Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  8303
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  102

drot13 je zadnji put osvojio dan siječanj 20

drot13 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O drot13

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

11807 pregleda profila
 1. Prolazak kroz crveno

  Ne, kamere u gradu Zagrebu ne kontroliraju prolazak na crveno svjetlo.
 2. Ne pišu oni isključivo ono što si ti rekao, nego ono što su zaključili iz tvog iskaza, tragova i zatečenog stanja. Zato postoji sud, pa ćeš tamo reći čistu svoju stranu, a sud će donijeti konačnu odluku.
 3. Prigovor, pa će o svemu odlučivati sud, na kojem ćeš moći tražiti prometno vještačenje (položaj položaj i smjer kretanja vozila/krave i sl.), rekonstrukciju na mjestu događaja i sl. Neprilagođena brzina ne znači prekoračenje brzine, nego da nisi prilagodio brzinu vožnje uvjetima na cesti (točno tako tu i piše), što je normalna formulacija u ovakvim slučajevima (naleta, slijetanja i sl.), po jednostavnoj formuli - ako se nešto dogodilo što si mogao izbjeći da si vozio sporije, vozio si neprilagođenom brzinom. To ne odgovara uvijek objektivnom stanju, ali je najčešće točno, pa najčešće i koriste.
 4. Da, bez obzira na smjene u kojima se radi vrijedi ono što sam naveo. Tjedni odmor se odnosi na tjedan, bez obzira završava/počinje li mjesec u tom tjednu. Dodatno na tjedni odmor, on se može prebaciti na idući tjedan (vidi kolektivni ugovor za detaljnije)
 5. Ako je razmak između dvije smjene (dnevni odmor) od 12 sati, a jednom tjedno imate i duži razmak (tjedni odmor) od 24 sata, onda je radno vrijeme u skladu s propisima.
 6. Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  Ne znam što bih ti rekao jer je ovo novo, a mislim da je ovo rješenje lošije od onog koje je vrijedilo ranije...
 7. Obavijesni razgovoru i izdavanje tjeralice

  Može, s obzirom da ne stanuje na adresi na kojoj je prijavljen. Imali su. Ako sam dobro shvatio, traže ga da potvrdi tvoju stranu priče, tj. on je svjedok da je tebi netko prijetio i iznuđivao?
 8. Učenički rad

  Imaš na ovom linku to poprilično detaljno pojašnjeno.
 9. Možeš, kako ne? Formalno bi trebala biti kod njega...
 10. Premještaj policijskog službenika

  Izgube većinu koja se pokrene (kao i MORH), ali kao što kažeš, dok nema osobne odgovornosti onih koji su tome uzrok, nikoga nije briga.
 11. Histerični pas

  ColdNight, obrisan ti je upis radi neprikladnog rječnika. Ili se dogovorite ili se ignorirajte ili se tužite, nema nekog drugog lakog rješenja...
 12. Premještaj policijskog službenika

  Onda super što si pokrenuo postupak na vrijeme, ali da, šteta je što traje toliko dugo i što nema posljedica po one koji su to skrivili...
 13. Tužba protiv HEP a Split

  Obrisan ti je prilog radi osobnih podataka. Ako ćeš ga ponovno stavljati, molim te da obrišeš sve osobne podatke (svoje i tuđe) i sve brojeve spisa i sl.
 14. Histerični pas

  Za prekršaj je dovoljan i nehaj, nije bitna namjera, a možeš ga počiniti i glasnim TV-om, ne samo zvučnicima linije. Rečeno ti je što možeš, ali ako bi se ti radije svađao, inatio i slično, slobodno, ti tamo živiš. U kakvim ste odnosima sa susjedima? Ako su korektni, probaj se sprijateljiti sa psom, da ne laje kad mu se javiš.
 15. Histerični pas

  Pas laje kad netko prolazi i prestane, a to je baš ono što psi rade. Ako misliš da je time narušen javni red i mir, možeš protiv vlasnika podnijeti optužni prijedlog prekršajnom sudu (čak imamo jedan svježi primjer iz prakse, psa Medu), a ako misliš da ti se time nanosi šteta, možeš vlasnika i privatno tužiti za naknadu štete. Bez obzira na to, glasnim puštanjem glazbe ili dr. zvuka možeš narušiti javni red i mir i dobiti svoju prijavu, a tu bi se radilo i o objektivno počinjenom prekršaju jer bi ti to radio s namjerom. Zakon ti može zabraniti, a u slučaju javnog reda i mira i brani.
×