Jump to content

tbrez@

Korisnik
 • Broj objava

  77
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Rok otpisa uniforme

  U vojsci sukladno vrijedećem pravilniku.
 2. Ima...da sam kriv i da moram platiti troškove suda (200+300 kn). Dakle sada jedino prema Ustavnom sudu mogu tražiti pravdu?
 3. Divno naše pravosuđe...i pravda. Rješenje sam dobio danas, a kao pisano je u ožujku, jer bi s 01.04. otišlo u zastaru. Nema kazne osim troškova suda. Što je sud htio s tim? Da mi pošalju poruku? Ako sam kriv, zašto nisam dobio i propisanu kaznu?
 4. Pozdrav! Kome se žaliti nakon presude Visokog prekršajnog suda? Postupak je zavšio presudom protiv mene, bez kazne, sa troškovima od 500 kn, za događaj iz 4/2015... Nisam kriv i ne slažem se sa presudom jer bi to bilo priznanje za nešto što nisam učinio. Vjerujem da mora biti neka viša instanca kojoj se mogu obratiti, jer ne mislim stati dok ne maknem tu ljagu sa sebe.
 5. Policijski očevid - rokovi

  Osobno zvanje bi trebalo biti u skladu sa završenom civilnom i policijskom školom, pa onda i specijalizacijama, tečajevima ali i godinama provedenim u određenom činu..ne možeš s temeljnog policajca skočiti odmah u neku zapovjednu strukturu..jer ti fali iskustvo i znanje..tako bi trebalo biti..ali nije..kaos svugdje..zato je i stanje takvo. Ali veći je problem upravo to što nema nekakvog propisanog vremena (roka) u kojem policijski službenik treba izvršiti određenu radnju u skladu sa zakonskim okvirima. Tamo gdje ima, i gdje se postupa, je obično nepovoljno za građanina...dok s druge strane, tamo gdje je građanin oštećen na neki način, tu nema žurbe, čime ga se stavlja u još nepovoljniji položaj i zapravo ga se kažnjava. Ne kažem da je to do samih službenika, oni se snalaze na svoje načine, i oni su samo ljudi podložni greškama, lijenosti i nesposobnosti kao i u svakoj branši. Problem je u zakonima i pravilima kojih se nitko ne drži i tretira ih svatko na svoj način..a upitno je i samo shvaćanje zakona, ustavnih prava građana... Uglavnom, tema može u lock...jer konkretnog odgovora nema (niti ga može biti). Na žalost, pravna država ne funkcionira i zapravo je svakome prepušteno tražiti načine snalaženja i plivanja u takvim situacijama.
 6. Policijski očevid - rokovi

  Ma znam i ja sve to, surađujem s njima često. Ali sve prelazi granice...zovem ja i danas..i naravno, kontradiktorne izjave...i konačno dobijem i voditelja očevida(naravno, čovjek stalno vani na očevidima) i kaže mi da je on sastavio i predao šefu (načelniku) na potpis. Dođem ja na PP, tražim svoje izvješće..kad nije potpisano..tražim prijem kod načelnika, kažu ne radi danas i sutra..tražim svakako prijem, kaže mi osoba na prijemu (policijski narednik) da će me primiti "policijska službenica" koja je nadređena voditelju očevida(samostalnom policijskom naredniku)??? Dočekala me ni više ni manje policijska narednica..ko je tu lud ne znam...priznaje da to predugo traje, da se imam pravo ljutiiti, bla-bla..i kaže- u srijedu će načelnik potpisati i bit će riješeno. Očito nitko nema pravo potpisa osim njega i sad se moram moliti Bogu da mu se do srijede nešto ne dogodi dok to ne potpiše...Najbolje da mu omogućim bodyguarda. Nakon godišnjeg voditelja očevida, bolovanja crtača i slobodnih dana načelnika, baš me zanima što je slijedeće... Welcome to Apsurdistan!
 7. Policijski očevid - rokovi

  Čitam ZOO...tamo piše da se promjene stanja trebaju drugoj strani prijaviti u roku od 3 dana. Znam da zbog nekih vještačenja i dodatnih testova ili kod ozljeda da je potrebno neko vrijeme, ali ovdje je riječ o ljudskom nemaru..u raznim pamfletima se pišu parole "policija u službi građana"..tako bi i trebalo biti..ali nije... prečesto da ne bi bilo zabrinjavajuće. Naravno da su i oni samo ljudi, da ih manjka, bla-bla...ali to su samo izgovori i ne opravdavaju nemar i nerad na svim razinama. A tko zbog toga na kraju ispašta? Građani..isti oni kojima moraju biti u službi i isti oni koji ih plaćaju.
 8. Pozdrav! Zanima me postoje li kakvi rokovi za odrađivanje papirologije vezano uz prometnu nesreću? Naime, imao sam prije 5 tjedana prometnu u HR sa stranim državljaninom koji ju je skrivio. S obzirom na njegovu bahatost i štetu, zvao sam policiju koja je stigla relativno brzo i odradila svoj dio posla, jer je sve bilo jasno. Dakle, sve jasno, bez povrijeđenih, nikakvo dodatno vještačenje nije potrebno. Od tada je prošlo već 5 tjedana, osiguranje kome sam prijavio nezgodu naravno traži dokaz odnosno zapisnik o prometnoj kako bi osiguravatelju stranca (korespondentu) poslali izvid štete i dokaz o krivnji osiguranika. Nije mi jasno kako se može toliko zavlačiti taj jedan jednostavan zapisnik. Drugi dan po nesreći bio sam u PP i htio dati biljeg i zatražiti zapisnik, no tamo mi je rečeno da kad bude gotov da tada dam biljeg i dobijem zapisnik. Pravno gledano, obaveza osiguravajućeg društva nastaje od dana kad dobije spis predmeta sa zapisnikom prometne u kojem je dokaz o krivnji njihovog osiguranika. I imaju rok od 60 dana da se predmet riješi. U mom slučaju će izgleda prvo proći 60 dana dok oni ne dobiju spis da mogu odraditi svoje. S obzirom da sam bez vozila već 5 tjedana tko mi je dužan podmiriti troškove prijevoza na posao i ostale potrebe kojih sam lišen? Naravno, bio sam na policiji nekoliko puta, zvao ih i više. Odgovori su bili izvlačenja: godišnji voditelja očevida, bolovanje crtača...skroz neprofesionalno i uz smiješak bahato. Vjerujem da postoji neki pravilnik koji regulira rad i rokove policijskih službenika u takvim situacijama, inače bi bili iznad zakona.
×