Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  8745
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  109

drot13 je zadnji put osvojio dan svibanj 18

drot13 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O drot13

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

12386 pregleda profila
 1. Novcana kazna i oduzimanje dozvole

  U slučaju priznanja, sigurno će ti smanjiti, ali o sutkinji/sucu ovisi koliko, a možda prođeš i sa samo 1 mjesec zabrane. Žalbu možeš odnijeti osobno ili poslati poštom (preporučeno s povratnicom, tako da imaš dokaz da si u roku poslala i da su primili). U slučaju obrazloženog prigovora (policija prigovor mora poslati na sud, sami ne mogu više ništa mijenjati), sud ga može uzeti kao tvoju obranu i odlučiti na temelju toga, bez da te zove. Sud može odrediti i 12 mjeseci zabrane, ali za prvi put neće biti toliko. Novčana kazna je 5000-15000 kuna, ali i to može smanjiti. Isto kao i prethodno, uz priznanje/kajanje će ti smanjiti i novčanu kaznu i zabranu, ali teško je reći koliko jer si imao puno alkohola (pretpostavljam da nećeš dobiti kraće od 3 mjeseca). U svakom slučaju ćeš u postupku isticati tu potrebu za vozačkom, pa će to uzeti u obzir. Dobit ćeš i poziv za liječnički pregled.
 2. Promjena prebivališta

  Možeš nam napisati odgovor da znaju drugi koje to zanima?
 3. Novcana kazna i oduzimanje dozvole

  Imaš na ovom linku ukratko o prigovorima, pa vidi. Najbolje prolazi priznanje, kajanje, olakotne okolnosti i molba za ublažavanje kazne i ublažavanjem/ukidanjem mjere. Što se tiče zaštitne mjere, malo su ti ju i smanjili jer je propisana 9 mjeseci, ali kako ćeš se žaliti, nije bitno što su oni napisali, nego što će reći sud. Kada si imala taj prethodni alkohol? Ako je unutar 3 godine, teško da ćeš proći bez ikakve zabrane (najvjerojatnije će ti smanjiti na 1 mjesec)...
 4. Uhvatili su me sa Marihuanom

  I bez vage i bez droge, ako je iz komunikacije vidljivo da se radilo o preprodaji i ako tu preprodaju potvrde i osobe s kojima je komunicirao, može ići i kaznena prijava.
 5. Ok, sve jasno. Najbitnije je da vratiš novac jer ti to ide u prilog, a mislim da nema šanse da dobiješ bezuvjetnu zatvorsku kaznu.
 6. Po ovom što si napisao, mislim da nema šanse da dobiješ bezuvjetnu. Zanima me jedino koji je način izvršenja, s obzirom da se radi o teškoj krađi, a ovo što opisuješ je krađa?
 7. Uhvatili su me sa Marihuanom

  Ako krene sudski postupak, i mobitel i novce mogu držati godinama.
 8. Uhvatili su me sa Marihuanom

  Ne znam što bih ti rekao, ali nemam dojam da su to ozbiljno shvatili. Da su mislili ići na kazneno djelo, onda bi i ovu pronađenu drogu uklopili u tu prijavu, ne bi te gonili prekršajno. S druge strane, da su mislili ići samo na prekršajno, ne bi ti uzimali mobitel... Nisu pogriješili jer može i odvojeno, ali nije uobičajeno da se takvi postupci razdvajaju. U kuću si ih pustio ili su nabavljali nalog?
 9. Kanconijer, obrisane su ti sve fotografije radi zaštite osobnih podataka. Ako ćeš ih ponovno stavljati, prvo makni (zacrni, pošaraj...) sve osobne (imena/prezimena, adrese...) i identifikacijske podatke (brojeve predmeta, telefona...).
 10. Uhvatili su me sa Marihuanom

  Sudu je bitno samo to da si posjedovao, ali sigurno će te pitati od kuda ti. Ako su ti uzeli mobitel i imaš takve poruke unutra, onda to još nije gotovo. Poruke mogu koristiti protiv tebe, ali će ispitivati i one s kojima si komunicirao, pa će i njihove izjave biti dokaz. Ako će imati dokaze da si nabavljao, onda te mogu tužiti i za prodaju (ako si prodavao) ili za omogućavanje (ako si samo davao bez da si uzimao novac), a to će biti kazneni postupak i malo složeniji i konkretniji od ovog. U tom slučaju će ti trebati odvjetnik.
 11. Uhvatili su me sa Marihuanom

  Super za tebe, jer su išli na prekršaj, a ne na kazneno djelo. Na nalog pišeš prigovor (najbolje bez izjašnjavanja o krivnji) i čekaš sud. Imaš na ovom linku ukratko o prigovorima, a vidi ovaj podforum sa sličnim situacijama.
 12. Uhvatili su me sa Marihuanom

  Osim potvrde i zapisnika o privremenom oduzimanju predmeta, koje si još papire dobio?
 13. Prekraj voznja pod utjecajem THC

  Nazoveš sud i tražiš odjel za izvršenje prekršajnih sankcija, pa će ti oni sve reći.
 14. Novac na cesti

  Da, služba za upravne poslove u policijskoj upravi.
 15. pravomoćnost presude

  Nećeš dobiti obavijest, ali možeš provjeriti na sudu koji ju je izdao.
×