Jump to content

znanje123

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na trudu i odgovoru. Ažurirano Hvala lijepa. Ažurirano Hvala Vam.
  2. Štovani, moj otac je umro 2002.godine. Njegovi nasljednici su njegova žena, odnosno moja maćeha,moja polusestra, moj brat i ja. Par mjeseci nakon smrti oca, dogovoreno smo raspodjelili imovinu na sudu na sljedeći način: ja i moj brat odrekli smo se svog dijela stana u korist maćehe a isto je učinila i polusestra s tim da smo ja i brat dobili 800 kvadrata zemlje, tj. svakome po 400 metara kvadratni. Na ostavinskoj raspravi nikakvih dugovanja nije utvrđeno. Maćeha je umrla 2013.godine. Za vrijeme njenog života prodala je navedeni stan i kupila dva manja, jedan sebi i jedan kćeri odnosno mojoj polusestri. I tako je sve mirovalo do prije tjedan dana, kad sam dobila dopis sa suda u kojem se navodi da jedna banka u Hrvatskoj polaže prava na financijska potraživanja od maćehe, mene i mog brata kao nasljednika pokojnoga oca (polusestra se niti spominje u tom dopisu vjerojatno zbog neznanja da se polusestra odrekla dijela u korist maćehe,i maćeha se spominje u navedenom dopisu, također zbog, pretpostvljam, neznanja da je u međuvremenu umrla.) Nakon par poziva dotičnoj banci, saznala sam da se radi o dugu 13 000 kn, a koji se zateznim kamatama povećao na 63 000 kn. Angažirala sam odvjetnika koji je saznao sljedeće: dug od 13 000 zbog minusa na tekućem računu, zateznim kamatama je povećan na cirka 63 000 kn, da je 2001. napisana žalba banci na dug, da je 2011. odbijena žalba: da bi sada iz vedra neba na opće iznenađenje meni, polusestri i bratu dobili vijest da smo kao nasljednici dužni uplatiti navedeni iznos sa kamatama. moje je pitanje čija je greška odnosno velik propust da tek nakon tolikih dugih godina nasljednik nečega sazna da je banci dužan? Nadalje da li je ipak po redoslijedu događaja mogla nastupiti neka zastara jer iz ovoga proizlazi da građanina bilo kada u životu može iznenaditi neka šokantna vijest da je nekoj instituciji dužan a da ga nitko nije obavjestio dug niz godina(inače, banka je predala sudu zahtjev za naplatu duga još 2001). Unaprijed hvala lijepa.
  3. Čitam, danas, u Jutarnjem L o izrečenoj kazni bivšoj glasnogovornici PU SDŽ tj. M Gudelj i također čitam ovu temu na Legalisu. Nije mi jasno zašto nije i Marina dobila uvjetnu ili je krivotvorenje diplome nije isto što i (ne)djelo što je spomenuti student poćinio!?
  4. Molim hitan odgovor. Ja sam zdravstveni radnik, prije 2 dana sam bio u pratnji pacijenta do bolnice kolima hitne pomoći a prilikom naglog kočenja, udario sam se unutar kola, na snimkama nema preloma, imam bolove ali, evo, nije tako strašno. Obzirom da nisam bio vezan kad se ozljeda desila, da li da prijavim tu ozljedu kao ozljedu na radu? Naglašavam da ne namjeravam uzeti bolovanje no, obzirom da nisam bio vezan, u slučaju da prijavim ozljedu kao ozljedu na radu 1. da li bi imao pravo na neku odštetu i 2. što više, da li bi, s druge strane, mogao imati neku "kaznu" što nisam bio vezan?
  5. Molim Vas, zna li tko kako i može li se u Splitu studirati socijalnu pedagogiju i kako i što treba studirati da se postane socijalni radnik?
  6. mislim, nikada nije kasno ako postoji volja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija