Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  8767
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  109

drot13 je zadnji put osvojio dan svibanj 18

drot13 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O drot13

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

12451 pregleda profila
 1. Naplata prometne kazne

  Odeš u svoju policijsku postaju i oni ti mogu provjeriti.
 2. Naplata prometne kazne

  Provjeriti koja postaja je napisala kaznu i otići kod njih napraviti vid u spis da vidiš kako je došlo do toga da nisi ništa primio, a sjela je kazna. To tako ne bi smjelo biti, ali nema smisla pričati napamet, moraš provjeriti što je točno bilo, pa će ti se tada moći reći što dalje.
 3. Prometna

  Ne, prekršajni postupak je odvojen i u njemu ti može biti izrečena novčana kazna i zaštitna mjera (zabrana upravljanja), za prekršaje čiji opis nije bio uključen u opis kaznenog djela.
 4. Uhvatili su me sa Marihuanom

  Neće te zadržati, ali ako bi te uhitili, mogu te držati 24 sata. Onda te moraju pustiti ili predati pritvorskom nadzorniku, pa možeš biti još zadržan, ali mislim da je ovo premalo da bi išli na išta od toga.
 5. Kolegijalni sajtovi

  Skrenuta je pozornost adminu, javit će ti se.
 6. Pretres stana

  Da, iako nije tvoj i ne koristiš ga. Ako je bio u nalogu vezan uz tebe, smiju ga pregledati i upotrijebiti u postupku ono što u njemu nađu. Naravno da se možeš braniti da to nije tvoje jer ne koristiš taj skuter, ali oni ga nisu izmislili i nalog nije izdan bez veze nego vjerojatno na temelju nekakvih indicija...
 7. Uhvatili su me sa Marihuanom

  Možeš odbiti iskazivati bez obzira što će ti oni reći da ti to nejde u prilog. Nisi dužan svjedočiti protiv sebe i točka.
 8. Pješačenje na posao

  Putovanje na posao se ne računa u radno vrijeme, a što se tiče prijevoza, imate li ugovor ili kolektivni ugovor kojim je to regulirano?
 9. Uhvatili su me sa Marihuanom

  U svakom slučaju bi trebao biti spreman ako bi te pozvali na ispitivanje (mada je najbolje odbiti iskazivati). Kako si se mislio spremati?
 10. naplata ležarine osiguranju

  Provjeri si što ti piše u policiji, a ležarina bi trebala biti posebno navedena (ako ju polica pokriva). Što se tiče potvrde, odeš u policijsku postaju i zatražiš ju (zapisnici se više ne izdaju, a potvrda se može dobiti odmah).
 11. Manjak placa djelatnik u trgovini

  Ne, djelatnik nije dužan podmirivati takav opći manjak.
 12. Istek prometne dozvole

  Možeš pisati prigovor, pa ćeš vidjeti. Bilo bi dobro da riješiš tehnički, pa u prigovoru napišeš da si riješio, tako da se vidi slijed svih događaja. A sad, kako će sutkinja/sudac procijeniti, nemoguće je reći...
 13. Lažno prijavljivanje

  Obrisani su ti dokumenti radi osobnih podataka, pa ako ćeš ih ponovno postavljati, makni sve osobne i identifikacijske podatke. Isto tako, nema potrebe da za isto otvaraš više tema.
 14. Zašto ne bi bio bitan? Stavi sebe u poziciju da ti sude i da ne znaš tko svjedoči protiv tebe, ne možeš odrediti kontekst onoga što govori niti mu postavljati pitanja koja bi ti išla u prilog kada bi znao o kome se radi. Identitet svjedoka se može štititi, ali samo u ograničenim situacijama (pogledaj čl. 294. ZKP-a i dalje), ali po meni, ovo ne spada u tu kategoriju. Naravno, moguće je da griješim, a obrati se udruzi. Njih možeš pitati i anonimno i možeš im reći sve detalje koji im trebaju za potpuno procjenu te konkretne situacije.
 15. Lažno prijavljivanje

  Jesi li podnio kaznenu prijavu za lažno prijavljivanje/svjedočenje?
×