Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  7430
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  94

Sve što je drot13 objavio

 1. Mirovina pomoć

  Obrisana ti je slika u prvom komentaru radi osobnih podataka. Vidim da si ju i sam htio obrisati, pa eto, da znaš gdje je nestala.
 2. Za konkretnije ćeš morati pričekati nekog drugog, ali pretpostavljam da se radi o radnim danima i danu uplate u banci. Tebi je tu najbitniji kupac. Što on kaže na odgodu?
 3. Formalno, tj. da bi imao papirnato sve pokriveno, trebali bi pisati aneks ugovora, ali to je i dodqtni posao i trošak. Ako njemu nije problem pričekati par dana, onda je dovoljan i usmeni dogovor. Što je ugovoreno da će se dogoditi ako zakasniš s plaćanjem?
 4. Prolazak na crveno

  To što nisi bio pijan je veliki plus i mislim da imaš dobre šanse proći bez zabrane. Kad dobiješ papire od policije, javi se, a onda ćemo znati što dalje. O tome što ti pošalju ti ovisi postupak, žalba i sl., a mogu ti poslati više stvari, pa da te sad ne zbunjujemo.
 5. Ako se druga strana slaže, onda je ok.
 6. Prolazak na crveno

  Ovisi o sutkinji/sucu. U prilog ti ide što nisi kažnjavan, ali nesreća odmaže. Nisi bio pijan?
 7. Prolazak na crveno

  Za crveno svjetlo je zabrana upravljanja na 3 mjeseca (ako nema i drugih prekršaja), a s obzirom da ti je prvi put, sud tu zabranu može i ukinuti. Ne isplati se zamarati, javi se kad dobiješ nešto od policije, pa će ti se moći konkretnije reći što i kako dalje.
 8. Prijetnja

  Odeš u lokalnu policijsku postaju i prijaviš. Ako se neposredno događa, nazoveš 192 i doći će ophodnja. Tko ti prijeti?
 9. Ovrha jedine nekretnine

  Napisano je: Nema spajanja ni u kojem slučaju, svaki postupak je sam za sebe.
 10. Oduzimanje vozacke, novcana kazna

  Upotrijebio si krivi predložak - treba ti prigovor, a pisao si na pisanu obranu. Radije napiši da si popio jedno piće tijekom večeri, nego što pišeš točno koje. I obrazloži zašto ti treba vozačka (putuješ na posao, voziš članove obitelji na posao, kod liječnika, u vrtić/školu i sl.). Kolika su ti primanja?
 11. ADMINISTRATIVNA ZABRANA

  Ako sam dobro shvatio, ovo nije plaćanje po ovrhama, nego uredna otplata kredita, ali se u međuvremenu smanjila plaća, pa vam manje ostaje? Ako je tako, na to se ne odnose odredbe o zaštićenom dijelu i sl., jer je suprug svjesno digao kredite i pristao da se otplaćuju od plaće. Nemate mogućnosti reprograma kredita (duži rok - manja rata)?
 12. Po meni, bolje je otići osobno, ali zapravo ovisi o tome kako se misliš braniti i snalaziš li se bolje u pisanju ili u osobnom razgovoru.
 13. Stavak 8. je točna kvalifikacija.
 14. Udarac u stup parkirne garaže

  Rok je odmah kada se to dogodi, ali koliko stvarno imaš vremena ovisi o tome pregledavaju li oni kamere, ima li štete na stupu i je li netko drugi možda prijavio da je to vidio. Odeš tamo, poslikaš stup i nazoveš ih, pa ćeš vidjeti hoće li netko dolaziti ili kako će to riješiti.
 15. uznemiravanje dok traje sudski spor

  Što to znači da ima dijagnozu? Ako te uznemirava, dolazi ti kod tete, galami, vrijeđa, prijeti... to je sve nasilje u obitelji, imao on dijagnozu ili ne. Policija bi ga trebala procesuirati, a na sudu će se utvrđivati eventualna neubrojivost.
 16. Udarac u stup parkirne garaže

  Vlasnik je Zagrebparking, pa se javiš njima. Bilo bi dobro da poslikaš stup ako nema oštećenja, da se ne bi pojavilo neko oštećenje kad prijaviš...
 17. Udarac u stup parkirne garaže

  Moraš se javiti vlasniku garaže, pa ako na stupu nema štete, sam popravljaš auto svog oca (nemaš što prijaviti osiguranju) i to je to. Ako na stupu ima oštećenja, ono se nadoknađuje s police osiguranja automobila. U svakom od tih slučajeva nije potrebno zvati policiju. Ako se ne javiš, a ima štete i oni te prijave, dobit ćeš i kaznu za bijeg.
 18. Obavijesni razgovor u policiji

  Policajci mogu pozivati i putem telefona, a moraju reći razlog. Bez obzira što se dogodilo kako navodiš, ne znaš točno o čemu se radi, pa je bolje otići i vidjeti da ti se ne bi zakompliciralo (a može se zakomplicirati na hrpu načina). Kad dođeš, nisi dužan ništa iskazivati ako ti bude nešto sumnjivo. Na kraju, možeš se žaliti na takvo postupanje policajaca, na bilo koji mail na portalu MUP-a ili policijske uprave. Na potpisanu pritužbu ćeš dobiti odgovor u roku od 30 dana.
 19. Ugovor sa odvjetnikom

  O postotku se dogovarate, ali s obzirom da inače uzmu 20%, ovih 10 mi se čini skroz ok...
 20. Brisanje sudužnika

  Da, to se može zakomplicirati na sto načina, pa je možda najbolje ili da smanjiš iznos (ostatak digneš npr. na Master karticu ako ti baš treba, pa to isto otplaćuješ na rate) ili da pričekaš koji mjesec do boljeg prosjeka.
 21. Brisanje sudužnika

  Da, to je novi kredit, sa svim troškovima.
 22. Brisanje sudužnika

  To moraš provjeriti u bankama, ali nema brisanja, nego reprogram kredita. U biti, dižeš novi kredit kojim zatvaraš taj stari.
 23. Kazna za ne dostavljanje podataka vozaca

  Na obavijesti koju si dobio i prema kojoj je plaćeno piše da dostaviš podatke ili platiš i dostaviš potvrdu o plaćanju. Vjerojatno nisi dostavio potvrdu da si platio, a njima nije proknjiženo, pa misle da nisi niti platio niti dostavio podatke. Sad si dobio prekršajni nalog za nedavanje podataka? Ako jesi, pošalješ prigovor (imaš na ovom linku forme prigovora) u kojem objasniš da si platio 1/2 kazne u zakonskom roku i u prilogu dostavljaš kopiju uplatnice/potvrde o plaćanju. Postupak bi se tada trebao prekinuti.
 24. Naletit će netko s prijedlogom, ja ti tu baš nisam relevantan...
 25. Neće sud previše istraživati, jer im to nije posao, ali ono što kažeš mora biti životna priča jer izuzetno utječe na kaznu koju će ti izreći. Oni čuju svašta i malo je vjerojatno da ćeš im prodati priču koju još nisu čuli. Ukratko, nasekiraj sutkinju/suca i kazna će biti veća... Radiš ili studiraš? Što radiš/studiraš?
×