Jump to content

harac

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na odgovoru! Znači to je dovoljno i ne treba ništa više? Objašnjavati tu koja je to imovina sve, nekretnine, pokretnine itd.?
  2. Pozdrav svima! Naime radi se o sljedećem, razveo sam se sudski prije 2 godine i od tada nisam ništa dogovarao s bivšom suprugom oko imovine. Od zajedničke imovine imali smo kuću, auto, motor... Jučer me obavještava da bi bila zadovoljna s nekim iznosom xxx kuna da joj isplatim kao njezinu bračnu stečevinu na što sam preko poruka i pristao. E sada me zanima kako to obaviti? Da li napisati neku običnu izjavu na papiru tipa "Ovim potvrđujem da me bivši suprug u potpunosti isplatio i više nemam nikakva materijalna potraživanja prema njemu" ili treba nešto konkretnije napisati? Da li je to onda dovoljno ovjeriti kod javnog bilježnika ili? Imate još neki savjet? P.S. ja sam dobio skrbništvo nad jednim i jedinim djetetom kojeg smo imali u braku ako to ima kakve veze, i onda ima obavezu plaćati alimentaciju (koju btw ne plaća, ali dobro...).
  3. Da ste pročitali prethodno pitanje s razumjevanjem uvidjeli bi da nisu duplicirana pitanja. Ovo je naknadni problem koji se ''nadovezuje'' za prethodno pitanje.
  4. Koji smrad od suca je to dosudio? Jedan od vrlih Sisačkih sudaca (sutkinja) Koje smeće od odvjetnika je bio vaš odvjetnik? Ne smijem spominjati nazalost ... Naime, služnost kroz nečijhu kuću??? nečuveno!!! Bilo bi smjesno da nije istinito. Zakonom je čak predviđeno i ukidanje služnosti za nekretnine sve kad je ista ustanovljena odlukom suda a koje su u međuvremenu ostvare pristup na javno dobro! Kako da to ostvarim?
  5. Pozdrav! Dakle imam nekoliko pitanja vezana uz služnost. Naime moj susjed ima presudu da smije prolaziti kroz moje dvorište i kroz stepenice u mojoj kući dolazi do svog stana. Stepenice su malo starije drvene, ali služe svrsi. E sad pitanje: smije li on bez mog dopuštenja bilo šta raditi na mojim stepenicama (u mojoj kući) kroz koje se penje u stan svaki dan, ili npr. pokositi travu djelom na koji ima pravo služnosti!?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija