Jump to content

uvijeknebitna

Korisnik
  • Broj objava

    56
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Nakon 6 mjeseci napokon se nešto pokrenulo pa i tako da napokon imam zakazano ročište za razvrgnuće vlasništva. Molila bi sada informaciju za koju dobivam tako različite odgovore pa neznam ni sama šta je od toga istina. 1. - Kako obje strane imamo točno specificirano šta kome pripada sa kvotama i geodetskim snimkama što je tako i uknjiženo u zemljišne knjige, jedna strana ima sudski ovjeren ugovor o nasljeđivanja, a druga darovnicu ovjerenu kod javnog bilježnika, ali nemamo etažirane dijelove svojih 1/2 parcele s kućom i za sve moramo ishodovati suglasnosti od druge polovice jer nas tretiraju samo kao suvlasnike. Zanima me s obzirom da je sve u tom pitanju čisto i podijeljeno i treba samo to sudski potvrditi što mogu očekivati od suda i može li se to brzo riješiti s obzirom da je vanparnični spor? 2. - Također me zanima trebam li imati odvjetnika? 3. - Smiju li supružnici stranaka sudjelovati u ovom slučaju ili nemaju pravo sudjelovanja (pitam iz razloga jer nismo u dobrim odnosima i ne želimo da se sukobimo na sudu, mogu li se tražiti recimo s moje strane ako se pojavi udaljavanje sa ročišta? 4. - Koliki troškovi mogu biti kada su u pitanju sudska razvrgnuća vlasništva? 5. - Što mogu napraviti ili poduzeti ako se suprotna strana ne odazove ročištu (što je već jednom i napravila prilikom slične stvari)? Zahvaljujem na odgovorima. Kako samo se pokušala nadovezati na svoju već objavljenu ranije temu ali očito bezuspješno, a dosta mi je žurno kako bi mogla reagirati još narednih par dana do utorka kada imam sud, natjerana sam pokrenuti novi post kako bi možda dobila odgovor i tako izbjegla neke neugodne situacije i dobro se prirpemila. Hvala na razumijevanju!
  2. Molim Vas odgovor imam još 8 dana do ročišta, treba mi savjet i pomoć...
  3. Ok hvala, a mogu i anonimno s slikama koje smo napravili. Ukoliko izvršimo prijavu komunalnom redaru tada mogu snositi posljedice i novčanu kaznu?
  4. Možda nije grana prava pogođena, ali neznam kome se obratiti i pitati što poduzeti!? Trebam jedan savjet vezan uz građevinski materijal, sitni i krupni otpad koji nije adekvatno zbrinut, niti je uskladišten na suvlasničkoj parceli kako bi se spriječilo raznošenje kako po drugim dvorištima, balkonima, vrtovima, pa tako i javnim površinama samog mjesta. Naime suvlasnica na čijoj se površini neuredno odlaže sav građevinski materijal bilo krupni, sitni ili otpad ambalaže, kao i materijal za buduću izgradnju (pijesak, šljunak i ostalo) već skoro godinu tako nakuplja i sada je u fazi kada već pada sam od sebe na javnu površinu, a kako živimo na području gdje je jugo i bura česta pojava, a sav taj otpad i materijal niti su zaštićeni, pokriveni ili ograđeni raznašaju se po cijelom području pa tako i po mojem dijelu vlasništa gdje mi uzrokuju štetu i velike probleme. Što i kako mogu to spriječiti jer ona ne želi niti ju interesira komunicirati s drugima i sanirati to ruglo i sve veći problem. Hvala
  5. Nakon 6 mjeseci napokon se nešto pokrenulo pa i tako da napokon imam zakazano ročište za razvrgnuće vlasništva. Molila bi sada informaciju za koju dobivam tako različite odgovore pa neznam ni sama šta je od toga istina. 1. - Kako obje strane imamo točno specificirano šta kome pripada sa kvotama i geodetskim snimkama što je tako i uknjiženo u zemljišne knjige, jedna strana ima sudski ovjeren ugovor o nasljeđivanja, a druga darovnicu ovjerenu kod javnog bilježnika, ali nemamo etažirane dijelove svojih 1/2 parcele s kućom i za sve moramo ishodovati suglasnosti od druge polovice jer nas tretiraju samo kao suvlasnike. Zanima me s obzirom da je sve u tom pitanju čisto i podijeljeno i treba samo to sudski potvrditi što mogu očekivati od suda i može li se to brzo riješiti s obzirom da je vanparnični spor? 2. - Također me zanima trebam li imati odvjetnika? 3. - Smiju li supružnici stranaka sudjelovati u ovom slučaju ili nemaju pravo sudjelovanja (pitam iz razloga jer nismo u dobrim odnosima i ne želimo da se sukobimo na sudu, mogu li se tražiti recimo s moje strane ako se pojavi udaljavanje sa ročišta? 4. - Koliki troškovi mogu biti kada su u pitanju sudska razvrgnuća vlasništva? 5. - Što mogu napraviti ili poduzeti ako se suprotna strana ne odazove ročištu (što je već jednom i napravila prilikom slične stvari)? Zahvaljujem na odgovorima.
  6. Širenje opsega, ok ali kamo i kome opet na isti zid dolazimo i dalje smo mali jadni i bespomoćni ostavljeni da nas dalje svatko gazi i pljuje kako se sjeti jer nismo moćni i javni. Troškovi rastu sve više i više dok te ne uguše! Hvala na pomoći ako tako mogu reći ali svejedno hvala na svemu!
  7. To sam i ja tako mislila dok nismo po preporuci poznanika došli do kaznenih odvjetnika pa su nam rekli da oni nisu tužitelji nego branitelji i naišli opet na zid koji očito nikako nemožemo srušiti i doći do kvalitetnog odvjetnika koji je voljan preuzeti naš slučaj. Žalosno je da te odbiju i prije nego im se reče o čemu je riječ, i opet se osjetiš manje vrijednim i nemoćnim. Ok jasno mi je da smo na dobrom putu da postanemo druga Amerika i da se tužakamo za svaku bitnu i nebitnu stvar, ali da od toliko registriranih odvjetnika nitko neželi posao to mi baš i nije jasno.
  8. Molim za pomoć oko Kaznenih odvjetnika u Rijeci koji su i tužitelji jer do sada samo na branitelje nalijećemo, a hitno nam je! Očajni smo.
  9. Ok, najljepše se zahvaljujem...možda se netko javi jer hodati od jednog do drugog je gubljenje vremena i novaca, a nažalost ima ih jako puno.
  10. G-man zahvaljujem na upozorenju, ima dosta vemena od kada sam pročitala pravila i sada sam ih skroz smetnula s uma, neće se ponoviti. Inače molila bi pomoć oko Kaznenog odvjetnika vezanog za klevetu i uvredu putem javnih medija točnije tiska na Riječkom području, o okojem sam pisala u Kaznenom pravu. Unaprijed se zahvljajujem na svemu!
  11. Molim Vas savjet i odgovor kako bi mogla riješiti probleme koji mi svakim danom postaju sve veći jer nažalost zbog loših odnosa s drugom stranom zbog prijatelja me se prijavljuje inspekciji i svakim danom me se maltretira a uredno su prijavljeni i plaćena je boravišna pristojba. Molim za pomoć!
  12. Molim Vas savjet za dobrog kaznenog odvjetnika u Rijeci.... Hitno je!
  13. Molim Vas za bilo kakav savjet kako bi mogli riješiti dodatne probleme i spriječiti nove. Hvala unaprijed!
  14. Molim za informaciju što se se podrazumijeva pod odstupanjem od građevinske dozvole? Smatra li se tu i da prozori i blakonska vrata nisu izgrađena kako je u građevinskoj dozvoli naznačeno? Može li susjed prijaviti da je nastalo odstupanje od građevinske dozvole građevinskoj inspekciji? Primjenom novog zakona o gradnji od 2014. Uporabnu dozvolu mogu dobiti jedino ako na građevini radi ovlašteni izvođači ili može i vlasnik izvoditi sam radove? Tko može sve osporiti izdavanje uporabne dozvole?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija