Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  8899
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  109

drot13 je zadnji put osvojio dan svibanj 18

drot13 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O drot13

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

12890 pregleda profila
 1. Prekršajna kazna; rok za plaćanje

  Ne, nema formalnog načina na koji bi tako nešto dogovorio - odgodio.
 2. Kazna na temelju prijave građana

  Ne može ti tako doći kazna, a niti gradske kamere ne snimaju prolaz na crveno. Nemaš brige.
 3. Prekršajni nalog - oduzimanje vozačke

  Ništa sad ne plaćaš, samo šalješ žalbu u postaju koja te kaznila (vidi detalje u početnoj temi o prigovorima). Dalje normalno voziš do sudske presude, a do toga može proći i više od godine dana (teško da može brže od 3 mjeseca). Odgode nema.
 4. Ne, nema šanse i nema kome pisati. Međutim, vozačku ne može izvaditi samo ako su te stare kazne upisane u registar. To nejde odmah, nego treba proći vrijeme i procedura (čekanje, prisilna naplata i sl.). Je li siguran da su neplaćene kazne upisane u registar? Ako nije, može otići u Heinzelovu i provjeriti.
 5. Državni službenik i freelancanje

  Za bilo koji oblik posla moraš tražiti odobrenje (iznos nema veze).
 6. Osiguranje odbija isplatiti odštetu

  Čekaju pravomoćnu presudu, a ne fotoelaborat i nadaju se da će ovaj biti oslobođen, pa da odbiju štetu. Stvar je u tome što sud donosi komačnu odluku i oni imaji pravo čekati sud. Trebao bi kod njih napraviti procjenu štete da imaš polaznu točki, a onda o svom trošku popraviti auto i čekati okončanje postupka da ti vrate novac.
 7. ZSPC i propuštanje pješaka

  Ako si stao da propustiš pješaka, možeš voziti čim prođe tvoju traku. Stao si, propustio si pješaka i možeš dalje. Tebe je opravdano zaustavio. To se odnosi na većinu propisa (npr. propuštanje baš svih koji dolaze po glavnoj cesti, ali i stajanje na crveno kad nema nikoga)...
 8. Ako sam dobro shvatio, on ne može produžiti isteklu vozačku dozvolu (ili pomištenu radi liječničkog pregleda) jer je upisan u registar neplaćenih kazni? Nema načina na koji bi se to moglo riješiti nekom molbom. Ili platiti ili čekati da te neplaćene kazne odu u zastaru.
 9. Prati li kamera prolazak kroz crveno

  Nemaš brige, kamere ne snimaju prolazak kroz crveno.
 10. Do tada normalno upravljaš, ali s obzirom da ti upisi mjera još nisu uhvatili ritam, trebao bi otići do policije i provjeriti je li i što je upisano. Isto tako, u policiji možeš provjeriti i bodove.
 11. Ništa se ne šalje, nego će po pravomoćnosti mjera biti upisana u sustav. To malo šteka, pa je nemoguće znati je li mjera počela bez da se ode na policiju i provjeri.
 12. Hrvatski je državljanin, neće mu zabraniti ulaz, ali nema neke cake. Nije se žalio i kazna je postala pravomoćna, vjerojatno mu je i mjera već upisana.
 13. Prometna nesreća - jedan sudionik

  Onda će doći i ostatak, poštom. Svejedno mu je dođe li prekršajni nalog ili optužni prijedlog, kazne su iste, samo je postupak malo drugačiji. Ići će na sud (odmah ili po žalbi), pokriti se ušima i ići na ublažavanje kazne, a sud će mu ih sigurno smanjiti.
 14. Prometna nesreca

  Da, tvoje osiguranje nema ništa s tim i da, štetu bi ti trebali nadoknaditi odgovorni za održavanje ceste (ili njihovo osiguranje) ako postoji njihova odgovornost (s obzirom na oluju, moguće je da se radi o višoj sili). Kolika je šteta na autu? Naime, s obzirom da je bila oluja i da će oni vjerojatno odbiti platiti, bilo bi najbolje uzeti odvjetnika koji bi dalje komunicirao s njima...
 15. Prometna nesreća - jedan sudionik

  Baš nikakve papire nije dobio? Moguće je da su procijenili da je samo samom sebi napravio štetu, pa ga ne treba još i kažnjavati, a možda će mu sve doći poštom. Zapravo je bolje ne pitati u policiji da ih ne podsjeća, pa nema druge nego čekati...
×