Jump to content

tonya

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Čekam već nekoliko dana pa se pitam, da li ova tema nije dovoljno atraktivna, a da bi netko na ovo pitanje odgovorio?
  2. Osnovavši zajednicu sa tada trudnom djevojkom, (naknadno saznao) te sa spoznajom da dijete nije njegovo, i njenom pričom kako biološki otac ne želi priznati dijete, (ustanovljeno kao laž bolesne osobe) on se dogovorno sa majkom djeteta upisao u rodni list kao otac. Nakon dvije i pol godine zajednica je prekinuta zbog teške dijagnoze majke djeteta, psihoza, i nemogućnosti suživota (do tada je isključivo on uzdržavao i nju i dijete), - od tada plaća alimentaciju, godinu i pol dana. No, obzirom na njegove prijave CZSS majčinog zlostavljanja i teškog zanemarivanja djeteta koje je živjelo sa njom, kako bi mu majka djeteta oduzela ta prava i izbjegla prijave, ona je ipak sklopila dogovor sa biološkim ocem, i bez obzira što mu je istekao zakonski rok, on je uz pomoć CZSS započeo sudski proces osporavanja očinstva, koji još traje. Osoba koja je priznaola dijete se tome NE protivi, no pošto i dalje plaća alimentaciju, od koje niti jedne lipe majka do sada nije potrošila na dijete, već o djetetu skrbi njena majka i nebiološki otac, imam pitanje što sada sa alimentacijama koje joj je on do sada uplaćivao, ima li on zakonsko pravo potraživati povrat, mora li bilološki otac (dokazano DNK testom dijete je njegovo) izvršiti svoje zaostale alimentacije, ili obaveze nebiloškog oca prestaju tek nakon završenog sudskog procesa osporavanja očinstva?
  3. @Matrix, telefonski sam mu rekla da zna gdje se ključ nalazi, jer je i kao gost (turist) nekoliko godina u mojoj odsutnosti tamo uzeo ključ. Obzirom kako je u tijeku bilo sastavljanje ugovora, obavijestio je kako ide tek u neku izmjeru sa majstorom, za radove koje namjerava naknadno obavljati. A što sam mu i dopustila. Možda se to tretira isto kao i da sam mu dala ključ u ruke, ne znam još. Bila sam jučer na policiji dati izjavu, pozvan je za petak, dan ranije, na obavijesni razgovor, nije se odazvao, tako da je jučer ponovo pozvan da hitno dođe. Jučer sam saznala za identičan slučaj na istom tom području, a koji se odvija upravo kada i naš, i također je stan u zamjenu u pitanju, isplaćivanje kapare, te zauzimanje nekretnine pod izlikom nekih malih popravaka. Toliko identičan kako sam pomislila da se radi o istoj osobi. Ali, izgleda kako je to obrazac prijevare a koji se razvio pogotovo sada kada ljudi u ovoj hrvatskoj situaciji u očaju nepromišljeno stupaju u takve nesigurne dogovore i prodaje. Ne znam, ali pitam se na što bi ličila ova država kada bi se svatko dosjetio ovakvog obrasca te krenuo zauzimati nekretnine u tuđem vlasništvu temeljem isplaćene kapare i usmenog dogovora kako ide samo nešto pogledati. Po tome nitko više nebi imao pristup u svoju nekretninu, ako prevaranta štiti zakon na ovakav način. Kada vraćam sjećanje kroz ovu novu prizmu, radi se o vrlo vještom i "vjerodostojnom" manipulantu. Vrlo je lucidan i sugestivan i uvjerljiv. Nadam se da takve ne štiti zakon. Nadam se. Sutra je novi dan i vidjeti ću sa odvjetnikom kako dalje.
  4. Hvala vam na odgovoru. Za sada je pozvana policija i utvrdila je zatečeno stanje, legitimirala radnike, te je dotični pozvan na obavijesni razgovor. a sutra ja putujem tamo sa strahom naravno, pošto su radovi nakon odlaska policije, i nadalje u tijeku, (demontiraju se čak i prozori), morati ću se opet obratiti za pomoć policiji kako bih mogla ponovo ući u naše vlasništvo, i promijeniti brave. Da mi je potreban angažman odvjetnika, sada nažalost već vidim i sama, ali željela sam pravni savjet prije nego li učinim išta na svoju ruku i štetu. Savjet ljudima u sličnoj situaciji; - NIKADA NEMOJTE ČINITI SA NIKIME USMENI DOGOVOR, MA KAKO VAM SE SVE ČINI SIGURNO I DOBRO I BEZAZLENO! Svaki detalj na papir i na ovjeru. Meni je umalo bio dan pod cijenu naše kuće STAN KOJI JE U VLASNIŠTVU BANKE u Sloveniji - stan pod hipotekom u iznosu od 300 tisuća eura. Otplata piše da završava 2032.godine. Pošto nisam pristala nikakvim nagovaranjem i patroniziranjem kako ja ništa ne razumijem te kako opasnosti niti rizika nema, - uplatitelj kapare je izigravši usmeni dogovor zauzeo našu kuću i krenuo sa renoviranjem, razgovarajući sa našim susjedima kao da je već legalni vlasnik kuće, (bez ijednog potpisanog predugovora/ugovora) i praveći planove za jesen po pitanju izrade nove fasade. Prestrašno. Zaključujem kako se radi o osobi sa poremećajem osobnosti, što će itekako otežati daljnu situaciju na svim poljima.
  5. Jasno mi je da ne stignete odgovoriti u roku odmah, ali svejedno mislim kako na takvom forumu ipak ne bi trebalo čekati odgovor danima, pa i mjesecima, ili čak i ne dobiti odgovor Jer nitko, tko je bogat, jak i moćan, neće se sigurno obraćati ovdje za pomoć,hvala.
  6. Kupac je isplatio kaparu, sačinjena i ovjerena potvrda kod bilježnika, na konto čega smo mu dopustili samo najnužnije dakle sitne preinake da može provesti ljetovanje, (premda je kuća funkcionirala i ovako), dok se ne sklopi ugovor i ne stupi u posjed. Međutim on je pokrenuo radove ozbiljnog renoviranja na kompletnom objektu, pod izgovorom kako ide samo u izmjeru stolarije, a kada smo slučajno doznali, uspjeli smo doputovati, i samo najnužnije osobne stvari iznijeti kod susjeda, na našu zgroženost i neodobravanje proštemavanja svih zidova u cijeloj kući, te rušenja kompletnih pločica zidnih i podnih u kupaonici, radi izmjena istih, kao i strujnih i vodovodnih instalacija, odgovorio nam je kako nam je platio kaparu, te kako mu mi nećemo određivati koje radove će on ZA SEBE izvoditi, i kako slobodno možemo doći prespavati i iznijeti ostatak stvari, jer će se pored njegovih radnika i za nas naći mjesta. Mi za sada niti ne znamo što je sve tamo počinjeno, pošto nismo momentalno u prilici putovati tamo, i koji troškovi su nam prouzročeni, a što je najveći problem, - on je istovremeno i promijenio priču o svojoj nekretnini u drugoj državi, koju je nudio u zamjenu uz nadoplatu, - sa koje više ne želi prebaciti hipoteku na neku drugu svoju nekretninu, a mi uvjetujemo jedino čisti vlasnički list bez tereta. Na konto čega je izjavio kako će odustati, i kako će nas nas tužiti za pljačku zbog isplaćene kapare. Koju smo mu mi ukoliko sada odustane, rekli vratiti nakon daljnje prodaje nekretnine, te takvu izjavu sastaviti kod odvjetnika. Bez obzira što bi odustao ON, jer smo pošteni i časni ljudi. Ne postoji nikakav predugovor, već samo ovjerena izjava o primitku kapare za prodaju naše nekretnine. Što poduzeti, jer on je i dalje tamo, i dalje ruši, a ne želimo dizati tenzije, a šteta i neplanirani troškovi su nam već itekako prouzročeni, a radovi još uvijek traju, provalio nije, već je od nas dobio ključ, dakle policiju pozvati nemamo na temelju čega. Pošto je moj sin na dulje vrijeme odsutan, ja se sama ne usudim poduzimati neke radnje koje bi me eventualno dovele u bilo kakvu opasnost, uplašena sam i ne znam kako dalje.
  7. Ažurirano Nije li već bilo slučajeva narušavanja zdravlja djeteta, primjer Marko i Kristina Benić iz Belog Manastira a epilog je šokantan - presuda TRI godine zatvora za OBA roditelja i oduzimanje roditeljske skrbi. No možda dobra vijest, održati će se rasprava u uredu pravobraniteljice za djecu 09.05.2014., pa možda se nešto pomakne na bolje. No nekako smatram kako lječnica u slučaju nepristajanja majke na cijepljenje djeteta, ne bi smjela , kako je zaprijetila, oduzeti majci pravo kontrole i lječenja njene bebe u drugim pedijatrijskim ordinacijama. Ne znam što kaže zakon?
  8. Samohrana majka se u ordinaciji pedijatrice suprostavila PETOM od rođenja, cijepljenju svoje 4-mjesečne bebe, da bi joj pedijatrica saopćila kako nema izbora, te ukoliko se suprostavi cjepljenju, ona će joj osobno, pošto su svi oni povezani, onemogućiti lječenje i kontrole svojega djeteta u bilo kojoj pedijatrijskoj ordinaciji. (sljedeće cjepljenje je ponovo za dva mjeseca) Nakon čega je majka dala cijepiti bebu. Ima li takva prijetnja pravnu osnovu, i pošto je majka spremna snositi posljedice, osim novčane kazne, može li joj se desiti da joj socijalna služba oduzme dijete zbog zanemarivanja i slično? Majka ima 20 godina, te je uplašena da bi joj pogotovo zbog njezine dobi, institucije mogle zaista oduzeti dijete. Ukoliko je slična tema već otvorena, molim premjestite moj post,hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija