Jump to content

stif0602

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ej..neznas kako si me obradovao..danas sam bas predao prigovor
  2. Ok..nadam se da mi nece roknut 6 mjeseci ako odluci da nije osnovan
  3. mozda da u prigovoru samo izrazim kajanje i zalim se na visinu kazne da mi treba VD zbog posla i to...da mi nebi odbio jos prigovor ako nije dobar ( u vezi cl 239.st.4.)
  4. Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 do 3.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje ako u krvi ima alkohola iznad 0,50 do 1,00 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka. ?? mislis na ovaj? zar se ne gleda kaznu koju mi je policajac napisao u OPN?
  5. ovako nesto bi to izgledalo: Na Obavezni prekršajni nalog; serijski broj: 000515442194, ulažem PRIGOVOR. Dana 13.4.2013. zaustavljen sam od strane Policijskih službenika grada Pazina, izvršio sam testiranje na alkohol te mi je određena koncentracija alkohola od 0,83 g/kg, tolerancijom od 0,10 iznosi 0.73 g/kg čime sam počinio prekršaj iz članka 199. Stavku 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji i priznajem, te se kajem zbog počinjenog prekršaja. Kažnjen sam po članku 199. Stavku 7. istoga Zakona te mi je izrečena novčana kazna od 1.000,00 kn ( jednutisuću kuna ) i izrečena mi je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 (šest) mjeseci. Stoga se pozivam na članak 239. Stavku 4. Prekršajnog Zakona, gdje tvrdi: „Obaveznim prekršajnim nalogom osim novčane kazne može se izreći i oduzimanje predmeta prekršaja, imovinske koristi, paušalna svota troška izdavanja prekršajnog naloga do 200,00 kuna i stvarni troškovi nastali utvrđivanjem prekršaja upotrebom tehničkih sredstava ili provođenjem potrebnih analiza i vještačenja. Kada je za prekršaj propisana novčana kazna iznad 2.000,00 do 5.000,00 kuna, može se počinitelju izreći i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom odnosno korištenje strane dozvole za upravljanje motornim vozilom na području Republike Hrvatske.“ Stoga Vas molim da mi ukinete zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom sukladno članku 239. Stavku 4. Prekršajnog Zakona. Hvala na razumjevanju, S poštovanjem . . .
  6. a kakva je situacija s clankom 244. st.2: "Ako je prigovor podnesen zbog izrečene sankcije iz članka 239. stavka 4. ovog Zakona, sud će izvan rasprave ili žurnog postupka: presudom odbiti prigovor i potvrditi prekršajni nalog, ako nađe da prigovor nije osnovan ili presudom preinačiti prekršajni nalog u pogledu odluke o sankciji iz članka 239. stavka 4. ovog Zakona, ako nađe da je prigovor dijelom ili u cijelosti osnovan"
  7. Zanima me posto su mi napisali kaznu od 1000kn dali je moguce da po prekrsajnom zakonu cl. 239. s.4. "Kada je za prekršaj propisana novčana kazna iznad 2.000,00 do 5.000,00 kuna, može se počinitelju izreći i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom odnosno korištenje strane dozvole za upravljanje motornim vozilom na području Republike Hrvatske." znaci da mi nemoze bit izrecena kazna zastitne mjere zabrane upravljanja vozilom?
  8. dali da se odazovem na koji članak prekršajnog zakona ili da svojim rijecima pokusam napisat prigovor
  9. pozdrav, jucer me zaustavila policija napuhao sam 0.83 (0.73) dobio sam obavezni prekršajni nalog 1000kn i 6 mjeseci, uplatnice i sve sta ide uz to, sad idem u postaju po dozvolu posto je tamo 12 sati, pa me zanima kako da izbjegnem kaznu, novcano bih i mogao platiti, ali nebi smio ostat bez dozvole posto pocinjem radit sredinom 5og mjeseca, napravit cu prigovor i sve to ali, posto nemam dokaza da pocinjem radit, znaci nezaposlen sam, financijska situacija je takva kakva je, mlad sam vozac i nikad kažnjavan, molio bih kakav koristan savjet u vezi zalbe, prigovora, HVALA
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija