Jump to content

drot13

Moderator
  • Broj objava

    12868
  • registrirao se

  • Osvojio dana

    259

Objave koje je drot13 objavio

  1. Vožnja bez pločica je prekršaj, bilo namjerno ili slučajno.

    Tvoje snimke ne mogu biti dokaz prekršaja, policija ih mora baš zateći u prekršaju ili baš trebaju biti postavljene službene kamere/radari.

    Možete se kao stanari obratiti jedinici lokalne samouprave radi postavljanja regulacije, uspornika, kamera i sl., te područnoj policijskoj postaji radi pojačanih kontrola (i novih kamera).

  2. Dana 11. 04. 2024. u 23:06, Tanja Tanci je napisao:

    Ako je posvuda parkiranje invalida prva 2 sata besplatno, zašto nije tako i tamo gdje su rampe?

    Ako se radi o privatnom parkingu s naplatom, vlasnik/koncesionar određuje pravila, pa ako je pravilo da se mora kupiti za 10 eura da bi bio besplatan parking, to je tako bez obzira što je negdje drugdje dozvoljeno drugačije.

  3. Javne službe ne mogu pisati kazne na privatnom parkingu, a i da je javni parking, nema propisa koji bi određivao takav obavezan smjer parkiranja.

    Postoje li kakva interna psina pravila koja to reguliraju? Npr., hitne službe često određuju takvo parkiranje službenih interventnih vozila radi žurnog izlaska na intervenciju...

  4. Stvarno misliš da ljudi oko vas ne znaju koje je ona struke? Ne pričate s nikim, nemate društvene mreže, ne postoji internet, radite negdje na skrivenom mjestu?

    Vjeruj, susjedi i poznanici znaju više o vama nego što možete i pomisliti i to je u životu skroz normalno.

    Jasno je da bi to ženi smetalo, ali je isto tako jasno da se morala ili mora naviknuti, prvenstveno radi svog mira.

    Uglavnom, nemate koga za što tužiti, a ako vas baš zanima, direktno pitajte tu mamu što i od kuda zna, pa ako ćete se htjeti s nekim tužiti, uvijek možete.

  5. Novčana kazna 130 eura (ako je bilo u naselju čl. 53. ZSPC-a, ili čl. 54. ako je bilo van naselja), a nije moguće znati koliko brzo će to doći (sada to obično ide vrlo brzo, ali opet, nekad baš jako kasne).

    Kod kazni kod kojih je moguće platiti polovicu, uvijek se najviše isplati platiti baš tu polovicu (teško da će sud i uz smanjenja ispasti manje, a i plaćanje polovice ne ulazi u prekršajne evidencije, pa se i dalje računaš kao nekažnjavan).

  6. prije 16 minuta, ovrha_prekrsajni_sud je napisao:

    Pa nemam pojma koja je procedura kod utvrđivanja da je stranka dobila poštu (pretpostavljam dostavnica), ali barem se moglo pogledati odgovaraju li potpisi barem približno.

    Mislim imaš već potpis od ranije u spisu i sa dostavnice, pa ako su razlika onda nešto nije dobro, barem sam ja takvog shvaćanja.

    Ne, sud ne procjenjuje potpise, nego vjeruje službi koja je pismeno trebala uručiti. Ako dobiju potpisanu dostavnicu, postupak ide dalje. Ako se kasnije ispostavi da je potpis krivotvoren ili nešto drugo, onda će se po tome postupati.

  7. prije 9 minuta, Krawica je napisao:

    A tko kaze da sam se ja izderavala? Policinski sluzbenici su duzni se predstaviti i kulturno ophoditi sa građanima. Jeste culi ikada za to? 

    Eto, moja procjena da jesi. Ako nisi, imaš se pravo žaliti, na potpisanu pritužbu ćeš dobiti odgovor u roku od 30 dana.

    Potpuno si u pravu u ovom što pišeš, ali ako je jedna strana svakakva, i druga će biti, to je jednostavno tako. I dalje nije u redu, ali je razumljivo.

     

    prije 10 minuta, Krawica je napisao:

    Kazneno djelo utaje slatkisa? Zasto su takvu nebulozu trazili a izgubljeni mobitel koji ima 50x vecu vrijednost od dvije dorine nisu trazili? Cak sam dva puta isla u postaju jer prvi puta nisu niti napravili zapisnik.

    Ne mogu komentirati što je i kako bilo s tvojim mobitelom, ali da, ovo je kazneno djelo utaje, bez obzira na vrijednost utajenog (vrijednost je bitna kod načina pokretanja progona, ali djelo je svejedno počinjeno).

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija