Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  8813
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  109

Sve što je drot13 objavio

 1. Što bi prijavljivala/obavještavala?
 2. Naglo kočenje prometna ko je kriv

  Može se i naknadno prijaviti policiji, ne treba smišljati nikakav izgovor, dovoljno je to što se nisu mogli dogovoriti. I jedno i drugo osiguranje će odbiti platiti do sudske presude, a svi će ih pitati zašto nisu ispunili Europsko izvješće. Što se samog događaja tiče, najvjerojatnije će obojica biti okrivljeni - prvi zbog naglog kočenja, a drugi zbog nedržanja razmaka. U postupku će se vještačenjem dokazivati tko je točno kriv.
 3. Oduzimanje oruzja

  A može se oduzeti i u upravnom postupku, bez osuđujuće sudske presude, ako se procijeni da je to potrebno.
 4. Buka iz ugostiteljskog objekta

  Za kršenje radnog vremena u narušavanje javnog reda i mira nazvati policiju kada se to događa, a o svemu dopisom obavijestiti sanitarnu i sve druge inspekcije, kao i komunalno redarstvo (svatko od njih provodi nadzor iz svoje nadležnosti).
 5. Testiranje na drogu od strane policije.

  Pozitivna je, ali nemoguće je reći kako ćeš proći. Sigurno će biti nešto zabrane (1-3 mj.), a novčanu kaznu će ti vjerojatno umanjiti (oko 3000 kn, ako ćeš ići na priznanje).
 6. Testiranje na drogu od strane policije.

  Apsolutno ti je svejedno što je pokazao jer i sam znaš da si koristio nešto. Testovi imaju neki postotak pogreške, pa bi išao na vađenje krvi da nisi koristio ništa i tamo bi bio čist. Kazna je ista za bilo što, tako da ti je nebitno što je pokazao čim je pokazao nešto. Jesi odmah dobio prekršajni nalog?
 7. I molim te da ne otvaraš više tema o istom problemu. Zahvaljujem.
 8. Boraviste

  Ne, nećeš dobiti nikakvu kaznu, samo si odi riješiti.
 9. Premjestiš ih na javni parking i grad obavijestiš pismeno o tome (mailom), pa nek oni dalje rade što žele.
 10. 50g Marihuane (2godine zatvora)

  Da, u najgorem slučaju i bez da si uhvaćen s drogom možeš biti osuđen za preprodaju. A ako imaju informaciju, mogu i čekati da padneš...
 11. Mjerenje brzine laserom ??

  Da, sada to dolazi unutar par tjedana, ne čeka se više mjesecima kao prije. Tu i tamo nekome zna kapnuti nakon više mjeseci (najčešće radi problema s vlasništvom/adresom/dostavom), ali to je rijetkost.
 12. Otkaz prije isteka probnog roka

  Molim da se držite teme, a ne jedni drugih. Zahvaljujem.
 13. Automobil sa EU tablicama u HR

  Što se tiče RH, možeš tu imati prijavljeno prebivalište i privremeni odlazak iz RH (to je samo napomena uz prijavljeno prebivalište), a ako si više od pola godine vani, možeš i tu voziti auto stranih tablica.
 14. Registracija vozila

  Neke provjeravaju i vrlo brzo šalju kazne za neodjavljivanje, a neke tek za više mjeseci. Nema pravila, pa je samo pitanje koliko ćeš imati sreće...
 15. Teže tjelesne ozljede

  Obično teška, ali kvalifikacija se daje za svaki slučaj zasebno.
 16. Izvanredni ljecnicki pregled

  Testirat će te na drogu i ako budeš pozitivan, mogu ti izdati vozačku na kraće vrijeme.
 17. Ni praznik ne ulazi u tu mjesečnu satnicu, kao niti subote i nedjelje.
 18. Žalba na 1.4g marihuane

  A i stvarno je neuobičajeno da lupe punu kaznu, i prema mom osobnom iskustvu i iskustvu ljudi s foruma...
 19. Krađa identiteta

  Zvanjem nećeš ništa postići i to se uopće ne računa kao formalna komunikacija (što se njih tiče), samo gubiš vrijeme. Pošalji im pisani prigovor (odgovaraju u roku od 14 dana), a kopiju pošalji i AZOP-u (tako da se u prigovoru vidi da si slao i agenciji). Objasni im sve što tu pišeš, što opširnije, i napiši da ćeš podići i kaznenu prijavu protiv njihovog (tebi) nepoznatog djelatnika koji je sklopio takav ugovor, jer sumnjaš u prijevaru, neovlaštenu uporabu osobnih podataka i svako kazneno djelo kojeg se možeš sjetiti, a istu takvu kaznenu prijavu i protiv odgovorih za postupanje po pritužbama ako će, bez obzira na te informacije, ustrajati na daljnjoj naplati. Budi pristojan, ali žestok. U policiji izvadi potvrdu da si to prijavio i priloži prigovoru. Naime, njihova uobičajena politika je da ustraju na prisilnoj naplati od žrtve (tebe) dok nema pravomoćne sudske odluke da se radilo o kaznenom djelu. Problem je što sudovi dugo traju, a i što se ne otkriju svi počinitelji, tako da se oni na kraju zapravo naplate od žrtava. S obzirom da je toga prije bilo puno, a sada se smanjilo (ili se ne piše), pretpostavljam da mijenjaju praksu, ali čisto da znaš što se može dogoditi.
 20. thc urin

  Prema iskustvima s foruma, konačna kazna bude od 700 do 2000 kuna, ali na sudu ne smiješ imati stav "nećete mi vi određivati kad ću prestati"...
 21. Neće ga niti pitati je li pušio, jer je prekršaj to što je odbio. Znači, priznanje se odnosi da priznaje da je odbio test, ne da je pušio.
 22. Hanzekovic,obavijest o dugu

  Ne plati i poklopi se ušima, nego ih kontaktiraj i provjeri o čemu se točno radi. Znači, izričito ne priznaješ dug (ako te tko što pita), ali želiš provjeriti u čemu je problem. Zastare ima (10 god. ako nije ništa poduzimano i nije na FINA-i), ali bi isto trebao napraviti uvid u spis da vidiš kako je sve teklo...
 23. Naplata prometne kazne

  Nemaš koga tužiti i kome se žaliti, ako ne znaš što ti se uopće stavlja na teret. Ili provjeri ili zanemari, nema treće opcije...
×