
  5. Naplata režija na računu je za pričuvu, ako je upravitelj Holding sve je iskazano. Rijetko se naplaćuje ovako kako opisujete. Ali netko mora platiti struju, vodu i čišćenje pa ako nemate drugi račun plaća se tako.
  6. Otići u Emmezetu i tamo ih neprestano tjerati za dostavu ili složiti vlastitu dostavu.
  7. Upit trebate proslijediti upravitelju zgrade. najbolje otići osobno i pitati.
  8. Molimo brzu pomoć. Moja teta ima spor zbog duga pok. supruga budući se vjerovnik ne može namiriti iz ostavine, jer je nema. Naime dužnik je teti poklonio svoju polovicu stana te je ona vlasnik cijelog stana. Parnični postupak je u tijeku i vjerovnik traži pobijanje darovnog ugovora te isplatu s polovine vlasništva dužnika ako se pobije darovni ugovor. Pitanje glasi kako se nagoditi, tužiteljica traži zasnivanje hipoteke u iznosu duga na stanu, ali tako nitko ne želi kupiti stan ni banka ne može nikome dati kredit. Da li postoji neki drugi oblik da vjerovnik osigura svoju tražbinu npr. solemnizira ugovor u kojem tužiteljica i tužena dogovaraju da će se stan prodati u roku 6 mjeseci te da će ona dobiti taj i taj iznos u suprotnom to je izvršna isprava i stan ide na dražbu odnosno ovrhu. U tom slučaju briše se zabilježba spora i obustavlja se parnica. Pa se stan može prodati po tržišnoj cijeni. Molim svaki prijedlog je dobrodošao. Puno hvala svima.
  9. Oprostite jako smo uzbuđeni dakle ima još jedan spor u kojem tužiteljica tvrdi da je ona posudila novac putem mojeg tetka te ne može dići tužbu i nema potvrdu o dugovanju. Dug je na iznos od 6500 eura u ime treće osobe i mojeg tetka koji imaju pravomoćnu presudu kojom se odobrava postojanje duga i traži povrat novca. Vraćanje nije izvršeno e te je ta osoba s kojom je dug je teško bolesna i pravno nesposobna. Vjerovnik moj tetak je prvo izjavio da nema duga da bi nakon tri mjeseca izjavio da ima duga i da je bio prisiljen potpisati izjavu da nije dužan. Bilo kakva pomoć je dobrodošla molim sve forumovce da nam pomognu pa makar i ohrabrenjem
  10. Molim hitno odgovor moja teta je i dalje u sporu oko pobijanja darovnog ugovora njezina muža. Molim savjet radi se o kamatarenju i lihvarima tužiteljica koja traži povrat duga kao što je prije navedeno ima dokaz da je posudila nekom trećem iznos od 6500 eura, a koje je u stvarnosti posudio muž od moje tete. Postoji pravomoćna presuda od 2007. godine u korist muža moje tete kojom se nalaže trećemu povrat dugovanja. Nažalost moj tetak dostavlja potvrdu 2007. da nema duga i da je presuda bespredmetna. Tetak je u međuvremenu umro. Nije traženo izvršenje presude. T Tužiteljica moje tete ima izjavu od tetka da je bio prisiljen potpisati izjavu da nema duga te da se presuda treba izvršiti. Molim pomoć da li ići na pokušaj izvršenja, koliko su zastarni rokovi. Tužiteljica nas ucjenjuje s izjavom koju ima od tetkA šta učiniti. Imamo odvjetnika ali je nezainteresiran. Hvala svima na pomoći.
  11. Željeli bismo kupiti jedrilicu duljine 7,60 m koja je već registrirana i nalazi se u Hrvatskoj. Da li se plaća prijenos vlasništva obzirom na nove zakone EU od .01.07.2013. Molimo sve koji nešto o tome znaju da nas upute. Hvala.
  12. Puno hvala na odgovoru .Dakle na raspravi 03.06.2011. zbog smrti stranke utvrđen je prekid postupka. Određen je međutim nastavak postupka obzirom je utvrđeno da je iza tuženog ostala nasljednica supruga. Odvjetnik moje tete protivio se nastavku postupka budući tuženi nije imao nikakve imovine te ostavine nije bio i moja teta nije nasljednica. Tužiteljica je tražila rok d specificira tužbeni zahtjev i pokuša dostaviti rješenje o nasljeđivanju kojeg nije bilo. Bovu puno hvala na trudu, i svima koji mogu savjetovati.
  13. Hvala puno na odgovoru Bovu dakle slijed dugovanja je slijedeći, mislim da nema zastare: 18.06.2003. posuđeno 11.710 eura rok vraćanja 1.07.2003. potpisi ovjereni kod javnog bilježnika. Tužba protiv umrlog 05.05.2008. Darovni ugovor mojoj teti 2.4.2009. upis u gruntovnicu 13.05.2009. Tužba protiv tete 02.11.2011. Suprug je umro 2.2.2010. Odvjetnik vodi spor i sada nudi da on otkupi pola stana koliko iznosi dug ne zna se koliki je dug sa kamatom. Tvrdi da će se pobiti darovni ugovor. Šta učiniti da se sazna dug s kamatom i da li se može prodavati stan sa zabilježbom. Kojom brzinom ide ovrha ako se dođe do ostavine i kako da teta zaštiti svoju polovinu. Svi odgovori su dobrodošli hvala.
  14. Hvala svima na odgovorima čekao sam razvoj situacije, koja nije baš blistava. Koliko shvaćam dug koji nije moja teta učinila ipak će trebati vratiti. Loše stoji i s odvjetnikom koji je prvi susjed te on želi kupiti stan za iznos duga. Kako se mogu tužiteljica i tužena dogovoriti budući postoji zabilježba spora nastanu. I molim ako mi gosp. Udo da nam razjasni kako i zbilji ide postupak ovrhe ako se pola stana mora sudski prodati.
  15. Treba energetski certifikat u trenutku promjene vlasnika, odnosno prilikom upisa u zemljišne knjige. Za upis bilo koje promjene vlasništva traži se energetski certifikat. Pročitajte dobro taj dio novog Zakona o graditeljstvu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija