Jump to content

ivan495

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno hvala na odgovorima. Mogu se ja pokušati dogovoriti sa sestrama, ali ne mogu biti siguran da će se one držati svog dogovora. Toga se bojim. Da ja koji ulažam svoje novce i brinem o nekretnini, na kraju dobijem isti udio kao netko što prstom nije maknuo.
  2. Otac je umro, mi (2 sestre i ja) smo se odrekli u korist majke koja sada ima kuću 1/1. E sad, ja trenutno živim s majkom, sestre su se odselile. Planiram veća ulaganja u kuću(fasada, krovište itd.) U slučaju majčine smrti, što ako se sestra ne odrekne svog dijela tj. odluči ga zadržati, hoću li ja kao osoba koja tu živi i ulaže u kuću, imati veći udio u slučaju nasljedstva od sestre, koja nije uložila ništa?
  3. Pozdrav svima. Pošto dosad nikad nisam primao naknadu za nezaposlene, neke mi stvari nisu jasne. 1. Ostvarujem sva prava za naknadu, odnesem sve papire i za bubam, 10 dana nađem drugi posao. Hoće li burza isplatiti naknadu za tih 10 dana ili trebam biti mjesec dana da isplatu kompletnu mjesecnu naknadu? 2. Potvrda o prosjeku zadnjih plaća. Gdje se to može podići? Ako se ne varam, mogu se odniieti i zadnje 3 platne liste, međutim, nisam ih ostavljao.
  4. Lijep pozdrav svima! Imam par pitanja vezano za otkazni rok i raskid ugovora o radu. 1.Od svibnja prošle godine, dakle već godinu dana, radim kod poslodavca koji je svaki mjesec produljivao ugovor o radu. Znači svaki mjesec bi dobio novi ugovor na određeno u trajanju od mjesec dana. E sad, mene zanima postoji li otkazni rok ukoliko dam otkaz prije isteka ugovora? 2. Zanima me jedan primjer. Poslodavac nudi ugovor o radu od recimo 1.6 do 30.6, kojeg radnik obično potpiše prije početka, recimo 25.5 Mene sada zanima, što ako ja potpišem takav ugovor, ali se u međuvremenu predomislim i dam otkaz, ali prije početka ugovora (1.6)? Dakle imaju radnikov potpis o produljenju ugovora, ali novi ugovor još nije stupio na snagu.
  5. Lijep pozdrav svima.. Imam par pitanja, pa ako bi mi netko mogao odgovoriti, bio bi zahvalan.. Završio sam trogodišnju srednju školu 2013 godine. Nakon toga sam se prijavio na HZZ. Mađutim, upisao sam doškolovanje tj. 4 stupanj u školi. Za sada, do 9-og mjeseca imam samo polagati predmete. Znači nije redovita nastava. Tek u 9-om mjesecu počinje redovna nastava.. E sad, stvar je u tome što meni u prijamnici u školu, piše da sam redovan učenik. Nakon toga sam bio na HZZ i oni su me odjavili.. Pa me zanima, je li moguće raditi za vrijeme polaganja ispita, iako sam po papiru redovan učenik? Vrijeme i obveze ostavite sa strane. Samo me zanima je li zakonom moguće. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija