Jump to content

alialpodvali

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jasno je da se novi vlasnik nije prijavio u roku kao što se niti ja nisam odjavio. I sad oni kažnjavaju mane, čak i za vrijeme nakon što sam im donio papire, a ne novog vlasnika. Usuđujem se nadati, da im propisi ne omogućanaju takvu rabotu.
  2. Nadam se da nisi u pravu. Nije valjda da je to kazna za nepravovremenu odjavu.
  3. Dakle ne do kad sam bio vlasnik već do dana kad sam dostavio ugovor. Pa u Zakonu o komunalnom gospodarstvu čl. 22.2 piše da komunalnu naknadu plaćaju vlasnici odnosno korisnici.
  4. Referentica u Općini petlja nešto tipa 'pa tako radi naš kompjuter'. Papirnati odgovor/rješenje nikako da daju. Slično i u 'Hrvatskim vodama'. Zovem telefonom i kaže mi referentica da će stornirati uplatnice za 2014. i da će mi vratiti dio iznosa za 2013 - koliko je na trećoj uplatnici (platio sam sve uplatnice za 2013. odjednom) jer joj kompjuter neda drukčije. Ode žena jučer toj referentici (prošlo je dosta dana od tel. razgovora) i donese zahtjev, ugovor, tabularnu izjavu, uplatnice, a kad tamo ona već stornirala 2014. i bez ugovora. Zahtjev i papire nije htjela uzeti jer joj je valjda kompjuter u međuvremenu rekao da više ne može ono što je mislio da može. Kompjuteri su krivi za sve. Šteta što moj nije jači od njihovog i što se propisi i zakoni ne odnose na kompjutere kad se naplaćuje stoci sitnog zuba. Odluka o komunalnoj naknadi: http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&id=22450
  5. Prošle godine dostavio sam kupoprodajni ugovor, pa ponovo ove godine, pa nakon toga još dva e-maila, pa je stigla uplatnica za prošlu godinu. Izselio sam početkom 06.2013.
  6. Piše: 'Obveznik plaćanja komunalne naknade iz stavka 1. ovog članka dužan je u roku od 15 dana od nastanka, prijaviti upravnom odjelu za financije i upravljanje imovinom nastanak obveze i promjenu osobe obveznika.' Istina je da to nisam napravio u to roku.
  7. U 'Odluci o komunalnom doprinosu' moje Općine nema odredbe: 'Ako se obveznik prestane koristiti prostorom, a ne obavijesti o tome, smatra se i dalje obveznim plaćati komunalnu naknadu ...'. Imaju isprave (predane u 2013.) a nisu donijeli novo rješenje, šalju mi uplatnicu (prije par dana) a znaju tko je novi vlasnik.
  8. Rješenjem o komunalnoj naknadi za nekretninu određen je mjesečni iznos i obveza plačanja dva puta godišnje po dostavljenoj uplatnici. Nekretninu sam prodao 01.06.2013., o čemu sam dokaze (kupoprodajni ugovor, tabularna izjava) dostavio upravnom odjelu Općine. Mislio sam da je time sve riješeno, ali nedavno sam na novu adresu dobio uplatnice 'Hrvatskih voda' za NUV od 01. do 12/2014.. U razgovoru sa referentom u H.V. rečeno mi je da su me zadužili za 2014. jer su takve podatke dobili iz Općine. Ponovo smo otišli u Općinu da im predočimo dokaze da nismo vlasnici nekretnine, ali nam je referent rekao da moramo platiti naknadu i za 07. do 12/2013., za koju uplatnicu nismo niti dobili jer ne živimo više na toj adresi. Nakon toga poslali smo im dva e-maila sa objašnjenjem problematike ali jedini rezultat je da smo dobili uplatnicu na novu adresu. Tko je dužan platiti komunalnu naknadu za 07. do 12/2013., ja ili novi vlasnik? Da li je Općina trebala izdati rješenje o prestanku obveze plačanja komunalne naknade? Imam li pravo potraživati povrat za preplaćenu komunalnu naknadu (06/2013.)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija