Jump to content

celko

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Kao prvo, još jednom zahvaljujem na odgovoru. U međuvremenu, kao što sam i pretpostavio, Sud je donio ZAKLJUČAK o ovrsi, odnosno datumu deložacije. U tom zaključku se nigdje ne navodi da sam tražio odgodu, pa pretpostavljam da bi je bilo dobro poslati, jer je ona upućena kroz žalbu Županijskom sudu. Zanima me da li je sud dužan odgovoriti na moju molbu za odgodu ( jer u tom zaključku piše da na njega nije dozvoljen pravni lijek, a nije spomenuta molba za odgodom) i drugo, da li postoji ikakav pravni lijek koji bi to mogao odgoditi ( nekakva tužba Ustavnom ili Vrhovnom sudu itd.) Hvala.
  2. Poštovani. U najmu sam lokala, za koji ugovor o najmu još vrijedi. U međuvremenu se promijenio vlasnik lokala i on je želio raskinuti ugovor, na što ja nisam pristao, pa je pokrenuo sudski spor. Presuda je bila u njegovu korist, ali sam na cijeli postupak tražio reviziju ( ovdje su sad nebitni detalji zašto je presuda u njegovu korist, ali sam siguran da će revizija biti u moju). U međuvremenu je on pokrenuo ovrhu radi ispražnjenja i predaje nekretnine. Na tu ovrhu sam se žalio Županijskom sudu. Žalba mi je odbijena kao neosnovana, ali uz napomenu (citiram): "Iz žalbe ovršenika proizlazi da ovršenik traži i odgodu ovrhe, pa o tom prijedlogu sud prvog stupnja treba odlučiti". Naravno, u prvom dijelu rješenja stoji da lokal trebam predati u posjed u roku od 8 dana. Sad me zanima da li to moram napraviti u ovom roku, ili zakonski mogu još biti u posjedu dok prvostupanjski sud ne donese rješenje ( pozitivno ili negativno) o odgodi ovrhe. Isto tako, pošto sam u istoj žalbi tražio poništenje ovrhe ali i odgodu, da li moram posebno uputiti zahtjev za odgodom ovrhe. Također me zanima da li postoje još kakvi pravni koraci koji mogu zaustaviti ili odgoditi ovrhu? Sve ovo tražim iz razloga što bi provedbom ovrhe postojeće stanje bilo nepovratno promijenjeno, a već sam spomenuo da se nadam kako će mi revizija postupka dati za pravo. Hvala.
  3. Može li roditelj djetetu ustupiti na korištenje poslovni prostor bez naknade ali da ujedno ne plati porez na iznajmljivanje istog? Hvala.
  4. znam da zakup ne prestaje, ali me zanima da li ga novi vlasnik moze jednostrano otkazati. i da li je ogovor vazeci ako nije potpisan kod javnog biljeznika?
  5. Ukoliko je ovrhom, odnosno zbog nevraćene pozajmice moj najmodavac izgubio lokal, ( fiducijom je promijenio vlasnika), a ja imam valjani ugovor o najmu na određeno vrijeme na rok od 15 godina potpisan prije podizanja te pozajmice, zanima me da li sam ja u ovom slučaju "zaštićeni" najmoprimac po članu 31., stavak 1 zakona o najmu poslovnog prostora, ili mi novi vlasnik može jednostrano otkazati taj ugovor ( ne radi se o slučaju neplacanja najamnine ). Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija