Jump to content

Gringo

Korisnik
 • Broj objava

  1593
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5

Gringo je zadnji put osvojio dan rujan 2 2015

Gringo objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

2 pratitelja

O Gringo

 • Rang
  Veteran

Osobni podaci

 • Web stranica
  http://www.ravnopravno-roditeljstvo.com/
 1. Povecanje alimentacije

  Ne određuje se alimentacija samo na temelju mogućnosti obveznika uzdržavanja, već i na temelju mjesečnih potreba djeteta. Kolike su mjesečne potrebe vašeg djeteta, odnosno u kojem dijelu su one promijenjene s obzirom na dosadašnje uzdržavanje?
 2. Vidjanje djeteta nakon razvoda braka

  Sudske odluke u kojima nisu detaljno precizirani osobni odnosi djeteta s roditeljem, naročito gdje kvalitetna komunikacija u interesu djeteta izostaje, otvaraju velik prostor za manipulaciju jednog ili drugog roditelja. Ono što djetetov otac treba napraviti jest pokrenuti novi postupak u kojem će zatražiti da se osobni odnosi djeteta sa njime ne odvijaju na temelju "dogovora oba roditelja" već da ti odnosi budu precizno uređeni. Istovremeno otac će morati odrediti/znati koji su to termini kada će dijete provoditi vrijeme sa njime pa i odlaziti u inozemstvo na više dana.
 3. Ravnopravno roditeljstvo sudska presuda

  Da, postoji, u prošloj godini doneseno ih je nekoliko za koje znam.
 4. Obiteljsko pravo

  Mene zanima tko je utvrdio da vi nemate uvjete za djecu ili ste vi sami sebe stavili na taj način u podređeni položaj!? Zašto viđate djecu po sat vremena svaki 3-4 dan? Tko je to odredio? Zašto ne predložite da djeca provode podjednako vremena i sa vama i sa majkom? Da li ste ikada razgovarali sa djecom o budućoj organizaciji njihovog života? Što oni o tome misle? Djeci će u postupku, ako se ne dogovorite, biti imenovana posebna skrbnica čiji je zadatak ispitati volju i mišljenje djece. Iako ta volja i mišljenje nije u konačnici obvezujuća po sud, iako posebne skrbnice u Hrvatskoj nemaju specifičnih edukacija u pogledu razvojnih potreba djeteta, mentalnog zdravlja, privrženosti i sl., ta volja i mišljenje djece mora se ispitati. Ako je sud i ne prihvati morao bi detaljno obrazložiti zašto je ne prihvaća. Ovo je glupost "Sutkinja je na prvom rekla da ja mogu naknadno kad steknem uvijete trazit da se djeca dodjele meni." dokle god nemate napismeno koji su to uvjeti, a napismeno ih nikada nećete dobiti. Vi trebate početi djelovati jer ćete jedino tako pomoći djeci, a onda i sebi.
 5. Plaćanje alimentacije za vrijeme privremene mjere

  Ne mogu se osobni odnosi djeteta s roditeljem kojim ne živi uvjetovati plaćanjem uzdržavanja, niti obrnuto ne može se uzdržavanje uvjetovati osobnim odnosima djeteta s roditeljem. Ono što bi meni moglo biti zanimljivo u ovom slučaju jest kako je privremenom mjerom riješeno odvoženje i dovoženje djece? Da li to prema privremenoj mjeri treba činiti isključivo otac i ako da kako je sud to obrazložio?
 6. Roditelji će biti pozvani na razgovor u Polikliniku, a oni će procijeniti sa kime trebate obaviti razgovor (socijalni radnik, psiholog, psihijatar...) Naravno da ne morate biti na svakom terminu, oni će vam reći kada da dođete. Ako i kada vas pozovu, naročito ako su prisutna i djeca, "obrada" kako ju vi zovete počinje već onog trenutka kada otvorite ulazna vrata Poliklinike i sjedate u čekaonici čekajući svoj red za razgovor.
 7. Skrbništvo nad djetetom

  Kad govorimo o skrbništvu nad djetetom, statistički pokazatelji u Hrvatskoj ne idu u prilog očevima. Prema zadnjim podacima cca 84 % djece povjereno je na zajednički život majkama, 5,9 % djece je pod zajedničkom skrbi, cca 9 % djece povjereno je očevima. No ovdje je bitno da li ste vi zaista spremni na jednu dugotrajnu, financijski i emocionalnu iscrpljujuću borbu, kako bi dijete bilo povjereno vama na zajednički život ili se izborili da budete jedan od ovih 5,9 % roditelja koji podjednako viđaju djecu? Ako ste na sve to spremni onda šanse postoje. Ako očekujete rješenje "preko noći" onda šansi nema. Kakav vam je to argumenat da alimentaciju ne potražujete?! Alimentacija ionako ne pripada roditelju već djetetu, to je pravo djeteta! Odricati se alimentacije u ime djeteta nisam siguran koliko je ispravno?!
 8. Skrbništvo nad djetetom

  Koji je razlog po vama da dijete od 10 godina "nema volje ni želje viđati oca"?
 9. Kršenje Obiteljskog zakona i posljedice

  Nemojte me krivo shvatiti, ali pisati 6 stranica žalbe na rad centra za socijalnu skrb je unaprijed osuđeno na propast ako znamo kako funkcioniraju. Vi se trebate u svojoj predstavci na njihov rad fokusirati na 1 do maksimalno 2 stvari u kojima vidite njihov propust i ta predstavka mora biti na 1 stranici A4 formata. Zatim ono što je bitno za naglasiti Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koliko je meni poznato, provodi samo upravni nadzor nad radom centara za socijalnu skrb, dok stručni nadzor nad radom socijalnih radnika provodi Hrvatska komora socijalni radnika. Ministarstvo bi im trebalo osigurati novce za provedbu takvog nadzora Takav stručni nadzor obuhvaća sljedeće: - uvid u dokumentaciju o stručnim kvalifikacijama socijalnog radnika, njegovom opisu poslova i odgovornostima te stručnom usavršavanju -provjera stručnog rada, osobito cijeneći primjenu profesionalnih metoda koje se pružaju u obliku preventivnog ili tretmanskog postupka i poštivanje odredbi Etičkog kodeksa - način vođenja i čuvanja propisane evidencije i dokumentacije Cilj takvog nadzora je: - dobiti uvid da li socijalni radnik obavlja stručni rad u skladu s priznatim metodama i dostignućima - kroz savjetovanje otkloniti utvrđene nepravilnosti i poboljšati kvalitetu stručnog rada E sada ukoliko u opisu ovakvog stručnog nadzora prepoznajete i propuste socijalnih radnika u vašem slučaju onda se trebate obratiti i Hrvatskoj komori socijalnih radnika.
 10. Odluka djeteta

  To što je otac djece napravio je za svaku osudu. Budući da vi ovdje iznosite cijelu tu situaciju iz svoje perspektive, nemamo prilike čuti perspektivu oca djece, na nama je da procijenimo dali ćemo vam vjerovati ili ne. Ja vam potpuno vjerujem u to što pišete, ali onda sam u velikoj nedoumici ako se stavim u poziciju vaše djece i pokušam sagledati situaciju iz njihove perspektive. "Kako ste? Šta radite? Da li imate čistu odjeću?" Zanima me koliko često tako zovete i postavljate ova pitanja kada su djeca s ocem i da li ste im ikada rekli "drago mi je da ste s tatom, znam da vam je lijepo!" Također me zanima da li su ikada vaša djeca dok su bila sa vama bila tužna, dosadno im je bilo, i zaprljala su odjeću? Ja sam siguran da jesu jer djeca imaju pravo biti vesela, ponekad tužna, ima im pravo biti zabavno, ponekad dosadno i imaju se pravo zaprljati. Da li ste vi uopće svjesni što čestim postavljanjem ovakvih pitanja kada su djeca s ocem implicirate, odnosno kakvu poruku šaljete djeci kada su s ocem!? Žao mi je kada čujem i vidim što su sve roditelji iz neznanja ili zlonamjernosti spremni raditi vlastitoj djeci koju doživljavaju kao objekt odnosa sa drugim roditeljem. Razmislite dobro što radite i kakve dopise šaljete nadležnim institucijama jer u jednom ozbiljnom multidisciplinarnom vještačenju ovo ne prolazi.
 11. Odluka djeteta

  Prije svega, roditelj ili djelatnica sustava koja dovodi dijete u situaciju da bira između roditelja na način da ga pita s kime želi živjeti, radi direktno protiv djetetove dobrobiti jer se takav pristup tumači kao manipulacija djetetom. Gospođo ako vi to radite odmah prekinite sa time, ne zato što sam siguran da bi zbog toga mogli imati neugodnosti sa pojedinim needuciranim djelatnicama nadležnih institucija, već zato što kompetentan roditelj to ne radi. Stav Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u tom pogledu, a o čemu govori i međunarodni ugovor pod nazivom Europska konvencija o ostvarivanju dječjih prava kojeg je i RH potpisnica i trebao bi biti, ako se ne varam, u primjeni još od 2010. kaže da se treba na adekvatan način, u skladu sa djetetovom dobi, ispitati VOLJA i MIŠLJENJE djeteta i upoznati ga, na adekvatan način, sa postupkom koji se vodi u njegovo ime. Ispitivanje volje i mišljenja djeteta odnosi se i na puno mlađu djecu od vašeg djeteta, a o čemu govore brojne presude iz Strasbourga, a dio njih je obuhvatio u svom znanstvenom radu i sadašnji predsjednik Ustavnog suda RH. Naravno tako ispitana volja i mišljenje nisu obvezujući po sud, ali sud bi morao onda detaljno obrazložiti zašto tako ispitanu volju i mišljenje ne prihvaća. Na žalost svjedoci smo da u velikom dijelu naših institucija bježe od toga kao "vrag od tamjana" što zbog neznanja, a što zbog vlastite komocije, a u nekim slučajevima i zlonamjernosti.
 12. Napisao sam s razlogom da kontaktirate Pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova s obzirom na selektivno postupanje policije, a vi ste je kontaktirali i vezano za sudsku odluku i psihičko maltretiranje djeteta i time dali manipulativnoj Pravobraniteljici dovoljno prostora da fokus svog odgovora usmjeri na ono što zaista nije njezin posao komentiranje sudskih odluka i eventualna psihička maltretiranja djeteta. Ovaj savjet može izreći samo netko tko vam ne želi dobro i pokazuje upravo ono što one očekuju od većine muškaraca koji se pojave kod njih: da priznaju nešto što nisu počinili kako bi imale što manje posla i mogle uredno popunjavati statistike o muškarcima kao univerzalnim nasilnicima jer u protivnom razne teorije o rodno uvjetovanom nasilju padaju u vodu.
 13. S obzirom na ovakvo postupanje policije, preciznije rečeno nepostupanje sa vašom prijavom, obratite se Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova jer ona upravo po službenoj dužnosti treba ispitati ovakve slučajeve nejednakog tretmana s obzirom na spol. Biti će vrlo zanimljivo vidjeti njezino obrazloženje, budući da je vaš slučaj ogledni primjer dvostrukih kriterija i nezakonitih postupanja policije u slučajevima obiteljskog nasilja. Budite uporni, nemojte odustati jer je upravo to što ta sutkinja očekuje da odustanete. Javite se kada dobijete odgovore nadležnih institucija pa ako bude potrebno ta se priča može i javno zavrtiti.
 14. Preseljenje u drugi grad sa djetetom

  Djetetova majka nije smjela bez vaše suglasnosti preseliti dijete i upisati ga u drugu školu. Mene puno više muči način na koji ste postavili pitanje pa kažete: "ima li smisla prijaviti stvar na Centar?" Razumijem da ste vjerovatno iz dosadašnjeg iskustva i raznih priča razočarani radom centra za socijalnu skrb, ali koja je alternativa!? Prepustiti malodobno dijete samovolji majke ili se pokušati boriti? Ja sam uvijek za ovo drugo. Vi morate biti svjesni da u ovim postupcima nema rješenja preko noći. To su postupci koji emocionalno i financijski iscrpljuju roditelje i dugotrajni su, ali se borite za svoje dijete. Zato, o ovome ste već trebali obavijestiti nadležni centar za socijalnu skrb, policiju da se provjeri na kojoj adresi dijete živi i prosvjetnu inspekciju da se provjeri kako je dijete upisano u školu bez vaše suglasnosti.
×