Jump to content

nika120302

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prvo da zahvalim na odgovoru. Mislim da bi se tu trebalo raditi o nekoj koreknosti. Moj bivši suprug je imao vezu sa udatom ženom prije cca 5 mjeseci i nije došao vidjeti svoje dijete mjesec dana, čak ni vikendima. Sad odjednom upozna ženu preko facebooka koja je rastavljena, ima sina od 9 godina, a ona 43. godine i moja kćer je sada provela već 2. put petak na subotu tamo s tim što me se prvi put nije ni obavijestilo. Zašto sam gore spomenula korektnost, kada sam ja započela vezu prije 4 godine, moja kćer i ja smo bile pozvane na 2 tjedna u Makarsku i ja sam pitala bivšeg supruga da li ima išta protiv, naravno imao je neke argumente tipa predug put s busem do tamo, bit će joj zlo, raspitivao se o smještaju, meni je bilo jasno da da je odgovor na pitanje "smeta mi i imam nešto protiv da mi dijete provodi dane s nekim koga sam vidio u prolazu" i ja sam poštivala njegovu želju. Naravno, isto to sam očekivala i od njega al me nije ni pitao već doveo pred gotov čin. Osobno nemam problem s tim da vodi dijete negdje ako je njoj tamo ugodno, ali imam problem s tim što ne poznam tu osobu i naravno da bih htjela vidjeti s kim mi dijete provodi vrijeme, kod koga spava i mislim da u tome nema ništa loše, ali da je loše dovesti roditelja pred gotov čin pogotovo što zna da je pitao i ako bi se dijete složilo s tim da ne bi bilo problema. Još jednom hvala na odgovoru.
  2. Poštovani, zanima me da li moj bivši suprug, razveli smo se 2009., smije bez moga dopuštenja voditi maloljetno dijete (12 g.), curica, kod svoje djevojke i njenog sina od 9 godina na njegov vikend i ostajati spavati tamo. S obzirom da je u toj vezi tek nekih mjesec do dva, ja tu ženu ne poznajem i nije mi svejedno da mi dijete tamo spava. S obzirom da sam ja skrbnik djeteta, s obzirom da on nije u nikakvoj vanbračnoj zajednici s tom ženom i ja je osobno ne poznam niti sam je ikad vidjela dali ja mogu tražiti zabranu da vodi dijete svake druge subote spavati kod žene s kojom se viđa. Ja sam pokušala razgovarati s njim ali me on ne doživljava, a kćer nema ništa protiv da ide tamo. Osobno, nije mi svejedno da mi dijete spava i provodi vrijeme kod nekog koga nikad nisam vidjela i koga ne poznajem.
  3. Koliko sam ja upućena on mora uplaćivati onoliku svotu koliku je sud odredio na zadnjoj raspravi. Ako sudski nije iznos alimentacije promijenjen mora se držati isključivo sudske presude. Za ovrhu mislim da morate ići kod odvjetnice, a on će morati platiti zaostatke sa kamatom. Moj bivši suprug također kasni s uplatama ili ih uopće ne uplati već da meni na ruke u 2-3 navrata što meni nikako ne odgovara jer sam nezaposlena. Razgovarala sam sa socijalnom radnicom o administrativnoj zabrani i rekla mi je da ću to malo teže postići s obzirom da on ipak plaća kolko tolko isto tako mi je rekla ako mogu da se dogovorim s njim da odemo na sud i da potpiše dobrovoljno da će plačati alimentaciju putem administrativne zabrane na što je moj bivši muž pristao jer je moja odvjetnica prije 6 godina govorila da tražimo 2000 kn i da ćemo dobiti 1800, ali ja nisam htjela već sam pristala na njegovu ponudu. S obzirom da zna tko mi je odvjetnica i on ju je htio angažirati u brakorazvodnoj parnici, ali sam ja prije nazvala rekla sam mu ako ne pristane sam na administrativnu da ću opet angažirati odvjetnicu i tražiti veću alimentaciju, kao i kamate. Uglavnom konkretan odgovor na vaše pitanje je da samo sud može odrediti da li će manje plaćati i koliko će plaćati, a manje od 1000 kn neće sigurno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija