Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Gringo

Korisnik
 • Broj objava

  1583
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5

Gringo je zadnji put osvojio dan rujan 2 2015

Gringo objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O Gringo

 • Rang
  Veteran

Osobni podaci

 • Web stranica
  http://www.ravnopravno-roditeljstvo.com/
 1. Odluka djeteta

  To što je otac djece napravio je za svaku osudu. Budući da vi ovdje iznosite cijelu tu situaciju iz svoje perspektive, nemamo prilike čuti perspektivu oca djece, na nama je da procijenimo dali ćemo vam vjerovati ili ne. Ja vam potpuno vjerujem u to što pišete, ali onda sam u velikoj nedoumici ako se stavim u poziciju vaše djece i pokušam sagledati situaciju iz njihove perspektive. "Kako ste? Šta radite? Da li imate čistu odjeću?" Zanima me koliko često tako zovete i postavljate ova pitanja kada su djeca s ocem i da li ste im ikada rekli "drago mi je da ste s tatom, znam da vam je lijepo!" Također me zanima da li su ikada vaša djeca dok su bila sa vama bila tužna, dosadno im je bilo, i zaprljala su odjeću? Ja sam siguran da jesu jer djeca imaju pravo biti vesela, ponekad tužna, ima im pravo biti zabavno, ponekad dosadno i imaju se pravo zaprljati. Da li ste vi uopće svjesni što čestim postavljanjem ovakvih pitanja kada su djeca s ocem implicirate, odnosno kakvu poruku šaljete djeci kada su s ocem!? Žao mi je kada čujem i vidim što su sve roditelji iz neznanja ili zlonamjernosti spremni raditi vlastitoj djeci koju doživljavaju kao objekt odnosa sa drugim roditeljem. Razmislite dobro što radite i kakve dopise šaljete nadležnim institucijama jer u jednom ozbiljnom multidisciplinarnom vještačenju ovo ne prolazi.
 2. Odluka djeteta

  Prije svega, roditelj ili djelatnica sustava koja dovodi dijete u situaciju da bira između roditelja na način da ga pita s kime želi živjeti, radi direktno protiv djetetove dobrobiti jer se takav pristup tumači kao manipulacija djetetom. Gospođo ako vi to radite odmah prekinite sa time, ne zato što sam siguran da bi zbog toga mogli imati neugodnosti sa pojedinim needuciranim djelatnicama nadležnih institucija, već zato što kompetentan roditelj to ne radi. Stav Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u tom pogledu, a o čemu govori i međunarodni ugovor pod nazivom Europska konvencija o ostvarivanju dječjih prava kojeg je i RH potpisnica i trebao bi biti, ako se ne varam, u primjeni još od 2010. kaže da se treba na adekvatan način, u skladu sa djetetovom dobi, ispitati VOLJA i MIŠLJENJE djeteta i upoznati ga, na adekvatan način, sa postupkom koji se vodi u njegovo ime. Ispitivanje volje i mišljenja djeteta odnosi se i na puno mlađu djecu od vašeg djeteta, a o čemu govore brojne presude iz Strasbourga, a dio njih je obuhvatio u svom znanstvenom radu i sadašnji predsjednik Ustavnog suda RH. Naravno tako ispitana volja i mišljenje nisu obvezujući po sud, ali sud bi morao onda detaljno obrazložiti zašto tako ispitanu volju i mišljenje ne prihvaća. Na žalost svjedoci smo da u velikom dijelu naših institucija bježe od toga kao "vrag od tamjana" što zbog neznanja, a što zbog vlastite komocije, a u nekim slučajevima i zlonamjernosti.
 3. Napisao sam s razlogom da kontaktirate Pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova s obzirom na selektivno postupanje policije, a vi ste je kontaktirali i vezano za sudsku odluku i psihičko maltretiranje djeteta i time dali manipulativnoj Pravobraniteljici dovoljno prostora da fokus svog odgovora usmjeri na ono što zaista nije njezin posao komentiranje sudskih odluka i eventualna psihička maltretiranja djeteta. Ovaj savjet može izreći samo netko tko vam ne želi dobro i pokazuje upravo ono što one očekuju od većine muškaraca koji se pojave kod njih: da priznaju nešto što nisu počinili kako bi imale što manje posla i mogle uredno popunjavati statistike o muškarcima kao univerzalnim nasilnicima jer u protivnom razne teorije o rodno uvjetovanom nasilju padaju u vodu.
 4. S obzirom na ovakvo postupanje policije, preciznije rečeno nepostupanje sa vašom prijavom, obratite se Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova jer ona upravo po službenoj dužnosti treba ispitati ovakve slučajeve nejednakog tretmana s obzirom na spol. Biti će vrlo zanimljivo vidjeti njezino obrazloženje, budući da je vaš slučaj ogledni primjer dvostrukih kriterija i nezakonitih postupanja policije u slučajevima obiteljskog nasilja. Budite uporni, nemojte odustati jer je upravo to što ta sutkinja očekuje da odustanete. Javite se kada dobijete odgovore nadležnih institucija pa ako bude potrebno ta se priča može i javno zavrtiti.
 5. Preseljenje u drugi grad sa djetetom

  Djetetova majka nije smjela bez vaše suglasnosti preseliti dijete i upisati ga u drugu školu. Mene puno više muči način na koji ste postavili pitanje pa kažete: "ima li smisla prijaviti stvar na Centar?" Razumijem da ste vjerovatno iz dosadašnjeg iskustva i raznih priča razočarani radom centra za socijalnu skrb, ali koja je alternativa!? Prepustiti malodobno dijete samovolji majke ili se pokušati boriti? Ja sam uvijek za ovo drugo. Vi morate biti svjesni da u ovim postupcima nema rješenja preko noći. To su postupci koji emocionalno i financijski iscrpljuju roditelje i dugotrajni su, ali se borite za svoje dijete. Zato, o ovome ste već trebali obavijestiti nadležni centar za socijalnu skrb, policiju da se provjeri na kojoj adresi dijete živi i prosvjetnu inspekciju da se provjeri kako je dijete upisano u školu bez vaše suglasnosti.
 6. Savjet u vezi CZSS-ovog nadzora i promjena adrese

  Što je s ocem tih djevojčica? S kime žive dvoje starije djece?
 7. susreti oca s djetetom

  Koliko godina ima dijete? Kada ste zadnji put vi i otac djeteta zajedno sjeli i razgovarali oko organizacije djetetovog života? Da li možete dogovoriti takav zajednički razgovor bez recimo povišenih tonova i sl.? Da li ste do sada već išli u obiteljsko savjetovalište i što mislite o tome?
 8. Otuđenje djece - privremena mjera

  Koliko mlađi sin ima godina? Kako ste ispunili Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi u pogledu opsega osobnih odnosa djeteta sa vama?
 9. susreti oca s djetetom

  Prije nego odgovorim na vaša pitanja zanima me sljedeće: Zašto dijete ima tako oskudne kontakte sa ocem? - "da li prema postojećem sudskom riješenju otac ima pravo uzimati djete svaki vikend" ne, osim ako se drugačije dogovorite - "da li navodno (prema njegovom rezoniranju) neiskorištene dane s djetetom može iskoristiti retrogradno" ne, osim ako se drugačije dogovorite - kakva su moja prava kao majke i Ovdje je riječ, prije svega, o pravima djeteta. - "kako mogu spriječiti oca da ne dolazi po dijete ako na to nema pravo jer se s njim ne može dogovoriti, a ne želim da dijete ispašta." Obavijestite nadležni centar za socijalnu skrb i zamolite ih za pomoć i podršku kako bi oni djetetovom ocu protumačili sudsku odluku. Kako mislite da dijete ispašta, malo detaljnije pojasnite?
 10. selidba u DE (zabrinuti otac)

  Meni je zaista žao ako ste vi u mojim odgovorima prepoznali cinizam, što mi nije namjera. Također žao mi je ako vi očekujete samo odgovore kakvi se vama sviđaju. No ono što je itekako razvidno iz vaših napisa je da ne dajete kompletnu informaciju, već samo ono za što mislite da vama ide u prilog. Vi morate prvo raditi na sebi da bi mogli pomoći svome djetetu.
 11. selidba u DE (zabrinuti otac)

  Dakle, ako sam dobro razumio, vi hoćete reći da ste u 2 mjeseca od kada ste se zadnji put javili pokrenuli postupak za izmjenu sudske odluke o povjeri djeteta i da je sud u 2 mjeseca, preko ljeta, donio odluku da majka dobija samostalno skrbništvo!? Ispravite me ako negdje griješim!?
 12. Ovo je postao uobičajen način postupanja policije i prekršajnog suda u situacijama kada je za nasilje prijavljen muškarac pa makar i lažno. Sasvim drugačiji pristup je kada muškarac za nasilje prijavi ženu. Ključno je iskoristiti pravo žalbe kao što vam je već savjetovano. Ovakav pristup posljedica je višegodišnjeg djelovanja tzv. Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i njezinog traženja za "rodno osjetljivim pristupom" koji za posljedicu ima pravnu represiju prema muškarcima. Svakako žalite se Visokom prekršajnom sudu i predlažem da povrh toga zatražite sastanak sa predsjednicom Visokog prekršajnog suda na kojem ćete joj objasniti sve pojedinosti kao što su učinili i neki drugi muškarci lažno optuženi za nasilje. Potpuno ste u pravu kada kažete da će se to koristiti protiv vas u daljnjem postupku, ako postane pravomoćno, i ne samo protiv vas nego će se time puniti statistika koju će onda koristiti kako bi muškarce u hrvatskoj prikazivali kao univerzalne nasilnike.
 13. Psihicki slom

  Svaki kompetentan roditelj, prije razlaza, pokušat će se sa drugim roditeljem dogovoriti oko svih bitnih pitanja vezanih uz dijete npr. s kime će dijete živjeti, opseg susreta i druženja djeteta s roditeljem s kojim dijete ne živi, visina uzdržavanja i sl. Time ćete pokazati da vam je interes djeteta na prvom mjestu.
 14. Alimentacija

  Baš krasno djetetovog oca nazivate kretenom pa da je ne znam kakav takve izraze ne zaslužuje. Tko zna što sve govorite pred djetetom o njegovom ocu, a što bi se moglo okvalificirati i kao emocionalno zlostavljanje djeteta. Sramotno.
×