Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Maraton

Korisnik
 • Broj objava

  32
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Maraton

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

746 pregleda profila
 1. Vidjanje djeteta nakon razvoda braka

  Dobro. Ali po toj logici covjek ne bi smio nastaviti zivot nakon razvoda braka. Ne daj Boze da se odseli ili ode iz nekih razloga, zena ima pravo da ga kazneno prijavi. Malo mi to zvuci "surovo" s obzirom da se alimentacija uredno uplacuje I da nema s tog aspekta nikakvih problema.
 2. Vidjanje djeteta nakon razvoda braka

  Ok. A tko podnosi kaznenu prijavu?. Netko po sluzbenoj duznosti ili po prijavi zainteresiranih?.
 3. Vidjanje djeteta nakon razvoda braka

  Ok. Jasno mi je. Medjutim, da li postoji sankcija za mene ako ne budem vidjao dijete i koja je?. Sporazumnim razvodom majka je postala skrbnik odnosno dijete zivi s majkom.
 4. Vidjanje djeteta nakon razvoda braka

  Mozda me niste shvatili. Razvod je bio sporazumni i sve je dogovoreno. Medjutim ja iz poslovnih razloga odlazim zivjeti u drugi grad. Zato pitam da li me bivsa moze uvjetovati vidjanjem djeteta.
 5. Postovani, Molim objasnjenje. Da li bivsa supruga moze uvjetovati da moram vidjati dijete onako kako pise u planu o zajednickoj skrbi.
 6. Placanje alimentacije

  Postovani, Od kada se placa alimentacija od datuma izlaska supruge i djeteta iz obiteljske zajednice ili od pravomocnosti sudske odluke o razvodu braka. Unaprijed hvala.
 7. Razvod braka i trudnoca

  Postovani, Imam jedan veliki problem. Bivsa zena mi je rekla da je trudna. S obzirom da smo u postupku razvoda i da ne zivimo zajedno vise od mjesec dana ja sam 100 posto siguran da dijete nije moje kao sto ona tvrdi. Problem je u tome sto ona tvrdi da jeste. Sta poduzeti. Naravno sluzbeno smo jos u braku i imamo jedno mld dijete. Podnijet je samo prijedlog CZSS.
 8. Sporazumni razvod braka

  Postovani, Supruga i ja smo podnjeli zahtjev za sporazumni razvod braka pred CZSS. Dogovorili smo sve bitne elemente. Kada cu ja vidjati dijete, visinu alimentacije.... Mene zanima kako se CZSS postavlja kod sporazumnog razvoda, da li "preispituje" nas dogovor ili gleda da ga korigira.
 9. Visina alimentacije

  Ok. Hvala. Znaci bivsa se uhvatila cifre od 938 kn minimalne alimentacije, a mene je odvjetnik savjetovao s obzirom na moja primanja da ne dajem vise od 500 do 750 jel on smatra da ovisno o sucu, necu dobiti vecu cifru. U sporazumnom razvodu to je jedina tocka o kojoj se ne mozemo dogovoriti. Sto napraviti?.
 10. Visina alimentacije

  Hoću naravno. Ne znam, odnosno s obzirom da ne poznajem sudsku praksu. I da li je razlicita od suda do suda.
 11. Visina alimentacije

  Znači odvjetnik me je savjetovao da u sporazumnom razvodu braka ponudim 500 kn a prihvatim 600 kn plaćanja alimentacije, s tim da je on na stanovištu da je maksimalno 750 kn s obzirom na moja godišnja primanja koja su oko 20000 kn plus što sam u 2017 godini primao naknadu sa hzz u periodu od 3 mjeseca, oko 9000 kn. Da li se slažete?
 12. Uzdržavanje supruge

  Hvala svima. Informirao sam se kod odvjetnika i on je na stanovištu da taj zahtjev neće proći s obzirom na sve okolnosti. Radno sposobna osoba, radila u braku sasvim uredno, a i s obzirom na moja primanja koja nisu visoka i još umanjena za alimentaciju ( treba i meni ostati egzistencijalni minimum.
 13. Uzdržavanje supruge

  Ona je radno sposobna, nije invalidna osoba, nije bolesna i ne vidim razlog da bi ja nju uzdrzavao. Dijete ok.
 14. Uzdržavanje supruge

  Mislim ako ja nisam u mogucnosti uzdrzavati nju, s obzirom da ne radim stalno i nemam visoka primanja za placanje alimentacije i uzdrzavanja.
 15. Uzdržavanje supruge

  Poštovani, moje pitanje je vezano za Uzdržavanje supruge. Da li supruga ima pravo zahtjevati uzdržavanje za sebe?. Razvod je sporazumni. Imamo jedno četvorogodišnje dijete.
×