Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  7858
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  98

Sve što je drot13 objavio

 1. Ribolov bez dozvole

  Da, moguće je da ti dođe na kućnu adresu i bez da si išta potpisao, ali da su te namjeravali kazniti, rekli bi ti.
 2. Da, ako se radi o naknadno ugrađivanim uređajima, čl. 236. ZSPC-a kaže da se kažnjava vozač.
 3. Carinska uprava - poziv

  Nema nigdje nešto tako nabrojano, jer nije zabranjena prodaja svojih stvari, nego obavljanje neregistrirane djelatnosti. Znači, možeš prodati neku stvar koju kupiš sebi i koja ti više ne treba, ali naručivati (kod nas ili izvana, nebitno) i prodavati ne smiješ. Da, mogu te na osnovu toga prijaviti, ali ako te već zovu radi prijave, sigurno je jedan od kupaca bio netko od njih.
 4. Odgovornost za štetu u prometnoj nesreći

  Policija ne procjenjuje materijalnu štetu (samo okvirno), nego to rade u osiguravajućoj kući. Ako vas i dalje zovu, u policiji prijavite kazneno djelo nametljivog ponašanja i sve drugo što smo prije pričali. Ne bježite od odgovornosti, ali niste dužni to trpiti.
 5. Ma ne treba komplicirati - išli su drugi, išao je i on (policija, civili, nebitno), jednostavni i automatski. S druge strane nije bilo nikoga i nisu nikoga ugrozili, jednostavno se dogodilo. Napisati da priznaje i kaje se te ovo nije opravdavanje, nego objašnjenje situacije koja je dovela do prekršaja.
 6. Nije im zabranjeno ustrojiti i takvo radno mjesto, a trebalo bi vidjeti akte kojima su regulirana radna mjesta i unutarnja organizacija rada grad/općine.
 7. Carinska uprava - poziv

  To ne, ali vjerojatno je barem jedan od kupaca bio djelatnik Carine, tako da ima jednu potvrđenu prodaju (izlist svoje komunikacije, što smije koristiti).
 8. prometna nesreca

  Nema to veze s krivicom. Odvjetnik zna kako postupak ide i može mu puno olakšati...
 9. prometna nesreca

  Može svašta...Je li uzeo odvjetnika?
 10. Imaš na ovom linku ukratko o prigovorima. Prigovor s priznanjem vodi do ublažavanja kazne, a s obzirom na sve ostalo (nekažnjavanost, mala mirovina, same okolnosti prekršaja, potreba za vozačkom dozvolom radi liječnika i sl.) ima i dobre šanse da mjera bude potpuno ukinuta.
 11. prometna nesreca

  Ako on bude kriv, štetu na njenom autu će pokriti njegovo osiguranje, a on samo gubi bonus (ako je bio alkoholiziran, osiguranje će od njega tražiti povrat isplaćenog novca). Neovisno o tome, ona može tužiti i njega osobno za naknadu štete. Je li uzeo odvjetnika?
 12. Carinska uprava - poziv

  Kako misliš upasti? Bez naloga ti ne smiju pregledavati niti mobitel, niti komp niti podatke u oblaku...
 13. Lazna Optuzba za napad nozem

  Otići u policijsku postaju i vidjeti kako su kvalificirali događaj i što će po njemu poduzeti. Ne isplati se ništa napamet govoriti, jer se opisano može završiti na bezbroj načina (od privatne tužbe do kaznene prijave)...
 14. Postupak nakon izjave u policiji

  Teme su ti spojene i molim te da nadalje koristiš samo jedan od profila. Na sud mogu biti pozvane sve osobe, a svjedoci će svakako biti pozvani. Poziv možeš čekati i više mjeseci, pa i godina. Za ostalo ćeš pričekati nekog drugog...
 15. Imaš na ovom linku ukratko o prigovorima. Šalje se u policijsku postaju, a oni će sve proslijediti na nadležni sud. Ili nosiš osobno dati na jedan primjerak lupe pečat da imaš dokaz da si predao ili šalješ poštom preporučeno s povratnicom da imaš dokaz da si poslao i da su primili.
 16. Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  Ako je od ranijeg prošlo 5 godina od pravomoćne presude (ili druge pravomoćne odluke), to se više ne računa, kao da nikad nije ni bilo. Imaš na ovom linku ukratko o prigovorima, pa vidi i pitaj dalje. U slučaju priznanja, ne možeš proći gore od ovog što si sad dobio...
 17. Postupak nakon izjave u policiji

  Imaš neki razlog zašto pitaš skoro isto s dva različita profila? I od kuda sad razlika u situaciji od onog što si pitao sinoć?
 18. Niti jedna kamera u Zagrebu ne snima prolazak na crveno svjetlo.
 19. Postupak nakon izjave u policiji

  Što želiš priznati? Imena osoba kojima si prodavao? Misliš da će ti to pomoći u kaznenom postupku?
 20. Možeš li biti malo precizniji u opisivanju svog problema?
 21. On će morati promijeniti pločice u područne, a vi samo nakon 15 dana provjerite na policiji je li napravio prijenos. Ako nije, odjavite ga uz taj račun i to je to.
 22. Neplaćena kazna

  Odjednom.
 23. Neplaćena kazna

  Ne, propustio si mogućnost plaćanja manjeg iznosa jer ti je istekao rok. Sad moraš platiti sve.
 24. Zaustavljanje vozila

  Nema tu nekog konkretnog pravila... Nekad se zaustavljaju vozila neke boje, nekad neke klase, nekad neke vrste, nekad s određenim brojem osoba, nekad na blef... Malo nemaš sreće, a i krećeš se cestama na kojima se vrši kontrola...
 25. pisanje grafita po zgradama

  Malo niže od toga sam napisao - iako ide po službenoj dužnosti, u praksi je kao po prijedlogu i ovisi o vlasniku, tj. je li on zainteresiran za progon. Konkretan primjer - lik sprejem šara po trafo stanici i uhvate ga. Iako je utvrđeno da je počinio kazneno djelo po službenoj dužnosti, izvješćuje se "HEP", oni se čuju s njim i dogovore da će on prefarbati cijelu trafo stanicu, što i napravi, pa oni izvijeste policiju da je, što se tiče njih, stvar riješena. Ne piše se kaznena prijava, nego se sve arhivira, kao da se ništa nije dogodilo.
×