Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  6677
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  86

Sve što je drot13 objavio

 1. Primjena zakona

  Ide svima, tj. vide svi (radi se o otvorenoj temi na forumu).
 2. istekla osobna

  U roku par dana, a dobiješ papir da si podnijela zahtjev za promjenom osobne iskaznice. Služi samo kao dokaz da si podnijela zahtjev, a ne kao identifikacijska isprava.
 3. Obrisani su ti prilozi radi osobnih podataka. Ako ćeš ih opet stavljati, molim da obrišeš sve identifikacijske podatke (imena i brojeve). Zahvaljujem.
 4. Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  Tražio i jedno i drugo i napiši tako, jer ti je to jedino opravdanje za odlazak (nisi uočila, pa nisi niti mislila da trebaš ostati). Znači, priznaješ prekršaj i kaješ se, ali opisuješ okolnost koja je do toga nenamjerno dovela.
 5. premještaj u policiji

  Za to treba suglasnost. U najnovijem prijedlogu izmjena planiraju i to izbaciti.
 6. I to se u ničemu ne kosi s onim što sam napisao. Policiji su podaci o tvojoj ispravi i općenito tvom identitetu dostupni i ako nemaš nikakvih isprava kod sebe. Ne moram te osobno poznavati da bi provjera bila pravilno obavljena. Slažem se, ovo je originalni upit i molim da dalje nastavimo isključivo o tome.
 7. I to je normalan način utvrđivanje identiteta - javiš postaji podatke, oni ti pošalju sliku čovjeka i ako je to on, ok. Ne mora se odmah raditi o poznanstvu/kumstvu.
 8. Posjedovanje droge

  Ono što zovemo "potvrda o nekažnjavanju" se odnosi na kaznene postupke u tijeku i ona ti je čista. Ovo bi ti se vidjelo ako bi netko tražio izvadak iz prekršajnih evidencija, a rehabilitacija nastupa 3 godine od pravomoćnosti (ili plaćene kazne i izdržane eventualne mjere, što je kasnije).
 9. Ako si mu oduzeo prednost, nebitno je udario ti njega ili on tebe...
 10. izvansudska nagodba

  Hattrick, samo da znaš, obrisao sam ti upis radi osobnih podataka u dokumentu, čisto da znaš. Ako ćeš ih ponovno postavljati na ovoj ili drugoj temi, obriši samo osobne podatke i brojeve spisa (znači, sve identifikacijske podatke).
 11. Kome se upućuje žalba

  Na županijski sud putem općinskog suda, što znači da napišeš "Županijski sud u XY", u red ispod napišeš "PUTEM", a ispod toga "Općinskog suda u XY".
 12. Kazna za parkiranje

  S obzirom da se radi o tom općenitom članku, možeš nam staviti link na gugl maps ili sl. da vidimo o kojoj adresi se radi?
 13. Bris usne šupljine

  To ovisi o samim karakteristikama procesa koji se kasnije provodi, ali svi zdravstveni/kozmetički preparati (s dodatno strožim uvjetima za one koji se koriste na sluznicama) bi trebali biti potpuno sigurni za čovjeka (i sterilni), pa ne bi trebali utjecati niti na DNK.
 14. Bris usne šupljine

  Kakav bris? Što se testira?
 15. Alimentacija

  S obzirom da smo to sad riješili, molim da nastavimo dalje s temom. zahvaljujem.
 16. pad sa sitnom dozom marihuane

  Što su vam dali od papira? Ako je obavijest po čl. 109.1, onda ćete dobiti pozive na sud, na kućne adrese. Moguće je nakon kraćeg vremena provjeriti na sudu kod koga je taj predmet, pa dogovorite sa sutkinjom/sucem da dođete do njih da vam ne šalju doma.
 17. Doživotno uzdržavanje

  Pa i tu se dobiju iste takve, besplatne i 100% vjerodostojne informacije...
 18. Lithiumion, shvaćam da si revoltiran, ali te molim da se ne obraćaš na taj način drugim korisnicima. Postavio si pitanje na forumu i nije neočekivano da ćeš čuti i drugačije mišljenja od svojeg (to naravno ne znači da su drugi automatski u pravu). Zahvaljujem.
 19. Objasnjenje

  S obzirom da su i brojevi identifikacijski podaci, obrisani su ti u ovom tekstu.
 20. Ugovor o najmu stana

  Što se tiče MUP-a, dovoljan je i ovjereni ugovor za prebivalište (ako postoji ugovor, ne treba posebna izjava), a ne pitaju za Poreznu i dr.
 21. Nije moja domena, ali u svjetlu ovog što je Matrix napisao, piše li da se smiju postavljati pitanja? Ako nije predviđeno postavljanje pitanja, nisi zakinut. Ne vodi se svaki postupak unakrsnim ispitivanjem, a i tamo gdje se vodi, ono ne mora biti svaki put dozvoljeno.
 22. prijava za vrijeđanje policajca

  Dobit ćeš poziv za sud, reći ćeš svoje, predložiti ćeš svjedoke, pa što bude...
 23. Na isti mail pošalješ upit. Ako nema odgovora na pritužbu, odgovorit će ti zašto ga nema.
 24. naknada za ozljedu

  Može, ako ima stvarne posljedice tog događaja (fizičke ili psihičke, svejedno).
 25. prijava za vrijeđanje policajca

  Dobio si prekršajne naloge ili obavijest po čl. 109.a da će biti podnesen optužni prijedlog? Pitam, jer ako si dobio naloge, na njih se možeš žaliti, a ako si dobio obavijest, dobit ćeš poziv na sud, pa ćeš tamo reći svoje.
×