Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

miroslavrakovic

Korisnik
 • Broj objava

  21
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O miroslavrakovic

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

785 pregleda profila
 1. Posjedovni list za ostavinsku raspravu putem OSS

  Posjedovni list nije dokaz o vlasništvu! Vlasnički list je dokaz o vlasništvu. Vlasnički list sadrži sve podatke,koji su potrebni u postupku ostavinske rasprave, a odnose se na nekretnine ,koje su u vlasništvu ostavitelja. Vlasnički list je moguće pribaviti online, isti je važeči,ako u procesu preuzimanja, bude podmirena odgovarajuća naknada. Potrebno je pripaziti da u vlasničkom listu (listovima) budu obuhvaćene sve nekretnine, koje je ostavitelj imao. Moguće je da su nekretnine, koje su u vlasništvu ostavitelja, upisane u više vlasničkih listova. Predlažem Vam da vlasnički list (listove) pribavite u gruntovnici, osobnim dolaskom. Nije potrebno da posječujete katastar, ali možete ponijeti posjedovni list na ostavinsku raspravu.
 2. Izvanredni nadzorni liječnički pregled

  Bez obzira na vrstu pregleda, plaća se puna cijena liječničkog. Vjerovatno ćeš morati na kontrolni nakon 2 do 3 godine.
 3. Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  PP sv.I.Zelina svakako šalje Vaš prigovor, sa pripadajućom dokumentacijom, nadležnom Prekršajnom sudu. Vama preostaje čekati rješenje . Potrebno je određeno vrijeme, da Vaš prigovor, dođe na red za rješavanje.
 4. Punomoć za registraciju vozila i dr.

  Svakako treba provjeriti, postoje li zakonski preduvjeti, da bi se upravljalo vozilom u inozemstvu a služeći se ovim dokumentom. Lijep pozdrav, Miroslav
 5. Punomoć za registraciju vozila i dr.

  Ovo je punomoć, koju koristim kroz dulje vremensko razdoblje.
 6. kupovina suvlasničkih udjela u nekretnini

  Tako je, dobro ste razumjeli. Nemamo saznanja, o postojanju nekog interesa, treće strane. Svakako moramo imati naumu, kao realnu opasnost iz tog smjera . Iz razloga, jer je natječaj javan.Ja osobno zastupam interes, jednog suvlasnika . Pri tome moram dodati, da su ova dva suvlasnika (9/20) potencijalni konkurenti. Predložili ste da ponudimo 1/3. Možete li to obrazložiti, buduči da je stvarni udio značajno manji?
 7. kupovina suvlasničkih udjela u nekretnini

  Razmatram više varijanti . Nekretnina ima 3 suvlasnika. Jedan suvlasnik ima udio 2/20 ali nikada nije koristio (stanovanjem, novčanom naknadom) svoj dio nekretnine. Druga dva suvlasnika imaju jednake udjele, i koriste predmetnu nekretninu. U slučaju da 2/20 bude prodano trećoj osobi, kako nju uvesti u posjed? Do kakve zbrke može doči ? Predmetni udio je ponuđen na otkup , razmišlja se o prihvačanju , kao i odbijanju .
 8. Molim Vas, da mi netko odgovori i pojasni. Javnim natječajem grad (suvlasnik nekretnine) prodaje svoje udjele u vlasništvu. Navodi da je nekretnina u posjedu druge osobe . U slučaju da dođe do prodaje , koja su prava kupca , a koja dosadašnjeg posjednika (korisnika) ?
×