Jump to content

sinisa12

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sinisa12 objavio

  1. Pozdrav svima, Imao sam saobraćajnu nesreću u gradu na mjestu gdje je u zadnje dvije godine bilo preko dvadeset nesreća. Na tom raskršću je svjetlo jako slabo, znakovi su sitni i prekriveni čempresom, pješački prijelaz postoji, ali nije označen. Hvala bogu nikome nije ništa bilo, ali je materijalna šteta velika. Zanima me da li mi netko može odgovoriti da li se isplati žaliti na prometnu signalizaciju koja nije nikako postavljena kao i da se pozovem na veliku količinu saobraćajnih nesreća koje se konstantno dešavaju na tom mjestu. U razgovoru sa policajcem mi je rekao da zna za ovo mjesto i da je i on već par puta izbjegao nesreću. Sada ću morati platiti kaznu i tko zna još štošta.
  2. Hvala vam! Mislim da ću se i ja malo ponašati na sličan način!
  3. Poštovani, Dao sam otkaz i u otkaznom sam roku od dva tjedna. Već prvog dana otkaznog roka sam doživio bezobrazno ponašanje poslodavca prema meni. Ostavio sam posudu sa hranom na polici gdje je inače ostavljam da bi je moj poslodavac premjestio u umivaonik i pustio vodu na nju. Isto tako se i ostali radnici ponašaju prema meni. Odbijaju me i nitko više ne želi komunicirati sa mnom. Moje pitanje da li na temelju ovih događaja mogu dati izvanredni otkaz jer ne znam kako se postaviti u ovom slučaju, a kojih će vjerojatno biti još i da li takva ponašanja uopće spadaju pod izvanredne otkaze? Da ja takvo nešto napravim vjerojatno bih dobio otkaz. Da li mi netko može odgovoriti jer je sada jako teško raditi.
  4. Hvala na odgovoru. A da li postoji neki rok nakon kojeg se te stvari mogu prodati ako u se u međuvremenu ne podmiri dug?
  5. Imao je, slažem se, ali pošto mi nije ostavio nikakvu obavijest da pokušava riješiti dug preko ostavljenih stvari ne mogu zaključivati na svoju ruku. Vjerujem da je ostavio zbog duga, ali mislim da ću ga ipak tužiti jer zaslužuje to makar nisam siguran da li ću uspjeti u tome jer više nije u Hrvatskoj. U svakom slučaju puno hvala na odgovorima i na uputama!
  6. Pokušao sam, ali je sve iza sebe isključio. Broj mobitela je isključio, poslao sam mu poruku preko facea na koju ne odgovara makar vidim da je aktivan. Pokušao sam i preko prijatelja koji kažu da je samo dao otkaz u firmi i otišao. Mislim da ja nisam jedini prema kojem ima dug, ima još alimentaciju pa dugove preko nekih sudova...zanimljiv neki tip:).
  7. Molio bih pomoć oko naplate najma i računa koje mi je podstanar ostavio i otišao u Njemačku. Radi se o tome da mi podstanar nije platio za dva mjeseca najamninu i kada sam ga pokušao dobiti bio mu je isključen mobitel. Preko drugih sam doznao da je otišao raditi u Njemačku, a da mi se nije javio. Odmah nakon toga sam otkazao ugovor o najmu u poreznoj upravi. Ključeve kuće je ostavio u sandučiću. Kada smo ušli u kuću našli smo da je kuća počišćena i sređena, ali su ostali aparati frižider, štednjak i vešmašina. Računi nisu plaćeni za nekoliko mjeseci tako da ukupan dug iznosi oko 7000 kuna. Mene zanima pošto je taj čovjek sada u Njemačkoj da li ću se moći suditi s njim i da li će mi se ti novci moći naplatiti tj. koliko mi se isplati tužiti s obzirom da dizanje tužbe košta određene novce. Da li se možda više isplati ostaviti te aparate u zamjenu za nastali dug ili bih mogao odgovarati za zadržavanje imovine koja nije moja? Da li može nekakva pomoć, bio bih vam jako zahvalan.
  8. Ja sam uložio Žalbu koja je sada završila na sudu, a ovrhu daje inkaso.
  9. Molim pomoć! Tele 2 mi je pokušao naplatiti račun koji sam plaćao trajnim nalogom. Po njihovoj priči nisu ga mogli naplatiti jer je kartica bila istekla. Kartica je istekla, ali je automatski bila obnovljena i uspješno se naplatila još tri računa poslije toga bez ikakvih problema. Pošto sam smatrao da je sporni račun podmiren nisam shvatio da račun nije podmiren, a u međuvremenu nisam dobio nikakvu opomenu da sam ostao dužan taj jedan račun. Tele 2 je taj dug predao inkasu koji me kontaktirao i poslao mi odmah i ovrhu nakon čega sam platio samo dug jer smatram da nisam dužan platiti troškove ovrhe jer Tele 2 nije naplatio račun makar je mogao jer je poslije spornog računa naplatio još tri i nisam dobio nikakvu ni opomenu po kojoj bih mogao platit dug. Obratio sam se banci da ih pitam da li je bilo ikakvih pokušaja naplate duga na šta mi je banka odgovorila da nije bilo nikakvog pokušaja naplate tog računa za što imam i odgovor banke u mailu. Ono što mene zanima je pošto je to došlo do suda,kolike su mi šanse da dobijem sud jer idem bez odvjetnika. Dakle za neplaćeni nisam dobio nikakvu opomenu i na nijedan drugi način nisam dobio do znanja da imam neplaćeni račun, čak ni broj žiro računa nisam dobio na koji bih ga mogao platiti, banka je potvrdila da nije došlo do nikavog pokušaja naplate tog duga za što imam i dokaz. Molim pomoć ako može što prije jer mi je sud u četvrtak. Ako nemam neke šanse bolje bih platio troškove ovrhe nego na to još i sudske troškove koji vjreujem i nisubaš toliko mali.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija