Jump to content

Gringo

Korisnik
 • Broj objava

  1567
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5

Gringo je zadnji put osvojio dan rujan 2 2015

Gringo objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O Gringo

 • Rang
  Veteran

Osobni podaci

 • Web stranica
  http://www.ravnopravno-roditeljstvo.com/
 1. Alimentacija

  Baš krasno djetetovog oca nazivate kretenom pa da je ne znam kakav takve izraze ne zaslužuje. Tko zna što sve govorite pred djetetom o njegovom ocu, a što bi se moglo okvalificirati i kao emocionalno zlostavljanje djeteta. Sramotno.
 2. selidba u DE (zabrinuti otac)

  Samo ti potpisuj izjave kod javnog bilježnika i čekaj ........... poslije će ti svi drugi biti krivi kad dijete završi u Njemačkoj.
 3. Posebni skrbnik/ zastupnik djece

  Naravno da je to uobičajena praksa u Hrvatskoj budući da su i posebni zastupnici djece samo dio sustava i idu linijom manjeg otpora. Posebni zastupnici djece su po struci pravnici bez specifičnih znanja i edukacija o mentalnom zdravlju djece, privrženosti i sl. Trebalo bi vidjeti iz mišljenja kako je provedeno to saslušanje volje i mišljenja djece, koje je obrazloženje. Ono što morate znati jest da iskazana volja i mišljenje djece nisu obvezujući po sud, sud to ne mora prihvatiti, ali mora detaljno obrazložiti zašto ne prihvaća. Vama uvijek ostaje mogućnost prigovarati i mišljenju centra i mišljenju posebnog zastupnika djece ako imate dovoljno argumenata za tako nešto. Pa nisu mišljenja centara i posebnih zastupnika "sveto pismo" da im se ne može prigovarati.
 4. Majka vratila djecu svojevoljno

  Stav Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu je da se volja i mišljenje i vrlo malog djeteta mora na adekvatan način, u skladu sa dobi djeteta, ispitati. Primjer toga je slučaj Sahin vs. Germany. Kada je postupak pokrenut pred nacionalnim sudom dijete je bilo u dobi od 2 godine, kada je postupak završen dijete je bilo dobi 5 godina. Kao bitnu zamjerku postupku pred nacionalnim sudom, sud u Strasbourgu našao je u činjenici da nacionalni sud nikada nije ispitao volju i mišljenje djeteta. Ono što je bitno za naglasiti da ta volja i mišljenje nisu obvezujući po sud, ali se moraju ispitati, a sud ako je ne prihvati mora obrazložiti zašto je ne prihvaća.
 5. Ravnopravno roditeljstvo nakon razvoda braka

  Drugi puta kad vam psiholog czss-a tako nešto kaže onda ga zamolite da vam napismeno to da pa ćemo njegovu ili njezinu umotvorinu javno objaviti. Da može taj psiholog czss-a vjerovatno bi pripremio lomaču za ovih 110 znanstvenika koji tvrde drugačije : )
 6. Ravnopravno roditeljstvo nakon razvoda braka

  Šanse da sutkinja donese presudu da dijete provodi 7/7 sa roditeljima prema statističkim pokazateljima su male. Ali moram isto tako reći da se tijekom ove godine počelo nešto po tom pitanju dešavati i da sam u posjedu nekoliko prvostupanjskih odluka koje su donesene u tom smislu. Dakle na vama je da se odlučite u kojem smjeru ćete ići, ako ćete ići u smjeru 7/7 morate znati da će postupak potrajati i da su to postupci emocionalno i financijski vrlo iscrpljujući. Nadalje, organizacija djetetovog života na način 7/7 nije najbolje rješenje za roditelje, kako ovdje neki pišu, već je to prvenstveno najbolja organizacija života za dijete. Ne postoji niti jedan znanstveni rad koji bi rekao da je trenutna praksa u Hrvatskoj u interesu djeteta, ali zato postoji na desetine znanstvenih radova koji kažu da je podijeljeno skrbništvo najbolje za dijete. To je takvo skrbništvo kad dijete sa svakim od roditelja provodi 35 - 50 % vremena. Uostalom pa dajte pročitajte nedugo objavljeno konsenzualno izvješće 110 znanstvenika i stručnjaka mentalnog zdravlja djece iz 15 zemalja objavljeno u prestižnom stručnom časopisu American Psychological Associations Psychology, Public Policy, and Law o toj problematici. Nadalje, važeći Obiteljski zakon ne kaže, kao onaj iz 2003., da takva organizacija djetetovog života nije moguća pa su u tom smislu i obrazlagane sudske odluke koje su donesene na način da dijete provodi 7/7 sa oba roditelja.
 7. remisorno vraćanje spisa

  Da, maloprije sam i ja takvo dobio pojašnjenje od djelatnice županijskog suda. Ali zanimljivostima nikada kraja, naročito u pogledu ovoga predmeta. Općinski građanski sud u Zagrebu donosi "djelomičnu" odluku. Stranka izjavljuje žalbu i spis seli na odlučivanje po žalbi na Županijski sud u Splitu. Županijski sud u Splitu "remisorno" vraća predmet Općinskom građanskom sudu u Zagrebu. Općinski građanski sud u Zagrebu u roku 3 dana odgovara Županijskom sudu u Splitu i vraća im predmet. I sada najnovija informacija Županijski sud u Splitu prosljeđuje predmet na daljnje odlučivanje Županijskom sudu u Zagrebu i zna se kod koje sutkinje, one priče o donošenju odluka u tročlanim vijećima su priče za "malu djecu". Jedino što za sada vidim kao pozitivnu okolnost je da stranka u postupku može otići na Županijski sud i zatražiti predmet na uvid.
 8. Molio bi za pojašnjenje pojma "remisorno vraćanje spisa" i u kojim okolnostima se koristi? Naime, donesena je odluka prvostupanjskog suda i na nju izjavljena žalba. Sada županijski sud remisorno vraća spis prvostupanjskom sudu koji odgovara podneskom i nakon par dana, točno 3, vraća spis županijskom sudu. Dosta pratim postupanja sudova, ali nisam se još susreo sa "remisornim vraćanjem spisa" u predmetu u kojem se odlučuje o legitimnim pravima malodobnog djeteta. Ono kako bi ja protumačio ovaj potez županijskog suda, ne mora da je točan, da su dobili prilično kompliciran predmet tzv. vruć krumpir u kojem kakvu god odluku da donesu neće biti u dobra. Da li postoji mogućnost da županijski sud ne donese odluku ili oteže donošenje kako bi onemogućio stranku u postupku u poduzimanju daljnjih pravnih radnji, a sve kako bi se izbjeglo obraćanje Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu!?
 9. bilo kakav savjet je dobrodosao

  Koji je problem bio sa prebivalištem djeteta odnosno zašto vas je ucjenjivao sa davanjem suglasnosti? Kako ste to riješili?
 10. bilo kakav savjet je dobrodosao

  Da je tužba oca bila bez osnove, za pretpostaviti je da bi je sud odbacio. Da li se to dogodilo, ako je onda to tako i napišite.
 11. bilo kakav savjet je dobrodosao

  Da li ste pročitali što sam napisao ili pišete napamet? Gdje sam pisao o tome da ne treba provoditi sudsku odluku?
 12. bilo kakav savjet je dobrodosao

  Evo meni je baš zanimljiva ova konstatacija "Tako da uz duzno postovanje nemozete izjavit da je on brizan otac koji misli na djecu,jer da je tako nebi ih bespotrebno vukao po sudovima." , iz koje ja zaista ne vidim niti da on je, niti da on nije brižan otac, već koristi zakonske mogućnosti koje mu stoje na raspolaganju. Isto tako sad kada vi pokrenete sudske postupke, ako idemo istom logikom samo iz perspektive oca, da li ćete i vi biti manje brižna majka zato što vučete djecu po sudovima!?
 13. selidba u DE (zabrinuti otac)

  Vi najbolje poznajete svoju situaciju i morate biti spremni preuzeti odgovornost za korake koje ćete poduzimati. Neki puta brzoplet, nepromišljen postupak koji se u prvi tren čini kao jedini moguć, zna se dugoročno pretvoriti u veliki problem koji se onda reflektira na cijeli postupak. Ako je suprotna strana dovoljno manipulativna, nemojte joj još i vi davati argumente da vas prijavi za nasilje.
 14. selidba u DE (zabrinuti otac)

  Koliko je meni poznato možeš tražiti jedino oduzimanje odnosno deponiranje djetetovih dokumenata zbog mogućnosti odvođenja djece bez suglasnosti van granica Hrvatske. Pisanim putem izvijesti o tome nadležnu policijsku postaju i Ravnateljstvo policije, kao i nadležni centar za socijalnu skrb i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i nadaj se da će možda netko od njih u 10 dana uzeti u rad tvoje podneske. Žao mi je ali to se ne radi 10 dana prije odlaska djece u Njemačku, već puno prije.
 15. selidba u DE (zabrinuti otac)

  Ako majka djeteta odvede dijete bez vaše suglasnosti van granica Hrvatske obraćate se Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao centralnom mjestu za pokretanje postupka na temelju Haške konvencije o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice djece. Resorno Ministarstvo, iz dosadašnjih iskustava, katastrofalno odrađuje taj postupak u pogledu proteka vremena pa je vjerojatnost povrata djeteta 30 %. Vi imate nekoliko opcija na raspolaganju, osobno vam ne preporučam opciju čekanja da ona odvede djecu jer ima slučajeva u kojima su djeca odvedena van granice i vrlo brzo pokrenuti postupci za izmjenom odluke u zemlji gdje su djeca dovedena. Takva situacija dodatno bi vam sve otežala. Po meni najbolja opcija vam je hitno pokrenuti novi sudski postupak u kojem ćete predložiti da se djeca povjere vama na zajednički život i tražiti hitno deponiranje dokumenata djece. Samu strategiju postupanja dogovarate sa odvjetnikom.
×