Jump to content

Mirjana K

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani radim kao zamjena na 6 mjeseci,ali prije isteka ugovora na odredjeno dobila sma poziv za operaciju koju jako dugo čekam.Ako odem na bolovanje prije isteka ugovora,kakva su moja prava ?Zanima me dali kad mi istekne ugovor imam pravo preko HZZZ dobiti plaćeno bolovanje ,pošto se odmah nakon isteka ugovora moram javiti na HZZZili moja prava nestaju sa istekom ugovora.Napominjem da operaciju čekam dugo i da neću biti sposobna za rad najmanje pola godine na nikakvom radnom mjestu?Ako nemam prava na nikakav prihod a nisam sposobna za rad,što učiniti,kako živjeti?
  2. Postovani ,ja sam osoba sa 80% tjelesnim ostecenjem donjih ekstremiteta ,bolest je nastala od 1 godine zivota i do danas sve je u goroj fazi,imala sma 4 operacije donjih ekstremiteta,i cekaju me jos najmanje dvije operacije,namjeravam zatraziti invalidsku mirovinu zbog pogorsanja bolesti,imam 29 i pol godina staza.Koliko bi bila moja invalidska mirovina koja je nastala od bolesti tj,razvlaci se od prve godine ,a sad imam 50 god. L.P Mirjana
  3. Postovani moja majka ima mirovinu 2300 kn,otac je umro 2000 god.iz radnog odnosa.Posto je otac imao vecu placu od nje,ona je dala zahtjev za obiteljsku mirovinu,misleci da ce dobiti bar malo vecu od njene.Medjutim izracunali su da njezina obiteljska mirovina iznosi 1900 kn.Kako je to moguce ako je otac imao vece prihode od nje.Dali bi ona mogla ici u njegovu mirovinu ako se pokaze da je bar malo veca.Napominjem da je on umro iz radnog odnosa mjesec dana prije nego je trebao otici u mirovinu sa 37 god staza od toga vise od dvije godine je bio branitelj.
  4. Postovani imam tjelesno ostecenje donjih ekstremiteta 80%,uzrokovane bolesti.Dali ja moram biti clan udruge da bi imala pravo na smanjenje djela RTV pristojbe.Ako da kome se trebam obratiti?I imam li uopce pravo na umanjeno placanje RTV?Trenutno sma nezaposlena.
  5. Postovani ,imam 50god.invalid sam od prve godine zivota,kada sam pala kao djete i od tada imam probleme sa kukovima.ali nikada nisam koristila nikakva prava.Imam 29,5 god staza.Prije dva mjeseca prvi put sam isla na ocjenu tjelesnog ostecenja.Posato sam do sada imala 4 operacije a i cekaju me jos dvije operacije za koje sam narucena,dobila sma 80% ostecenje donjih ekstremiteta.Trenutno sam nezaposlena.Imam li ja pravo na osobnu invalidninu posto nemam nikakvih primanja,nemam nekretnina ,podstanar sam.
  6. Moja majka koristi svoju prijevremenu mirovinu,nazalost otac mi je umro 2000 g.mjesec dana prije nego je ostvario svoju mirovinu .Bio je branitelj vise od dvije godine,ukupno je sa braniteljskim stazom imao 37 godina staza.Moje je pitanje dali moja majka ima pravo na njegov braniteljski dodatak ,posto je ona u svojoj mirovini .Pokusala je traziti obiteljsku mirovinu ali su joj na kraju izracunali da joj je ta obiteljska1900kn manja nego njezina .Ona ima oko 2300kn.Napominjem da je otac imao vecu placu od nje i ktome je bio branitelj,ima li ona ikakva prava na to sto je on bio branitelj,tj ima li pravo na neki braniteljski dodatak.Kako je moguce da on ima manju mirovinu od nje a imao je veca primanja i bio branitelj vise od dvije godine?Dali da se zali na to rjesenje iz obiteljske mirovine??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija