Jump to content

Vlado1983

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prava okrivljenika?,a prava oštećenih koji ne znaju dali će se što dogoditi sada nakon što su ga prijavili jer se radi o sociopatu i korisniku droga? Nije ovo da se dogodilo sada i prije nikada. Sve je navedeno u prijedlogu za progon da to traje duži vremenski period. Prijetnje tipa: "Pazi da ne bude naša obitelj Voškion 2" i sl. Ništa nije uzeto u obzir osim ovih prijetnji sada. No, nebitno više. Čujem da je sam odselio pa eto... Dižem frku uzalud. Nego jer mogu ja sada kad njega nema savjetovati roditelje da promjene brave na kući? On na adresi nema prijavljeno prebivalište.
  2. Živi na istoj adresi, ali ne u istom stanu. Obiteljska kuća sa više stambenih jedinica.
  3. Sin prijeti roditeljima pred poznanicima riječima da će ih sve ubiti i zaklati, a odprije se agresivno ponaša prema istima verbalno napada majku, vrijeđa ju, krivi za svoj promašem život i sl. Nakon prijetnji roditelji odlaze na Policiju i podnose prijedlog za kazneni progon protiv sina po kojega nakon 2 dana dolaze policijski službenici koji su dan prije toga ispitali poznanike koji su bili prisutni prilikom upućenih prijetnji. Nakon cca 7 sati od odvođenja roditelji dolaze do informacije da je njihov sin pušten te da je protiv istoga podnesen optužni prijedlog redovnim putem u dogovoru sa nadležnim ODO-om i da se sada može vratiti kući. Budući da je to osoba koja je već osuđena za kazneno djelo prijetnje, da su protiv istoga podnesene optužnice za razna kaznena djela imovinskog karaktera te da isti 3 mjeseca ne poštuje mjeru opreza izdanu od strane ODO-a zbog drugog kaznenog djela nije mi nikako jasno da zamjenik državnog odvjetnika nije smartao za shodno istome dati mjeru opreza zabrane pristupa adresi oštećenih ili zabranu pristupa oštećenima ako već nije smatrao za shodno za istoga tražiti istražni zatvor. Kakve su sada mogućnosti tih ljudi jer se isti boje da bi im sin nešto učinio, a naročito sada kada su ga prijavili?
  4. Ići će na Sud i uz imalo solidnog odvjetnika će dobiti uvjetnu kaznu. Normalno ako joj je to prvi puta i ako nije izmlatila zaštitara ili nešto slično.
  5. Nakon uvida u sate sam utvrdio da su mi elegantno sukladno nekome novom tumačenju kolektivnog ugovora uzeli 03.03.2014 i 04.03.2014 i zaračunali ih kao 2 slobodna dana iz razloga što to novo tumačenje govori da se bolovanje plaća po tome kako te je rukovoditelj unaprijed predvidio da radiš (inače radim u smjenama). Sad me interesira dali je ikojim zakonon propisan način plaćanja bolovanja?
  6. Ja bi pitao sam da mi daju papirnati otkaz, treba za prijavu na biro rada u krajnjem slučaju. Nije bitno članstvo u sindikatu, bio član ili ne trebali bi pomoć, u krajnjem slučaju etički bi to od njih bilo.
  7. Malo si pogledaj Zakon o radu od Čl.104 na dalje. Možda da kontaktiraš i neki od sindikata u zdravstvu?
  8. Dana 02/03.03.2014 sam radio noćnu smjenu, a 03.03.2014 sam poradi bolesti djeteta ostao na bolovanju te mi je doktorica otvorila bolovanje od 03.03.2014, a zatvorila ga 16.03.2014. Na obračunu plaće za 03 mjesec sam utvrdio da mi je plaćeno 64 sata bolovanja pa mi sada ništa nije jasno, a nitko mi ne daje nikakav odgovor. Napominjem da mi je jasno da za 03.03.2014 nisam mogao dobiti bolovanje iz razloga što sam taj dan i radio, ali mi nikako nije jasno gdje je nestao još jedan dan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija