Jump to content

zgb17

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zgb17 objavio

  1. Odgovor za Markun, ne samo da ovisi od ispitivača do ispitivača koliko iscrpno treba odgovoriti na jedno pitanje, čini mi se da to ovisi i od pitanja do pitanja. Na neka pitanja im je bilo dovoljno doslovno jedna rečenica, a neka sam odgovarala do u detalje.
  2. Položila sam jučer. Bilo je odlično i užasno. Odlično zato jer sam imala odlične ispitivače, izvukla sam dobra pitanja i na kraju sam glatko prošla sa solidnim brojem bodova. užasno zato jer sam bila toliko uplašena, umorna i izvan sebe da sam se skoro rasplakala usred ispita. Jučer nas je odgovaralo devet, ne znam što je bilo u prvoj dvorani, u drugoj dvorani je navodno dvoje odmah na početku odustalo a jedna kolegica je položila, u mojoj dvorani sam ja položila a dečki koji su bili samnom su zapeli na kaznenom. Ispitivači su mi bili: gđa. Žabčić kao predsjednik komisije (ispitivala procesno), zatim g. Klier (kazneno), jedna draga gospođa- sutkinja Vrhovnog kojoj na žalost nisam upamtila ime (radno i uprava), gđa. Dusman (org.pravosuđa i Eu) i g.Kontrec (građ.materijalno). Grupe su bile upravo tim redom kojim sam nabrojala ispitivače. Izvukla sam relativno ok pitanja, ispitivači su bili stvarno korektni, uglavnom iskustvo obrnuto proporcionalno strahu koji je prethodio. Pitanja koja sam izvukla: GPP - sukob nadležnosti, pravomoćnost presude, sporovi male vrijednosti, dokazivanje prema uredbi Eu, ponavljanje postupka Obit - skrbnik, ovlasti CzSS kod uzdržavanja djece, određivanje i priznanje majčinstva i očinstva Ovr- stvarna i mjesna nadležnost, predmet Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima Kz- uzročnost,sigurnosne mjere-svrha,uvjetni otpust i njegov opoziv,KD sprječavanje dokazivanja ZKP-pouka o pravima,izvidi kd,sporazum o krivnji, vrste presuda, obustava i prekid istrage Zup,zus i drž.uprava - prethodno pitanje, nagodba u upr.sporu, što rade tijela drž.uprave Radno -sindikati i udruge-osnivanje,prestanak; ostvarivanje prava za vrijeme nezaposlenosti, naknada štete poslodavcu Ustav i org.prav- rad u Saboru, uredbe Vlade prema Ustavu, nadležnost Ustavnog suda, razrješenje drž.odvjetnika,sudačko vijeće Eu - Vijeće ministara, kada ne treba postaviti zahtjev u prethodnom postupku Zv - posjed, ZOO - pravila vraćanja kod stjecanja bez osnove, zatezne kamate, Stečaj - tijela stečajnog postupka, otvaranje stečaja- utjecaj na parnice itd. Sorry, ne mogu se svega sjetiti - onaj prvi dio nas je odgovaralo troje pa sam si pisala male koncepte i imam taj papir kod sebe, ali nakon kaznenog sam odgovarala sama i bez koncepta- sve iz glave pa sam zaboravila pitanja. Nadam se da sam pomogla, meni je sve ovo bilo jako stresno i zahvalna sam na svakome tko me saslušao, savjetovao i podržao, tako da se mogu poistovjetiti s vama koji spremate. Još jednom sretno svima!!!!
  3. Poštovane kolegice i kolege, evo ja friško položila pravosudni, emocije su još jake, malo sam izgubljena jer ne znam što bih sama sa sobom sad kad ne trebam učiti od rane zore. Imam ogromnu količinu literature koja mi zauzima puno mjesta u stanu, a ne namjeravam je sačuvati- zakoni se tako brzo mjenjaju da će ih pola uskoro biti neupotrebljivo, a ostatak ionako imam na netu. Uglavnom, ako ima netko da je tek počeo spremati i nema ništa od literature, molim da mi se javi, ja bih rado sve poklonila. Radi se o 4 velika registratora u kojima se nalaze isprintani SVI zakoni koji su aktualni za ovaj rok, zatim 2 registratora u kojima je skripta (neki dijelovi su zastarjeli, ali ima velik dio iz kojeg se može dobro naučiti). Dodatno, imam još sudsku praksu Žup.suda u Zgb i neke dodatne materijale za pisani dio. Uglavnom, sve za pravosudni. Literatura je potcrtana, puno upotrebljavana, ima neke moje komentare po marginama, ali ako nekom to ne smeta, mislim da bi se moglo iz nje učiti. Ako ima tko da je zainteresiran, poklanjam prvoj osobi koja se javi i može doći po literaturu u (s kombijem ili barem tačkama) u zapadni dio Zagreba. Srdačan pozdrav i sretno svima koji spremaju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija