Jump to content

valerijan

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je valerijan objavio

  1. Može li mi netko dati suvisao odgovor (od nesuvislih nemam koristi, kao ni od ovog foruma, čini se). Utječe li moje pozivanje na dosjelost, na tijek ostavinske rasprave. Da ili ne?
  2. Trebam li se uopće pojavljivat na ostavinskoj raspravi onda?
  3. Nisam to pitao, pretpostavimo da imam pravni temelj. Zanima me je li se ostavinski postupak obustavlja ili ne i što trebam reći na ostvinskoj raspravi: prihvaćam li se nasljedstva ili ne ili da tražim da se taj dio izdvoji iz ostavinske mase. Ili ne trebam uopće to spominjat biležniku i pravdu tražit na sudu kasnije. Nemam kupoprodajni ugovor ali imam argumente druge vrste za koje mislim da su utemeljeni
  4. Pozdrav, Pokojni stric je u oporuci svu svoju imovinu ostavio potomcima svoje sestre, problem je što je jedan dio te njegove imovine suvlasnički udio u kući u kojoj živm. Ako na ostavinskoj raspravi, na koju sam pozvan, zatražim da se te konkretne čestice izdvoje iz ostavnine na temelju prava na dosjelost bilježnik će me uputiti u parnicu. Što se događa u tom slučaju? Je li se ostavinski postupak obustavlja do završetka parnice ili se to bilježnika zapravo ne tiče i on donosi rješenje o nasljeđivanju bez obzira na taj moj prigovor. U biti, mogu li ja uopće išta kod bilježnika izjaviti osim da oporuku prihvaćam ili ne prihvaćam, a za sve ostalo da se naknadno obraćam sudu?
  5. Babin brat dobio je pola tog nasljedstva, njegova kćer može posvjedočiti
  6. Baka je umrla prije 7-8 god. Mogu li dokazati? Ne znam kako. Sigurno je da je taj novac došao nekad na njezin račun, što nije ostalo iza nje. Taj njezin sin nikad u životu nije imao vlastiti prihod. Valjda postoji neki put novca koji banaka može dokumentirati
  7. Baba mi je prije 15-ak godina nasljedila od svoje pokojne sestre neku veću svotu novca i to stavila na račun svojeg sina ne obavijestivši pritom svoju ostalu djecu. Kad je ona umrla njezina imovina se dijelila po potomcina na jednake dijelove. Sada kad je umro taj njezin sin, bez potomaka, na njegovu računu, na ostavinskoj raspravi, se ukazao ostatak tog novca. On je svu svoju imovinu oporučno ostavio nekom drugom. Imam li ja kao sin njezinog drugog sina tražiti svoj nasljedni dio tog novca koji bi mi pripadao po ocu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija