Jump to content

miskec

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na odgovoru. Inače ograda je točno definirana na projektu koju je isto tako u skladu sa prostornim planom. Problem je što nitko nezna za plinovod kud točno prolazi, može biti pol metra ili više razlike od skice koju su nam poslali iz termoplina u suglasnosti koju sad dobio uz glavni projekt. Inače ni sam termoplin nezna gdje točno prolazi, to su i sami rekli. Zanimljivo je da plinovod nije ni ucrtan na katastarskom planu. Tako da mislim da je najbolje da napravim ogradu tocno po projektu jer ionako nitko nezna kud prolazi plinovod.
  2. Znači nemam pravo ništa tražiti od njih? Ako npr. na to mjesto postavim ogradu i u slucaju da oni imaju nekakve radove i moraju rusiti moju ogradu, sto onda?
  3. Pozdrav, Nedavno sam zavrsio sa gradnjom kuce te uskoro slijedi prikljucak plina. Plinovod prolazi uz rub moje parcele, tocnije oko 1,2m na moju parcelu (uz cestu). Zanima me da li imam pravu na kakvu odštetu s obzirom da plinovod prolazi preko moje parcele? Inače plinovod prolazi tocno po liniji na kojoj namjeravam graditi ogradu pa je i tu opet problem jer ne znam da li smijem na tom mjestu graditi ogradu bez obzira što je to moje zemljište. Plinovod je postavljen prije oko 20godina te nije trazena nikakva suglasnost od vlasnika zemljista, nego su samo kopali i postavili plinovod. Hvala i lp.
  4. Pozdrav, Primio sam poziv od slovenske firme za istjerivanje dugova EOS KSI. Tvrde da su preuzeli dug i da sam sad njima dužan oko 200€. Dug je nastao zbog ne vracenog modema internet operateru i to je bilo negdje 2007. godine. na sud je navodno stiglo 2012. a sad je navodno sud donio pravomocnu presudu da moram platiti tih oko 200€. Dali su mi i broj postupka pod kojim je na sudu donesena odluka (Slovenski sud). U Sloveniji sam u to vrijeme studirao ali internet je odjavljen ali ocito nisam vratio modem, nakon toga su mi navodno stizale obavijesti/opomene na tu adresu na kojoj odavno vec nisam bio prijavljen. Uglavnom nakon oko 7-8 godina su me nazvali na moj privatni broj u Hrvatskoj (neznam ni od kud im taj broj) i prijete da moram platiti taj iznos inače će dug narasti. Isto tako navode da imaju i podružnice u Hrvatskoj te da mi i ovdje u Hrvatskoj mogu naplatiti taj dug. Molim za savjet što mogu napraviti oko tog duga. Hvala
  5. Stvarno nema nikoga tko bi znao to odgovoriti?
  6. Poštovani, U fazi sam dobivanja dozvole za gradnju obiteljske kuće (prizemnice) koja se nalazi na parceli ukupne povrsine od nesto vise od 1000 m2. Zanima me koliko trebam platiti upravnu pristojbu. Naime, dobio sam uplatnicu na kojoj je iznos od 750kn. Provjerom zakona pronasao sam sljedece: (3) Za izdava*nje lokacijske dozvole za zahvat u prostoru za građe*nje: 1. stambene zgrade, te pomoćne ili gospodarske građevine koje sa stambenom zgradom čine stambenu ili gospodarsku cjelinu na građevnoj čestici površine do 0,2 ha …………………………………………………….. 200,00 2. građevine, osim onih iz točke 1. ovoga tarifnog broja na građevnoj čestici površine do 1 ha ili infrastrukturne građevine dužine do 1 km ……………………………………………………………………………...…..……750,00 Pretpostavljam da je po tom zakonu zaračunata ta upravna pristojba. Ali mene zanima zašto sam dobio 750kn umjesto 200kn? Jer povrsina cestice na kojem ce se nalaziti kuca je manja od 0.2 hektara. Hvala unaprije za odgovore.
  7. Poštovani, Zanima me da li susjed ima pravo prskati (strojno prskanje) vinograd koji je udaljen svega nekoliko metara od obiteljske kuće? Otrovi koji se koriste prelaze na drugu česticu te samim time ugrožavaju druge ljude. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija