Jump to content

february

Korisnik
  • Broj objava

    65
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne spadam ni u jednu o kategorija koje sam citirala u postu iznad sivkovog. Ali da, vidim sad da je pametnije ovo što ste sugerirali - tako ću i napraviti. Na pismeno da sam van Hrvatske. Hvala puno.
  2. "(1) Osobi na službi u oružanim snagama ili policiji, osobi u kopnenom, riječnom, pomorskom i zračnom prometu, osobi koja je lišena slobode ili joj je na drugi način ograničeno kretanje, dostava se može obaviti preko zapovjedništva, uprave, drugih službenih tijela, odnosno pravne osobe u kojima je zaposlena ili u kojima se nalazi." "(1) Vojnim osobama, pripadnicima redarstvene vlasti i pripadnicima pravosudne policije poziv i drugi dopisi se dostavljaju, osim na način predviđen ovim Zakonom, i preko njihova zapovjedništva, odnosno neposrednog zapovjednika."
  3. Poštovani, za mjesec dana idem na GO i biti ću izvan Europe. Radim u jednom ministarstvu i sudjelujem kao svjedok na sudu povremeno, vezano uz posao. Znam da je praksa kod nas da pisarnica zaprimi poziv za službenu osobu koja je pozvana. Bez obzira da li je navedeno na kuverti da je to za Marka Markića ili samo piše naziv tijela. Mene brine što ako ja dobijem taj neki poziv na sud, pisarnica ga preuzme, dakle potpiše primitak i onda se ja ne mogu odazvati jer me nema ni blizu? Odnosno - smije li uopće itko preuzimati poštu ako je navedeno igdje na kuverti da je za Marka Markića? Zatim, moraju li odgovoriti sudu da sam odsutan ili moraju mene zvati da se vratim (što je, ne moram niti reći, dodatni trošak od par tisuća kuna za drugu kartu itd.) Ja nisam niti rekao ikome da me neće biti u Hrvatskoj. Ne znam učiniti to ili ne. Međuljudski odnosi su na toj razini da se bojim da bi me onda i bespotrebno zvali da se vratim prije sa godišnjeg. P.S. Čitao ZUP puno puta, no ne vidim da je igdje ovakvo nešto objašnjeno.
  4. I tako prijatelji, kolege, ja, po testiranjima za posao u Gradu Zagrebu, još nekim gradskim upravama i lokalnim samoupravama, i sa neta, skupili zadnjih mjeseci/godina pitanja iz Ustava i samouprave. Taj dio testa imaju sva radna mjesta. A u pravilu se uvijek neka pitanja ponavljaju iz toga što smo sakupili. Nekad 10, nekad do 50%. Dakle, naravno da smo uz pitanja "povadili" i odgovore. Pitanja i odgovora je četiri stranice, šaljem mailom.
×