Jump to content

february

Korisnik
  • Broj objava

    65
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Ne spadam ni u jednu o kategorija koje sam citirala u postu iznad sivkovog. Ali da, vidim sad da je pametnije ovo što ste sugerirali - tako ću i napraviti. Na pismeno da sam van Hrvatske. Hvala puno.
  2. "(1) Osobi na službi u oružanim snagama ili policiji, osobi u kopnenom, riječnom, pomorskom i zračnom prometu, osobi koja je lišena slobode ili joj je na drugi način ograničeno kretanje, dostava se može obaviti preko zapovjedništva, uprave, drugih službenih tijela, odnosno pravne osobe u kojima je zaposlena ili u kojima se nalazi." "(1) Vojnim osobama, pripadnicima redarstvene vlasti i pripadnicima pravosudne policije poziv i drugi dopisi se dostavljaju, osim na način predviđen ovim Zakonom, i preko njihova zapovjedništva, odnosno neposrednog zapovjednika."
  3. Poštovani, za mjesec dana idem na GO i biti ću izvan Europe. Radim u jednom ministarstvu i sudjelujem kao svjedok na sudu povremeno, vezano uz posao. Znam da je praksa kod nas da pisarnica zaprimi poziv za službenu osobu koja je pozvana. Bez obzira da li je navedeno na kuverti da je to za Marka Markića ili samo piše naziv tijela. Mene brine što ako ja dobijem taj neki poziv na sud, pisarnica ga preuzme, dakle potpiše primitak i onda se ja ne mogu odazvati jer me nema ni blizu? Odnosno - smije li uopće itko preuzimati poštu ako je navedeno igdje na kuverti da je za Marka Markića? Zatim, moraju li odgovoriti sudu da sam odsutan ili moraju mene zvati da se vratim (što je, ne moram niti reći, dodatni trošak od par tisuća kuna za drugu kartu itd.) Ja nisam niti rekao ikome da me neće biti u Hrvatskoj. Ne znam učiniti to ili ne. Međuljudski odnosi su na toj razini da se bojim da bi me onda i bespotrebno zvali da se vratim prije sa godišnjeg. P.S. Čitao ZUP puno puta, no ne vidim da je igdje ovakvo nešto objašnjeno.
  4. Sorry, sorry, ono prvo su trebali biti članci iz Kolektivnog ugovora. Državni sam službenik. Članci Zakona o radu koje vi navodite su ustvari isti u ZOR-u i našem kolektivnom. Po tome, ja se moram vratiti, čekati 8 dana da se odluči o toj zaštiti dostojanstva i tek onda ako ništa od toga imam pravo prestati raditi ako sam u roku od 8 dana sve dao na sud. Ili? Ok, ajmo se vratiti na prvi dio mog posta - mogu li na temelju ovih psihijatrijskih nalaza imati argumente za premještaj, ili ne? I može li na isto radno mjesto ali u drugom gradu ili ne? I evo još jednog - državni službenik je dužan odraditi mjesec dana otkaznog roka. Ok. Ali, u ZOR-u stoji da u otkazni rok ide i neiskorišteni GO, dok se u Zakonu o državnim službenicima to uopće ne spominje.
  5. A zar nije po Zakonu o državnim službenicima? Čl.79-83, povjerljivi savjetnik? A ima i nešto što je zove povjerenik za etiku, po Etičkom kodeksu državnih službenika. U tome i je kvaka, ne znam kome se obratiti. Nemam namjeru ići na sud, tako da ustvari moram raditi kroz sve to, ako sam dobro razumio? Ništa više ne kužim.
  6. Zbog mobbinga sam završio na bolovanju. Psihilog - nalaz koma. Psihijatar - isto tako. Maltene me hoće hospitalizirati. Radim u državnoj službi i već sma par puta tražio premještaj, no, ili nije predviđeno planom pa nema mjesta ili ne spadam u onu kategoriju "mora se premjestiti zbog obiteljskih ili zdravstvenih razloga". Kako je stanje na poslu takvo da se ja jednostavno ne mogu vratiti (ne želim ulaziti u detalje), zanima me mogu li ovi nalazi poslužiti čemu, ili to treba biti neko specijalno vještačenje ili, ili, ili....što?! Jer, naime, kako je riječ o psihi, naravno da će netko to izvrtati u "na temelju toga vam ne možemo dati premještaj jer znači da uopće ne možete raditi" ili slično. Pomozite. Inače, nisam još nigdje prijavio mobbing. Imam samo par dopisa koje sam slao nadređenima u kojima onako, na fino, upozoravam na par stvari koje mi trebaju za obavljanje posla i neke nepravilnosti, na koje sam neke i dobio odgovor, ali uglavnom, nisam dao zahtjev za zaštitu prava niti prigovorio na "etiku" nadređenog (koji se dere ne mene, napada na osobnoj razini riječima "ti si ovakav, onakav", ne želim uopće ponavljati). Ja se tamo vratiti ne mogu, liječnica opće prakse kaže da mi može dati tjedan dana da se malo "odmorim", no ja niti se odmaram, jer ne spavam, niti mi to išta znači....što nek poduzmem, ja tako ne mogu dalje...
  7. Imam isti problem. Doduše, ja ništa ne mogu dokazati. Dakle, kad je netko zainteresiran za "uzeti" me u svoje ministarstvo, onda kontaktiraju moje trenutno ministarstvo, ovi im kažu da me trebaju i da neće odobriti moj premještaj, i ja dobijem pisani odgovor ministarstva u koje sam se javila da eto, ne trebaju nekog mog profila. Iako nije tako. I što sad ja mogu poduzeti? U situaciji sam da ću dobiti otkaz čim dođe još od šefa sin raditi (nije teško nekome smjestiti ako se želi), do onda im trebam, a kad dobijem otkaz, nema ni prmještaja ni posla.
  8. Ne znam pod koji pdf bi ovo spadalo, pa neka moderatori premjeste ako treba. Nakon što se poslovni subjekt ugasi - smije li se i dalje voziti vozilo sa oznakama poslovnog subjekta? I ako ne, tko može kažnjavati to, tko je za to nadležan?
  9. Evo našao sam jednu stariju temu: http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/75461-premje%C5%A1taj-iz-jednog-ministarstva-u-drugo-ministarstvo-hitno
  10. Radi mu Ministarstvu X. Želim promijeniti posao. Moje radno mjesto ne postoji ni u jednom drugom ministarstvu. I sad, znam činjenično da je kolega napravio isto, bez da je bio natječaj u ministarstvu u koje je prešao, jednostavno je "bilo mjesto upražnjeno", on je prešao u to drugo ministarstvo, opći dio DSI je imao položeno, pa je polagao poslije samo posebni dio za to radno mjesto. (naravno, ne želi reći kako točno je to izveo) Ja sam se neki dan javio na jedan natječaj u drugom ministarstvu od ovog u kojem radim. I sad, ja ne znam - budući je raspisan natječaj, nužno je da idem na testiranje, kao i svaki drugi koji bude pozvan iako sam već državni službenik ili? Uglavnom - na koji način da ja dam "državi" do znanja da sam na raspolaganju za premještaj u neko drugo ministarstvo? I kako mogu prijeći bez testiranja? Uključen sam CIRCU, ali nema nitko obvezu prvo gledati po tom portalu da vidi jel ima zainteresiranih. I da se razmijem - nemam ništa protiv testiranja, ali ne mogu izbivati s posla toliko, pogotovo što me zanima i posao u nekim drugim gradovima, pa bi se svelo svako malo na neko izbivanje s posla zbog testiranja i putovanja. A znam da ima uprava obvezu prvo istražiti postoji li mogućnost premještaja službenika, a tek onda se ide na "novo" zapošljavanje" (ili se to odnosi samo na posao unutar istog ministarstva)? Eto, ne znam što dalje, pa...
  11. Molim ako mi netko može poslati primjerak odštetnog zahtjeva, da vidim kako se to piše. Mail adresu dam preko poruka.
  12. Može mi netko reći da li je dobio putne troškove (konkretno za vlak) z DSI, i na temelju čega ih je tražio, odnosno na temelju čega je ostvario pravo na njih. Ili je to do "volje" nadređenih ili ljudskih potencijala ili slično? Nadalje, može li se za to ostvarit pravo na dnevnicu?
  13. Ja bi skrenuo pažnju na dio "u moje slobodno vrijeme". Što, bili ste pozvani da dođete u tvrtku na testiranje u vrijeme kad niste radili? Editirao moderator Preporučam autoru teme da, ako želi dobar savjet, zbilja bude potpuno iskren u vezi problema, jer je upravo taj dio jako važan - da li je bilo za vrijeme radnog vremena ili ne.
  14. Tražim po stranicama HZZO-a...svugdje nalazim da je bitno samo prebivalište, ne boravište. I ne razumijem onda zašto moram HZZO-u javljati promjenu boravišta - zar neće HZZO automatski znati da sam promijenila boravište kad me novi poslodavac prijavi sa novom adresom? I u kojem opet to roku moram? (znam da je 8 dana od promjene podataka, tako nekako, no, otkad ja brojim tih 8 dana?) Da li da to idem "srediti" čim prijavim boravište, a prije početka radnog odnosa ili to mogu tek kad me poslodavac prijavi?
  15. Dobro, sad smo se konačno razumjeli, to je najvažnije. Hvala puno na strpljenju. Dakle, zdravstveno/mirovinsko će mi sređivati novi poslodavac u travnju (u međuvremenu se sam prijavljujem kao nezaposlen, to znam). MUP i poreznu moram sam. U novom gradu. I onda obavijestiti HZZO o novom boravištu (gdje? u mjestu prebivališta ili novog boravišta?)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija