Jump to content

nikolina_

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Događaj je kompliciran. Početi ću od početka u što kraćim crtama, nadam se. Susjedi u stanu do mene su smetale moje mačke i ona je bez mog znanja podnijela prijavu protiv mene veterinarskoj inspekciji. Veterinarska inspekcija je željlela izvršiti inspekciju u mom stanu i o tome mi je slala obavijesti poštom koje ja nikada osobno nisam dobila. Veterinarska inspekcija je pokrenula prekršajni postupak protiv mene (nakon što mi je provaljeno u stan i mačke iz stana otete) i na i na prekršajnom sudu sam oslobođena krivnje, jer je sutkinja utvrdila da dostava nije bila u skladu s propisima i da je veterinarska inspekcija napravila greške u proceduri. To je bilo u kolovozu 2013. gdine. Krajem 2013. godine sam dobila poziv od prekršajnog suda za isti slučaj, ali od druge sutkinje i optužnica je bila proširena. Ja sam na ročiste donijela presudu po kojoj sam bila oslobođena za taj slučaj, ali ju je druga sutkinja jednostavno ignorirala i ona je ponovno utvrđivala da li mi je poziv veterinarske inspekcije bio uručen, iako je na prethodnom suđenju, kao što sam već napomenula, bilo utvrđeno da je dostava bila neuredna, odnosno da su bile greške u proceduri. Da skratim, ja sam u studenome 2014. godine osuđena za isti događaj, ali od druge sutkinje osuđena na kaznu od 40.000 kn. Na sam na tu presudu uložila žalbu na Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu, ali još uvijek nisam dobila odgovor. Moje mačke su nakon što su mi otete iz stana smještene jedan azil bogu iza leđa, koji je inače poznat po zlostavljanju pasa, o čemu se u mnogo navrata pisalo u novinama, a bio je jedan prilog na televiziji prošle godine, u emisiji "Što me žulja" u kojoj je Luka Oman bio gost i govorio je o tom azilu. Ne trebam ni govriti da su slike i snimke pasa iz tog azila grozne, ali veterinarska inspektorica, koja je mene tužila za zlostavljanje životinja, smatra da je tamo sve u sklaldu s propisima. Inače taj azil dobiva velike novce od grada, na televiziji i u novinskim člancima se spominje iznos od 800.000 kn godišnje, ali se od tog novca ništa ne ulaže za dobrobit životinja. Nikad nisam ni mislila da će moje mačke završiti u tom groznom azilu. Inače ih je zbrinjavala jedna udruga za zaštitu životinja koja dobiva novac od grada za svaku mačku koju zbrine, odnosno za svako kastriranje mačaka i uglavnom za sve ostale troškove, koliko mi je poznato. Imam slike mačaka iz tog azila i to je sve, na žalost, što mi je od njih ostalo. Na tim slikama se može vidjeti da te mačke nisu bile zlostavljane. Mene zanima da i je nastala zastara za moju tužbu vezano uz taj događaj, s obzirom da su mi mačke otete krajem prosinca 2012. godine. Hvala. Pozdrav.
  2. 29. i 30.11.2012. godine u mojoj odsutnosti policija uz pomoć vatrogasaca i i djelatnika gradskog vodovoda mi je dva puta u mojoj odsutnosti provalila u stan pri čemu su mi prilikom drugog ulaska, odnosno provale u stan, djelatnici azila za nezbrinute životinje otuđili mačke iz stana, koje mi nikad nisu vraćene. Provalili su u stan pod izlikom curenja vode iz vodovodne cijevi i nisu imali nalog suda za ulazak u stan. Mene konkretno zanima da li je u ovom slučaju nastupila zastara da podignem tužbu zbog nezakonitog djelovanja policije i ostalih službi? Molim Vas savjet što mogu učiniti u ovom slučaju, s obzirom da je prošlo dosta vremena od tog događaja. Hvala. Pozdrav.
  3. Poštovni, danas sam primila rješenje Prekršajnog suda i rok za slanje žalbe na presudu mi je 8 dana od dana primitka rješenja. Žalbu šaljem na Viši prekršajni sud u Zagrebu. Do kojeg datuma moram poslati žalbu, s obzirom da sam danas preuzela rješenje? Hvala.
  4. Poštovani, 23.5.2014. godine mi je na Prekršajnom sudu izrečena presuda. Još uvijek na kućnu adresu nisam dobila rješenje o presudi. Zanima me u kojem vremenskom periodu mi sutkinja mora poslati rješenje. To mi je važno, jer ne bih željela da mi prođe rok za žalbu. Da li je moguće da rješenje o presudi bude izvješeno na oglasnu ploču suda bez prethodnog slanja na kućnu adresu?
  5. Na raspravi na Prekršajnom sudu mi je izrečena kazna. Sutkinja mi je rekla da će rješenje biti izvješeno na oglasnoj ploči na sudu. To me zbunilo, jer sam očekivala da će mi rješenje poslati na kućnu adresu. To mi je važno, jer mislim uložiti žalbu. Moje pitanje glasi: da li je sutkinja obavezna poslati rješenje o kazni na kućnu adresu, ili ga samo može staviti na oglasnu ploču suda bez slanja na kućnu adresu?
  6. Ali u međuvremenu je vet.inspektorica na prekršajnom sudu podigla optužnicu protiv mene, a da prije toga nisam dobila nikakav odgovor na žalbu na Rješenje vet. inspekcije na koju sam imala pravo.
  7. U mojoj odsutnosti krim polcija je provalila u moj stan i tom prilikom su mi nasilno odvezene mačke u azil. Vet. inspektorica je podigla optužnicu protiv mene i između ostalog traži da platim račun azilu za zbrinjavanje životinja. Da li sam ja dužna platiti taj račun s obzirom da su mačke završile u azilu za vrijeme moje odsutnosti i, naravno, bez mg pristanka. Taj račun azil mi nije ni poslao, a apsurdno je da me u optužnom prijedlogu vet.inspektorica tereti da ga moram platiti. Prošle godine sam uputila žalbu Ministarstvu poljoprivrede i veterinarstva na Rješenje vet. inspekcije, ali do danas nisam dobila odgovor. E-mailom sam im uputila požurnicu u kojoj sam ih upozorila da još uvijek nisam dobila odgovor na žalbu, ali nisam dobila nikakav odgovor.Mislim da su mi dužni poslati odgovor na žalbu. Što mogu učiniti vezano uz to?
  8. Viši državni veterinarski inspektor Uprave veterinarstva je podnio na Prekršajnom sudu optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 67 st. 1 t.6,44, 6 Zakona o zaštiti životinja te čl. 150. st. 1 t. 10 i 42 i st. 3 i čl. 151. st. 1 t. 22 i st 3 Zakona o veterinarstvu. Radi se o držanju mačaka u stanu, a prijavila me susjeda. Prošle godine me prekršajni sud oslobodio krivnje po čl. 151 st. 1 t. 22 i st. 3 Zakona o veterinarstvu, samo pod drugim brojem optužnog prijedloga i bila je druga sutkinja. Molim HITNO preporuku za odvjetnika koji se bavi tom tematikom i savjet. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija