Jump to content

Gringo

Korisnik
 • Broj objava

  1579
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5

Gringo je zadnji put osvojio dan rujan 2 2015

Gringo objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O Gringo

 • Rang
  Veteran

Osobni podaci

 • Web stranica
  http://www.ravnopravno-roditeljstvo.com/
 1. Vaš partner načinio je čitav niz grešaka i nije opravdanje činjenica da statistički pokazatelji povjere djece u hrvatskoj u najvećoj mjeri (cca 85 %) su na strani majke, za njegovo nečinjenje. U postupku koji bi pokrenuo djetetu će biti imenovana posebna skrbnica sa zadatkom da ispita volju i mišljenje djeteta, tako da je jako bitno i što dijete misli o svojoj budućoj organizaciji života. To djetetovo mišljenje nije obvezujuće po sud, ali ako ga sud ne bi prihvatio, onda bi morao jako dobro obrazložiti zašto nije prihvatio.
 2. S obzirom na ovakvo postupanje policije, preciznije rečeno nepostupanje sa vašom prijavom, obratite se Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova jer ona upravo po službenoj dužnosti treba ispitati ovakve slučajeve nejednakog tretmana s obzirom na spol. Biti će vrlo zanimljivo vidjeti njezino obrazloženje, budući da je vaš slučaj ogledni primjer dvostrukih kriterija i nezakonitih postupanja policije u slučajevima obiteljskog nasilja. Budite uporni, nemojte odustati jer je upravo to što ta sutkinja očekuje da odustanete. Javite se kada dobijete odgovore nadležnih institucija pa ako bude potrebno ta se priča može i javno zavrtiti.
 3. Preseljenje u drugi grad sa djetetom

  Djetetova majka nije smjela bez vaše suglasnosti preseliti dijete i upisati ga u drugu školu. Mene puno više muči način na koji ste postavili pitanje pa kažete: "ima li smisla prijaviti stvar na Centar?" Razumijem da ste vjerovatno iz dosadašnjeg iskustva i raznih priča razočarani radom centra za socijalnu skrb, ali koja je alternativa!? Prepustiti malodobno dijete samovolji majke ili se pokušati boriti? Ja sam uvijek za ovo drugo. Vi morate biti svjesni da u ovim postupcima nema rješenja preko noći. To su postupci koji emocionalno i financijski iscrpljuju roditelje i dugotrajni su, ali se borite za svoje dijete. Zato, o ovome ste već trebali obavijestiti nadležni centar za socijalnu skrb, policiju da se provjeri na kojoj adresi dijete živi i prosvjetnu inspekciju da se provjeri kako je dijete upisano u školu bez vaše suglasnosti.
 4. Savjet u vezi CZSS-ovog nadzora i promjena adrese

  Što je s ocem tih djevojčica? S kime žive dvoje starije djece?
 5. susreti oca s djetetom

  Koliko godina ima dijete? Kada ste zadnji put vi i otac djeteta zajedno sjeli i razgovarali oko organizacije djetetovog života? Da li možete dogovoriti takav zajednički razgovor bez recimo povišenih tonova i sl.? Da li ste do sada već išli u obiteljsko savjetovalište i što mislite o tome?
 6. Otuđenje djece - privremena mjera

  Koliko mlađi sin ima godina? Kako ste ispunili Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi u pogledu opsega osobnih odnosa djeteta sa vama?
 7. susreti oca s djetetom

  Prije nego odgovorim na vaša pitanja zanima me sljedeće: Zašto dijete ima tako oskudne kontakte sa ocem? - "da li prema postojećem sudskom riješenju otac ima pravo uzimati djete svaki vikend" ne, osim ako se drugačije dogovorite - "da li navodno (prema njegovom rezoniranju) neiskorištene dane s djetetom može iskoristiti retrogradno" ne, osim ako se drugačije dogovorite - kakva su moja prava kao majke i Ovdje je riječ, prije svega, o pravima djeteta. - "kako mogu spriječiti oca da ne dolazi po dijete ako na to nema pravo jer se s njim ne može dogovoriti, a ne želim da dijete ispašta." Obavijestite nadležni centar za socijalnu skrb i zamolite ih za pomoć i podršku kako bi oni djetetovom ocu protumačili sudsku odluku. Kako mislite da dijete ispašta, malo detaljnije pojasnite?
 8. selidba u DE (zabrinuti otac)

  Meni je zaista žao ako ste vi u mojim odgovorima prepoznali cinizam, što mi nije namjera. Također žao mi je ako vi očekujete samo odgovore kakvi se vama sviđaju. No ono što je itekako razvidno iz vaših napisa je da ne dajete kompletnu informaciju, već samo ono za što mislite da vama ide u prilog. Vi morate prvo raditi na sebi da bi mogli pomoći svome djetetu.
 9. selidba u DE (zabrinuti otac)

  Dakle, ako sam dobro razumio, vi hoćete reći da ste u 2 mjeseca od kada ste se zadnji put javili pokrenuli postupak za izmjenu sudske odluke o povjeri djeteta i da je sud u 2 mjeseca, preko ljeta, donio odluku da majka dobija samostalno skrbništvo!? Ispravite me ako negdje griješim!?
 10. Ovo je postao uobičajen način postupanja policije i prekršajnog suda u situacijama kada je za nasilje prijavljen muškarac pa makar i lažno. Sasvim drugačiji pristup je kada muškarac za nasilje prijavi ženu. Ključno je iskoristiti pravo žalbe kao što vam je već savjetovano. Ovakav pristup posljedica je višegodišnjeg djelovanja tzv. Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i njezinog traženja za "rodno osjetljivim pristupom" koji za posljedicu ima pravnu represiju prema muškarcima. Svakako žalite se Visokom prekršajnom sudu i predlažem da povrh toga zatražite sastanak sa predsjednicom Visokog prekršajnog suda na kojem ćete joj objasniti sve pojedinosti kao što su učinili i neki drugi muškarci lažno optuženi za nasilje. Potpuno ste u pravu kada kažete da će se to koristiti protiv vas u daljnjem postupku, ako postane pravomoćno, i ne samo protiv vas nego će se time puniti statistika koju će onda koristiti kako bi muškarce u hrvatskoj prikazivali kao univerzalne nasilnike.
 11. Psihicki slom

  Svaki kompetentan roditelj, prije razlaza, pokušat će se sa drugim roditeljem dogovoriti oko svih bitnih pitanja vezanih uz dijete npr. s kime će dijete živjeti, opseg susreta i druženja djeteta s roditeljem s kojim dijete ne živi, visina uzdržavanja i sl. Time ćete pokazati da vam je interes djeteta na prvom mjestu.
 12. Alimentacija

  Baš krasno djetetovog oca nazivate kretenom pa da je ne znam kakav takve izraze ne zaslužuje. Tko zna što sve govorite pred djetetom o njegovom ocu, a što bi se moglo okvalificirati i kao emocionalno zlostavljanje djeteta. Sramotno.
 13. selidba u DE (zabrinuti otac)

  Samo ti potpisuj izjave kod javnog bilježnika i čekaj ........... poslije će ti svi drugi biti krivi kad dijete završi u Njemačkoj.
 14. Posebni skrbnik/ zastupnik djece

  Naravno da je to uobičajena praksa u Hrvatskoj budući da su i posebni zastupnici djece samo dio sustava i idu linijom manjeg otpora. Posebni zastupnici djece su po struci pravnici bez specifičnih znanja i edukacija o mentalnom zdravlju djece, privrženosti i sl. Trebalo bi vidjeti iz mišljenja kako je provedeno to saslušanje volje i mišljenja djece, koje je obrazloženje. Ono što morate znati jest da iskazana volja i mišljenje djece nisu obvezujući po sud, sud to ne mora prihvatiti, ali mora detaljno obrazložiti zašto ne prihvaća. Vama uvijek ostaje mogućnost prigovarati i mišljenju centra i mišljenju posebnog zastupnika djece ako imate dovoljno argumenata za tako nešto. Pa nisu mišljenja centara i posebnih zastupnika "sveto pismo" da im se ne može prigovarati.
×