Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  8298
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  102

Sve što je drot13 objavio

 1. Ako je razmak između dvije smjene (dnevni odmor) od 12 sati, a jednom tjedno imate i duži razmak (tjedni odmor) od 24 sata, onda je radno vrijeme u skladu s propisima.
 2. Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  Ne znam što bih ti rekao jer je ovo novo, a mislim da je ovo rješenje lošije od onog koje je vrijedilo ranije...
 3. Obavijesni razgovoru i izdavanje tjeralice

  Može, s obzirom da ne stanuje na adresi na kojoj je prijavljen. Imali su. Ako sam dobro shvatio, traže ga da potvrdi tvoju stranu priče, tj. on je svjedok da je tebi netko prijetio i iznuđivao?
 4. Učenički rad

  Imaš na ovom linku to poprilično detaljno pojašnjeno.
 5. Možeš, kako ne? Formalno bi trebala biti kod njega...
 6. Premještaj policijskog službenika

  Izgube većinu koja se pokrene (kao i MORH), ali kao što kažeš, dok nema osobne odgovornosti onih koji su tome uzrok, nikoga nije briga.
 7. Histerični pas

  ColdNight, obrisan ti je upis radi neprikladnog rječnika. Ili se dogovorite ili se ignorirajte ili se tužite, nema nekog drugog lakog rješenja...
 8. Premještaj policijskog službenika

  Onda super što si pokrenuo postupak na vrijeme, ali da, šteta je što traje toliko dugo i što nema posljedica po one koji su to skrivili...
 9. Tužba protiv HEP a Split

  Obrisan ti je prilog radi osobnih podataka. Ako ćeš ga ponovno stavljati, molim te da obrišeš sve osobne podatke (svoje i tuđe) i sve brojeve spisa i sl.
 10. Histerični pas

  Za prekršaj je dovoljan i nehaj, nije bitna namjera, a možeš ga počiniti i glasnim TV-om, ne samo zvučnicima linije. Rečeno ti je što možeš, ali ako bi se ti radije svađao, inatio i slično, slobodno, ti tamo živiš. U kakvim ste odnosima sa susjedima? Ako su korektni, probaj se sprijateljiti sa psom, da ne laje kad mu se javiš.
 11. Histerični pas

  Pas laje kad netko prolazi i prestane, a to je baš ono što psi rade. Ako misliš da je time narušen javni red i mir, možeš protiv vlasnika podnijeti optužni prijedlog prekršajnom sudu (čak imamo jedan svježi primjer iz prakse, psa Medu), a ako misliš da ti se time nanosi šteta, možeš vlasnika i privatno tužiti za naknadu štete. Bez obzira na to, glasnim puštanjem glazbe ili dr. zvuka možeš narušiti javni red i mir i dobiti svoju prijavu, a tu bi se radilo i o objektivno počinjenom prekršaju jer bi ti to radio s namjerom. Zakon ti može zabraniti, a u slučaju javnog reda i mira i brani.
 12. Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  Nema to nikakvog utjecaja. Zastara je 4 godine od počinjenja. Čekanje od 2 mjeseca nije čudno, ovisno o gužvi u postaji, ali možeš otići u policijsku postaju i pitati, čisto da znaš na čemu si.
 13. Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  A i s obzirom da je to nova situacija, još nema sudske prakse, tako da ćeš morati pričekati i vidjeti...
 14. Histerični pas

  Jesi li pogledao? A što se tiče zvučnika, moguće je dobiti prekršajnu prijavu za narušavanje javnog reda i mira...
 15. Prekoračenje brzine

  Ja sam za kamere, dijelom baš zato što onda nema popuštanja i oprosta (ne mislim na mito, nego baš na puštanje).
 16. Prekoračenje brzine

  Upozorenje je opcija, nisu ti ga dužni izdati, a zbog velike smrtnosti u prometu, veći se naglasak stavlja na kazne. Kao što je napisao atomic, možeš se žaliti na rad policajke, ali plaćanjem si priznao prekršaj i to je gotovo.
 17. KAMEROM ZABILJEŽENO PREKORAČENJE BRZINE

  Ovisno o sudu, neki oslobađaju zbog ovakvog proteka vremena, a neki ne. Nemaš što sad drugo, čekaj i to je to, a ako bude nepovoljna presuda, žalit ćeš se.
 18. Da, tu sve završava i kazna ne ulazi u prekršajne evidencije, tako da u nekom eventualnom budućem prekršajnom postupku možeš reći da si nekažnjavan. Možeš poslati na mail. Da, kod ovakvih kazni najbolja opcija je plaćanje 1/2 kazne.
 19. Udaren na parkingu part 2

  Možeš i naknadno prijaviti policiji, ali s obzirom da si ti pomicao auto, da su manja oštećenja i sl., pitanje je koliko se isplati. Prvo će biti pitanje zašto si čekao, a odmah će iskrsnuti mogućnost da si ti oštetio auto prilikom izlaska vozilom. Moj savjet bi bio prijava policiji s ciljem dolaska do podataka drugog vozača da ti kontaktiraš njega, pa da vidiš kako diše. Možda je čovjek ok, samo je netko maknuo papirić ili je odletio ili sl.
 20. I tu nema propisanih pravila niti propisanog kućnog reda, vrijedi ono što ste dogovorile sa stanodavcima i međusobno.
 21. KAMEROM ZABILJEŽENO PREKORAČENJE BRZINE

  Ok, znači išli su optužnim prijedlogom direktno na sud, kako je napisao sivko, pa ćeš imati pravo žalbe.
 22. Prihod kućanstva

  Možeš odjaviti prebivalište i izvaditi hrvatske dokumente s prebivalištem u inozemstvu, ako ti to što pomaže.
 23. Alimentacija

  Iako si opravdano ljut, moraš plaćati sve dok postoji odluka o plaćanju.
 24. Osnivanje d.o.o. bez prebivalista u Hrvatskoj

  Nema potrebe da pitaš na više tema i/ili otvaraš druge teme. Pitanje ti je izdvojeno u posebnu temu i tu pitaj sve što te zanima.
 25. Udana u Bih...

  Hvala na povratnoj informaciji.
×