Jump to content

predatorxxx

Korisnik
  • Broj objava

    54
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zakon o radu Statut HZZ-a Pravilnik o radu
  2. Koristili ste dio godišnjeg odmora za 2012., konkretno 13 radnih dana, a ostatak od 7 radnih dana možete koristiti do 30.06.2013. Rad u punom ili nepunom radnom vremenu kod vas nije odlučan.
  3. Škola nije dužna izvršiti prijavu ako nije organizator odnosno ako se služi uslugama turističkih agencija, u protivnom je obvezna.
  4. Točno, bruto iznos je odlučan, s tim da je iznos otpremnine iznad 6500,00 kn oporeziv.
  5. Moguće je, min.uvjet je 20 radnika. Formiranje radničkog vijeća je, u tančine, definirano Pravilnikom o postupku izbora radničkog vijeća.
  6. Poslodavac , ukoliko vam ne omogući korištenje godišnjeg odmora, mora isplatiti naknadu za razmjerni dio godišnjeg odmora za 2012. i 2013.godinu, u protivnom je u prekršaju.
  7. Tri posljednje zarađene plaće.
  8. Privremena mjera povratka na radno mjesto - vaš pravni zastupnik bi to trebao znati !
  9. Potrebno je raspisati natječaj, a vi se možete natjecati, kao i svi ostali zainteresirani, pod istim uvjetima bez ikakvih prednosti zbog trenutnog radnog odnosa.
  10. Aneks je "bezbolno" rješenje za obje strane pošto u državnom proračunu ne postoje sredstva za isplatu plaće sa početnim koeficijentom iz čl.10 - dakle 1,25. Gubi se smisao ušteda koje se željelo postići rezanjem koeficijenatA. Sasvim druga je priča o inertnosti Vaše kadrovske službe koja je to trebala već puno ranije odraditi da se ne bi dovela u nezahvalnu poziciju.
  11. Kada i postoje odredbe o imenovanju VD-a, one u pravilu ne traže suglasnost/odobrenje imenovanja istoga pošto je isti "vatrogasna mjera" te se pozivanjem na odredbe Zakona o ustanovama može izvršiti imenovanje do izbora novog ravnatelja.
  12. Očito je riječ o usklađenju Ugovora o radu i Uredbe o koeficijentima (koji su od 1.3.2013 umanjeni za sve javne i državne službenike i namještenike uz iznimku učitelja/nastavnika čiji su koeficijenti rasli) te Vam se stoga predlaže dodatak Ugovoru. Na Vama je da procijenite da li se isplati suprotstaviti poslodavcu te u konačnici dobiti drugu ponudu i to u vidu otkaza ugovora s ponudom izmjenjenog ugovora.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija