Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  7445
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  94

drot13 je zadnji put osvojio dan listopad 17

drot13 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

8 pratitelja

O drot13

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

10409 pregleda profila
 1. Zabrana ulaska u zemlje eu

  Jesi u sistemima država čiji si državljanin, ali ne i Švicarskom. I što bi oni ispitivali? Legitimiraš se dokumentom i oni po njemu postupaju... Zašto nisi koristila hrvatsku ispravu?
 2. Putovnica hitno!

  Ne, i dalje ti vrijedi ova putovnica (njome se ne dokazuje prebivalište, tako da se ne treba mijenjati).
 3. Nemogućnost preuzimanja kazne

  Onda ok, nije najveća kazna. Možeš potvrdu o uplati poslati i na mail (ako je PP Vrbovsko, imaš ga tu). U ovoj situaciji, to i je najbolji izbor - nema bodova, nema zabrane upravljanja, a sud bi teško smanjio ispod ove polovice. A još i ne ulazi u prekršajnu evidenciju, pa možeš reći da si nekažnjavan.
 4. Nemogućnost preuzimanja kazne

  Ne. Kad se koverta vrati u postaju koja ju je poslala, oni to šalju na područnu policijsku postaju po mjestu prebivališta. Sad, koliko pošti treba da to rate, nemam pojma, a kad vrate, za 2-3 dana dođe u područnu PP.
 5. Nemogućnost preuzimanja kazne

  Nema plaćanja polovice kazne, jer je ovo pretežak prekršaj (polovica se plaća za kazne do 2000 kn, a ovo je 3000 kn), ali imat ćeš pravo plaćanja 2/3. Jedino što tu idu i bodovi (3) i zabrana upravljanja (može i 12 mjeseci). Policija ovakve stvari ne oglašava na oglasnoj ploči, nego (ako nije uspjelo uručenje poštom) prvo šalje lokalnu policijsku postaju da pokuša uručiti, a ako niti to ne uspije, onda raspisuje objavu radi uručenja. Ugrubo, kada te negdje zateknu (u prometu, na granici...), čekaš dok im ne pošalju (faksom, mailom...) tu kaznu, pa ti ju uruče. Rokovi se računaju od uručenja, tako da tu nemaš brige. Javi im se, pa se možeš dogovoriti da ti ju pošalju i drugdje ako treba. Kad preuzmeš, možeš ili platiti (i prihvatiti ostatak kazne) ili se žaliti, pa će odlučivati sud.
 6. Zabrana ulaska u zemlje eu

  Kako su mogli znati da imaš ako ne pokažeš putovnicu?
 7. 50g Marihuane (2godine zatvora)

  I da su te mislili za nešto tužiti, tužili bi te. Nema tužbe za posjedovanje ako nisi zatečen u posjedu, bez obzira što na sudu kažeš da si (nekad) posjedovao. Nemaš brige.
 8. 50g Marihuane (2godine zatvora)

  Nema kazne za tebe, ako si samo kupovao. Iskaz ti nije baš neki, ali to je gotovo. Samo si razgovarao s policijom ili...?
 9. Voznja auta bez vozacke dozvole

  Zapravo je najveća opasnost da ti to prijeđe u naviku...
 10. Izračun mirovine po ZOPHB - tablica

  Ne treba brisati, kad si se već trudio. Samo su obrisani svi linkovi, da ne bune ljude, osim ovog zadnjeg na temu na kojoj se izračun nastavlja.
 11. Mirovina pomoć

  Obrisana ti je slika u prvom komentaru radi osobnih podataka. Vidim da si ju i sam htio obrisati, pa eto, da znaš gdje je nestala.
 12. Za konkretnije ćeš morati pričekati nekog drugog, ali pretpostavljam da se radi o radnim danima i danu uplate u banci. Tebi je tu najbitniji kupac. Što on kaže na odgodu?
 13. Formalno, tj. da bi imao papirnato sve pokriveno, trebali bi pisati aneks ugovora, ali to je i dodqtni posao i trošak. Ako njemu nije problem pričekati par dana, onda je dovoljan i usmeni dogovor. Što je ugovoreno da će se dogoditi ako zakasniš s plaćanjem?
 14. Prolazak na crveno

  To što nisi bio pijan je veliki plus i mislim da imaš dobre šanse proći bez zabrane. Kad dobiješ papire od policije, javi se, a onda ćemo znati što dalje. O tome što ti pošalju ti ovisi postupak, žalba i sl., a mogu ti poslati više stvari, pa da te sad ne zbunjujemo.
 15. Ako se druga strana slaže, onda je ok.
×