Jump to content

Mačak1

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Žele se naplatiti prodajom kuće čija je vrijednost više od milijun eura za dug od 37 000? Da nije mozda preko milion kn, ... ?? . Ima caka, da se ide na nistetnost ugovora, ali to ovisi dali je vlasnistvo 1/1 , ili je suvlasnik kuce potpisao suglasnost na kreditiranje i stavljanjem uknjizbenog prijedloga.
  2. Jucer sam dobio rjesenje koje je napravljeno 2010 godine u postupku oduzimanja kcerki od majke , te izricanje mjere nadzora skrbnici/majci. Iako vec 4 godine skrecem pozornost naucinjenu stetu prema meni, i trazio sam u nekoliko pozurnica da se Centar Brod ocituje o tom cinu. Uvijek sam dobivao odgovor da takvih stvari nema,te da je socijalna radnica to ucinila na svoju ruku. Uputio sam dopis na nadlezno ministarstvo 29.01.2014 godine, gdje sam dobio odgovor da su uputili nalog za ocitovanjem u centar. Obavijestio sam cak i Predsjednika RH , Sabora, Premijera, te su usljedili dopisio direktnim upucenim pozurnicama i o izvidnim radnjama o slucaju. Niti ovo se nebi dobilo da nije pokrenut postupak izmjene skrbnistva, a kao odgovor na tuzbu, skrbnica je pokrenula izmjenu vidjanja i kontakata mene i kcerki. Potpisnici rjesenja su djelatnice koje su OPTUZENE za smrt bebe koja se dogodila krajem 2012 godine, krenuvsi od ravnateljice, pa do socijalne radnice. U daljnjem obrazlozenju se navodi da je Centar ustanovio povredu prava djeteta, odnosno da se izrice sumnja na zlostavljanje kcerki koje je prijavljeno 2010 godine. Tako da su donjeli tu odluku o izuzimanju kcerki od majke te predali roditeljima majke/skrbnice. Nadalje , stoji u naputku pravni poucak na zalbu , pa cak i koje se osobe obavjestavaju , ali MENE kao oca nema nigdje... Zatim , tu je i zapisnik o vracanju kcerki u obitelj majke i ocuha. No, taj zapisnik i nije toliko sporan ,koliko jesamo rjesenje , u kojem stoji citiram:''ZBOG SVEGA NAVEDENOG STRUCNI TIM OVOG CENTRA, UTVRDIO JE DAJE POTREBNO RODITELJU IZRECI NADZOR NAD IZVRSAVANJEM RODITELJSKE SKRBI. TAKAV SVOJ ZAKLJUCAK OVAJ STRUCNI TIM TEMELJI NA CINJENICI DA SE RADI O EKSTREMNO OSJETLJIVOJ SITUACIJI, GDJE JE POTREBNA ZASTITA MLT DJECENA VISOKOJ RAZINI I GDJE JE SUPORT MLT DJECI IZUZETNO POTREBAN.'' . Napominjem da je to prijava za nasilje nad djecom koja je podnesena 2010 godine. Tako da ja kao laik u ovome rjesenju vidim da se ipak radi o zlostavljanju kcerki, a koje se pokusava zataskati. A sami cin neobavjestavanja mene kao oca , proizlazi kao potvrda iskaza mlt djece na zlostavljanje.....:zbunj::zbunj:MOLIM HITNE I KONKRETNE ODGOVORE SA SMJERNICAMA STO DALJE UCINITI !!!!!!
  3. O ovakvom sam slucaju pisao u 8 mjesecu 2010 godine, pod nickom BMM,.
  4. Dragi moji. prije par dana sam telefonski razgovarao sa kcerkama i ostao sam sokiran sto sam saznaoi cuo od kcerki. Naime, kontakte nemogu ostvariti sa svog broja , jer skrbnica nezeli da se javi ako zovem sa svog broja. Poziv sam morao uciniti sa mobitela mojih roditelja. U samom pocetku razgovora , kada sam se javio i kada je starija kcerka uzviknula TATA , poziv se prekinuo, . Ponovljenim pozivom se osjetio upaljeni zvucnik na mobitelu. No, u razgovoru sam saznao sljedece : Prema izjavi mladje kcerke (7 godina), da su im majka/skrbnica i ocuh rekli da su one ( kcerke koje su stare 11 i 7 godina) male za odlucivanje skim ce da zive. Da ih ja kao njihov OTAC nezelim, niti cuti niti vidjeti. Skrbnica im govori kako sam ju udarao ( po sudskoj odluci sam oslobodjen obiteljskog nasilja, jer se ustanovilo da se radi o laznom prijavljivanju). Da , ako ih netko upita kako zive kod majke i ocuha , da MORAJU reci da im je super. I ono sto me jako iznenadilo i sokiralo DA NJIH DVIJE MORAJU SVAKU VERCER PALITI SVIJECE I LAMPIONE ZA MENE I MOLITI ZDRAVO MARIJA I OCENAS, kao da sam ja mrtav ili sto vec. Da se prije par dana mladja kcerka IZGUBILA , te da su je trazili par sati po naselju. Sve to mi govori dijete od 7 godina, dok je starija kcerka kroz strah potvrdila sto je sestra rekla. Kada sam rekao starijoj kcerki da sve to nije istina, i da nevjeruju lazima koje im se govore, da ih ipak ja hocu i da cujem i da vidim , te da nisam odustao od zelje kcerki da zive samnom , te je samo izustila da to isto reknem i mladjoj kcerki, sto sam i ucinio, poziv se cudom prekinuo i nakon toga nemoze se vise ostvariti poziv. Starija kcerka je u skoli imala domacu zadacu da opise obitelj, te je opisivala mene i moju obitelj , kako joj tata i brat i sestre zive u Puli kod Zlatnih Vrata, da jedva ceka da dodje do nas sa sestrom , kako joj na ljetnim praznicima je super, da jedva ceka da joj se vrati djetinjstvo. Inace , vec dugo vremena vodim rat sa centrom Brod , gdje sam obavijestio nadlezno ministarstvo o problemima sa njima i vec nekoliko puta upucujemo pozurnice za ocitovanjem ali uzalud. Ovo je vec TRECA izjava kcerki na psihicko-fizicko zlostavljanje od navedenih osoba, a nadlezne institucije se doslovno oglusuju na samo ukazivanje zlostavljanja. Sto da ucinim ? Ocito je da se radi zlostavljanje kcerki , a ja nemogu da sjedim i da cekam da se nesto dogodi. Da ponovo podnesem prijavu, znam da ce opet se odbiti kao i prethodne dvije prijave , iako se u oba slucaja vidi da ima naznaka na zlostavljanje. Sto da ucinim ?????
  5. Centru sam osobno i uz svjedoke sačinjavao podneske i zabilješke, iste te zabilješke su ostavljali u dosije. A sad što je ta socijalna radnica kućni prijatelj ex i njenog sadašnjeg muža, to je već druga priča pa čak i za medije,. A to što je ona kao službena osoba ;; maknula " zabilješke u stranu je kazneno djelo. Čekam inspekcijske potvrde da znam što dalje.
  6. Moram reći da sa bilo kojim dokazom da se ide , (poruke, ispisi telefonskih poziva, odgovori tima gospodine ja vas nepoznam, asistencija policije na preuzimanju djece, ). U Sl Brodu NISU dokazni materijali....Djeca izjavljuju oblike zlostavljanja , a majka izjavi da ih Očuh kupa u vidu pomoći njoj.. Da im on govori monsherry, igranje Romea i Julije, batinjanje remenima ( opisani kao vojni opasač, i remen za hlače,), da kćerka dok NIJE naučila vezati vezice morala spavati obuvena.. Druga kćerka po povratku iz škole mora spremati kuću, prati sudove,wc, i na kraju pisati zadaću, ( a ima 10 godina),. Za DORH SL Brod TO NISU OBLICI ZLOSTAVLJANJA.. pa čak i za centar Brod gdje nam je bila zadužena soc radnica koja je kriva za smrt bebe.. A postupci protiv oca se vode i šakom i kapom.. jer otac neplaća alimentaciju. Nitko se nepita iz kojeg razloga ? Put SL Brod - Pula iznosi 1000 kn, u 4 postupka koja sam imao odvjetnici su iznosili ukupno nešto oko 17,000 kn,., 12 puta sam odlazio na sud ( 12x1000=12,000 kn), i k tome dodati da na poslu sam morao izostajati 3 smjene. Svaki sam puta govorio da shvati da uzima alimentaciju na sudovima bespotrebno, da je pametna shvatila bi bilo bolje ovih 29,000 kn sto su bačeni na sud i odvjetnike, bolje zvučale u alimentaciji.. Kod nje nema niti M od majčinske ljubavi prema djeci , nego korist u novcu, ...
  7. Činjenica je ta da u Sl Brodu nikad neće proći nijednom ocu ma koje dokaze predočavao kaznena prijava kada su u pitanju majke. 09 godine sam pisao ovdje kako je ODO prihvatio kazneni progon u Obiteljskom nasilju prema isključivo izjavi ex, bez ijednog dokaza i dokaznog postupka. Agonija je trajala sve do Travnja 2013 godine kada je drugo stepeni sud uvažio žalbu te donjeo oslobađajuću presudu. Tako da o Brodu ta činjenica sve govori.
  8. Da razumijem to za plaćanje iz centra. A na pitanje dali sam izbjegavao plaćanje alimentacije , svakako da nisam izbjegavao, što sam u prvom postupku dokazao po dokazima da nisam u mogućnosti plaćati. ( račun mi je 35, blokiran, plaća koju sam primao je bila neredovna, te dobivao plaću kada mi se oduzme 1/3 nekih 1500-1700 kn ). Pitanje za kaznenu : ODO i MUP u Puli su ustanovili k.d u izvidni m i istražnim radnjama. Potom, po mjestu nadležnosti prebacuju u Sl. Brod na daljnje postupanje, odnosno u pokretanje postupka. ODO Sl Brod odbija vođenje postupka koje obrazložava da NEMA elemenata kaznenog djela, te po traženju mojih prijava u Centru Brod i P.P Brod (koje sam podnjeo osobno i potpisao), je došao odgovor da prijava nema..
  9. Na prvoj prijavi zlostavljanja je centar izuzeo kćerke i ,,dao,, djedu i baki ( roditeljima po majci), na cuvanje bez mog znanja.Na moj upit zašto nisam obavješten o tom činu, odgovor socijalne radnice je bio citiram; ,,kolegica je to učinila na svoju ruku,,
  10. Da , u Slavonskom Brodu, zakonski se mora voditi dolje jer je adresa stanovanja kćerki u Brodu.,
  11. A i ovo sa donašanjem zatvorske presude je razlog ŠTO SAM PODNJEO KAZNENU PRIJAVU ZBOG NEPOŠTIVANJA SUDSKE ODLUKE, I ŠTO SU KĆERKE IZJAVILE DA ŽELE DOĆI ŽIVJETI SAMNOM I MOJOM NOVOM OBITELJI!!
  12. Ja nebježim od obveze plaćanja alimentacije, dapače, da mi se dopusti zaposlenje nastojao bih što prije otplatiti dug i nastaviti plaćati dalje kako ide,. ali svaki pokušaj zaposlenja se svodi na ishođenje potvrde o nekažnjavanju , a ja ga nemogu dobiti iz razloga postupka. Glupo mi izgleda pravdanje kad znam da to moram , samo tražim savjet kako da pokažem i dokažem da je postupak montiran, a ona mi neda kćerke, . Drugo bi bilo da sam u mogućnosti plaćati alimentaciju , pa da to neispunjavam, a drugo je kada si u nemogućnosti ..
  13. sada znam,. problem je što nemogu naći zaposlenje, pa na takav način barem u nečemu doprinosim djeci . Stvar je još u tome što mi brani kćerke, a kada ja to napomenem odgovor mi je : TO NIJE TEMA OVOG POSTUPKA,.. koliko sam dao na put Pula- SL Brod, to sam dati za kćerke, put do Broda me iznosi 1000 kn, bez odvijetnika, Sada me zastupao odvjetnik po službenoj dužnosti , i kojeg sam upoznao tek na početku ročišta, tražio sam stanku da porazgovaram sa odvjetnikom , odbijeno mi je,. sada sam dobio riješenje 11 ovog mjeseca, a on dan danas ga nije dobio, jer je rekao da će ON napisati prigovor, jer je uvidio da sudac je bio pristran, ....
  14. Stvar je sljedeća. Rastavljen sam od 2009 godine. a nezaposlen sam od 2013 g. Iz prvog braka imam dvije kćerke gdje mi ih majka brani da mogu biti sa njima . Već me je jednom sud osudio na uvjetnu osudu , pa kasnije opoziv uvjetne što je prigovorom na Županijsko vijeće presude poništene. Odmah je pokrenula ponovni postupak te sam sada nepravomoćno osudjen na 7 mjeseci zatvora. Kako sam napisao da sam nezaposlen , tj dobio sam otkaz zbog čestih prijava i odlazaka na sud u Sl Brod , te sam sve predočio sudu kao dokaze,( izvod 35 računa; imovinsko stanje, prijavu sa zavoda za zaposlenje, rodne listove sadašnje djece).. Na sudjenju mi sudac NIJE ništa uvažio, te uz moju osudu su uputili bivšu na privatnu parnicu zbog potraživanja novca. Ja iz sadašnjeg braka imam još 3 djece , od kojeg je najmlađa kćerka stara 2 mj., podstanari smo , a za kćerke iz prvog braka pomažem u obliku kupnje garderobe, i potrebština za školu, što sud i bivša negiraju iako imam dokaze da im redovito pošaljem pakete sa navedenim stvarima. Dorh mi je ubacio u optužnicu i od prvog suđenja alimentaciju , iako sam se bunio na taj čin. Optužni postupak u svojstvu odštete NIJE pravno reguliran jer se bivšoj plaćalo od strane centra, tako da stvarno stanje alimentacije je nedorečeno..Molim za hitne savjete !!!!!! Što sljedeće ,.. iako mi bivša uskraćuje pravo viđanja i kontakata , ostvarila je svoj naum da me zatvori. Alimentaciju bih plaćao da se mogu zaposliti, a ovako sada vijesim nit na nebu nit na zemlji....:misli::misli: Počeo sam bio raditi u osiguranju, i bivša je saznala , te obavjestila nadležna tijela da radim ( MUP), te sam odmah dobio zabranu rada iako sam imao sve uvjete za zaposlenje..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija