Jump to content

ivanbek

Korisnik
  • Broj objava

    31
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Vrijedi li čl. 143. KZ-a za snimanje razgovora između osobe A i policajaca u kući u vlasništvu osobe A i može li se ta snimka upotrijebiti prilikom podnošenja prijave Vijeću za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija bez kaznenih posljedica?
  2. Prije mjesec dana krim policija mi je došla na vrata zbog sumnjivih poruka u kojima se navodno spominje terorizam i Danijel Bezuk. S obzirom da u nikakvih porukama nisam spominjao Bezuka rekao sam da ne znam o kakvim se porukama radi. Pokazao sam im twitter profil u kojem je link na jednu objavu koja prikazuje statistiku terorističkih napada. Poruka o kojoj se moglo raditi je poslana dan prije i spominje Plenkovića i terorizam, ne Bezuka. Poslana je preko Facebook Messengera preko profila na kojem koristim pseudonim, ali sam u porukama sugovorniku napisao pravo ime. Osim toga ništa - ni adresu, broj mobitela itd. preko čega bi me mogli naći samo preko toga. Policajci su rekli kako su dobili dojavu iz Ravnateljstva policije. S obzirom da je na prošlom radnom mjestu kružio trač (kojeg tad nisam ozbiljno doživljavao) da direktor tvrtke prijavljuje "neposlušne" radnike zbog navodne agresivnosti i SOA-i, a da sam se rastao od te tvrtke u lošim odnosima, s tim da nije naravno bilo nikakve agresije pa čak ni svađe, je li moguće da me je bivši poslodavac prijavio te da sam zbog toga završio na nekoj terorističkoj watchlisti? Također, mogu li zahtijevati od policije odgovor o čemu se radilo jer su mi rekli kako će mi javiti koje su to točno poruke sumnjive kroz par dana, a do danas nisam dobio odgovor. Također, je li takvo postupanje policije u skladu s internim pravilima i zakonom te što mogu poduzeti?
  3. Podnio sam kaznenu prijavu DORH-u. S obzirom da su svi podaci, činjenice koje se navode u toj kaznenoj prijavi poznate javnosti, medijima, zanima me postoji li ikakvo zakonsko ograničenje da tu kaznenu prijavu javno objavim, naravno uz skrivanje osobnih podataka osoba koje se u toj kaznenoj prijavi navode.
  4. U fejsbuk Messenger prepisci razgovarao sam o Plenkoviću, terorističkom napadu, kako mi neki ljudi prijetnjama i na ostale načine žele uzrokovati paranoju pa možda da u takvoj paranoji načinim kakav napad na premijera i tome sl. Taj dan dolaze dva krim policajca, da su dobili poziv od Ravnateljstva policije o objavama na fejsu o Danijelu Bezuku, govorim da nisam ništa takvo objavljivao, pokazujem neke stvari vezane za forum.hr, a po temi terorizma. Kažu da će doći za nekoliko dana kad dobiju točne poruke koje su sumnjive. Kako se postaviti kad ponovno budu htjeli doći ili budem pozvan u policiju? Je li to uopće legalan način dolaska do informacija od strane policije? Ne radi se o nikakvoj prijetnji, samo o nečemu što bi se moglo okarakterizirati kao teorija zavjere.
  5. Nedavno su mi dvojica mladića na čudan način prijetila smrću. Prije nekoliko mjeseci bio sam 3 dana na psihijatriji zbog akutne psihoze i paranoje. Zanima me ako prijavim prijetnju, a nemam dokaza, može li se policija pozvati na nalaz psihijatrice da sam sve to halucinirao, ili još gore smjestiti me na prisilno liječenje?
  6. Dobio sam od suda da trebam platiti troškove sudskog postupka od 1500 kn ili ide ovrha. Ako mi ne uspiju naplatiti ovrhu, idem u zatvor. Zanima me ako dođe do toga, jer na računu nemam novca niti ću ga imati u dogledno vrijeme, ide automatski zatvor, koliko dana, ili se preinačuje uobičajeno u rad za opće dobro?
  7. Oglasna ploča znači da se stavlja presuda i na internetsku oglasnu ploču javno vidljivu svima?
  8. Ako imam odvjetnika, teče li rok za žalbu otkad on primi presudu ili od dana kad ja primim?
  9. Ti si trebao kontaktirati ured za probaciju u roku od 8 dana od pravomoćnosti presude. Ali nisam stručnjak, nek netko odgovori.
  10. Je li za dokaz dugotrajne nezaposlenosti i novog posla u inozemstvu dovoljan izvod iz HZMO gdje se vidi nezaposlenost duža od godinu dana i ugovor o radu s tom inozemnom firmom koji počinje za 2 mjeseca? Dokazuje li to dovoljno da će kazna rada za opće dobro ugrožavati egzistenciju okrivljenika s obzirom da se radi o 540 radnih sati (3 i po mjeseca punog radnog vremena) kazne, pa je očito da se neće moći odraditi u 2 godine za vrijeme godišnjeg odmora?
  11. 1. Datum otpreme nepravomoćne prvostupanjske presude je 11.5., došla obavijest danas (12.5.) o pošiljci, ako preuzmem za tjedan dana (19.5.) teče li od tog dana rok od 15 dana za žalbu? Je li 15 radnih ili "običnih" dana? 2. Ako ne preuzmem presudu, šalju li opet 3 puta ili ne? Ide li na oglasnu ploču i kako u tom slučaju se broje rokovi?
  12. Koliko vidim, prema novom kaznenom zakonu koji se sprema, seksualno uznemiravanje će se progoniti po službenoj dužnosti i neće biti zastare. Znači li to da netko tko ima saznanja o takvom kaznenom djelu će moći podnijeti prijavu i ako nije on sam žrtva tog djela - primjer: menadžer u nekoj tvrtci koji seksualno uznemiruje više zaposlenica?
  13. Poslao sam mailom policiji tko je bio u autu prilikom počinjenja prekršaja. Na isti mail sam poslao i da mi ne šalju na adresu boravišta, nego prebivališta. Poslije ništa nije dolazilo. Ako prekršajni raspiše potragu, bi li to znao općinski sud s obzirom da se vodio kazneni postupak. Znači, ako općinski ništa nije dobio, znači li to još uvijek da je moguće da je prekršajni raspisao neku potragu., a da bez obzira što se vodi kazneni postupak to općinski "ne zna". Od uručenja tog naloga da im pošaljem tko je bio u autu za prekršaj je prošlo 14 mjeseci. A koliko znam nije obveza odjaviti boravište, samo prebivalište. A i policija je dobila mail.
  14. Prebivalište je stalno isto, na boravište su poslali, ja odgovorio, i 2 tjedna poslije se vratio na adresu prebivališta, ali je boravište ostalo upisano još 10 mjeseci jer nisam odjavio.
  15. Može li osoba biti spriječena pri prijelazu granice RH, eventualno pritvorena, ako se pred nekim sudom vodi postupak protiv nje, a nije dobila nikakav nalog od suda. Radi se o prekršajnom postupku, dobio sam od policije što mi se stavlja na teret, poslao odgovor, preselio na drugu adresu, i sad ne znam je li moguće da su slali neke naloge na staru adresu, ja ih nisam dobio, pa da imam problema pri prelasku granice i sl. Pretpostavljam da ne jer je prekršajni, ali molim odgovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija