Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  9514
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  126

drot13 je zadnji put osvojio dan siječanj 20

drot13 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O drot13

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

15453 pregleda profila
 1. 2,3g marihuane

  Sretno i javi kako je prošlo.
 2. Imaš na ovom linku kratko o prigovorima, pa vidi i pitaj što te još zanima.
 3. Ako je od pravomoćnosti (i završetka mjere, ako je koja bila izrečena) za ovo ranije prošlo 3 godine, ne računa se više i možeš reći da si nekažnjavan. Isplati se prigovarati s priznanjem, kajanjem i molbom za ublažavanjem kazne (iz razloga koje navodiš). Po iskustvima s foruma, konačne kazne budu 700 do 2000 kn, a imat ćeš oravo plaćanja 2/3.
 4. Odsteta

  Radi li se o plaćanju štete pričinjene kaznenim djelom? O kojem kaznenom djelu se radi?
 5. Krivotvorenje isprava

  Već ti je općenito odgovoreno na vrhu ove teme, a nemoguće je znati napamet što se dogodilo u konkretnom slučaju na koji misliš. I molim te da ne šaraš po forumu s pitanjima o istom, sve vezano za to možeš pitati ovdje.
 6. Krivotvorenje isprava

  Ako se gledaju samo propisane kazne (kao jedino očigledno mjerilo u strukturi kaznenih djela), onda je proizvodnja droge teže djelo.
 7. Stranačka zastava

  Da, nema prepreke da ta zastava tako visi ako ne ometa promet ili nešto slično (prema tvome, ne ometa).
 8. Neovlašten ulazak policije u stan

  Da, ako se radi o kaznenom djelu (omogućavanje je kazneno djelo, a vjerojatno su te pitali i za prodaju) snimanje ispitivanje je normalno i odnosi se jednako na sva takva kaznena djela. Trebao bi uzeti odvjetnika kaznenjaka koji bi u nekoj idealnoj situaciji to mogao pobiti, ali među onim papirima koje si potpisivao je bila vjerojatno i dozvola za ulazak u dom.
 9. MUP može provjeriti u svojim evidencijama, ali i dalje postoji zakonska obaveza nošenja isprava.
 10. Ne, nije dovoljno imati fotografiju isprave. Ako radi ničeg drugog, onda jer proposi određuju da uz sebe moraš imati ispravu i određuju sankcije ako nemaš.
 11. Trajanje opomene

  To ti nema veze s onim upozorenjem koje izdaje policija, pa ako do sada nemaš neko upozorenje, možeš ga idući put dobiti.
 12. Imaš na ovom linku objašnjenja i primjere prigovora. Ako u prekršajnom nalogu nema zabrane, ne može je ni biti, nemaš brige.
 13. Uzet će ti vozačku prvi put kad te zaustave, a uostalom, ti nemaš problem s vozačkom, nego sa zdravljem i to biti ti trebalo biti na prvom mjestu.
 14. Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  Nismo tu baš imali takvih slučajeva, niti znam za rezultate takvih sporova, tako da ne znam što ti pametno reći... Ovakvo postupanje je u skladu sa zakonom, tako da ne znam koliko ima smisla upravni spor, ali bilo bi dobro svakako otići do odvjetnika koji se bavi baš takvim sporovima.
 15. Zastara za parking kaznu

  Obrisane su ti fotografije dokumenata radi osobnih i identifikacijskih podataka, pa ako ćeš ih ponovno stavljati, molim te da makneš sve takve podatke.
×