Jump to content

Gringo

Korisnik
  • Broj objava

    1658
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    10

Gringo je na 7. rujna 2023 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što Gringo objavi!

3 pratitelja

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.ravnopravno-roditeljstvo.com/

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Znam da postoje takve sutkinje i odvjetnici, a to govori jako puno o njima. Jedine situacije kod kojih bi se trebalo razmatrati kraće (bez noćenja) a češće vrijeme djeteta sa ocem: ako je dijete dojeno ili ako je sa posebnim potrebama pa da se vrijeme prilagodi djetetovoj rutini. Inače nema razloga da dijete već od godine dana noći kod oca, to je prije svega u interesu tog djeteta. O tome imate čitav niz znanstvenih i stručnih radova na stranici American Psychological Association (https://www.apa.org/) Sreća je da na toj stranici još uvijek ne može objavljivati bilo tko.
  2. Zanima me kako pravomoćna kaznena presuda utječe na radni odnos državnog službenika, odnosno da li zakon radi razliku između pravomoćne uvjetne i bezuvjetne presude?
  3. "Dobar razvod" je bolji nego "loš brak", odnosno djeci šteti roditeljski sukob, a ne razvod sam po sebi. Konfliktne razvode obilježava da pojedini roditelji ne uspijevaju svoje partnerske probleme staviti po strani i graditi roditeljski odnos, već u probleme uključuju dijete. Roditelj koji se osjeća povrijeđenim i zbog toga uskraćuje djetetu njegovo pravo na susrete sa drugim roditeljem ne može se zvati kompetentnim roditeljem. U takvim situacijama, ako su one dovoljno učestale, možemo govoriti o emocionalnom zlostavljanju djeteta. Dijete nije i ne može biti objekat odnosa roditelja. Zaista se zna desiti, ponekad, da rad na komunikacijskim vještinama daje rezultate. No u situacijama konfliktnih razvoda, gdje se problem ponavlja, poboljšanje komunikacijskih vještina ne daje rezultate, već samo odvlači pozornost od ključnog problema. A česti ključni problem u pozadini je problem mentalnog zdravlja. Stručnjaku ga je relativno jednostavno uočiti, ali na žalost u našim centrima za socijalnu skrb time se ne bave, a to bi trebao biti 1. korak kod konfliktnih razvoda. Vrijeme je veliki protivnik vašeg djeteta i vas. Nema jednostavnog i brzog rješenja, ali upornost i dosljednost daju rezultate. Ono što morate obavezno raditi jest svaku primjedbu na skrb majke prema djetetu u pisanom obliku slati nadležnim institucijama. Mene sad zanima kome ste od nadležnih institucija u pisanom obliku uputili problem kršenja legitimnih prava vašeg zajedničkog djeteta?
  4. Tražite podjelu troškova, odnosno da po dijete dolazi onaj roditelj koji ga vodi k sebi. To nije samo pitanje financijske prirode, već je za dijete puno bolje da nema osjećaj da ga uvijek jedan te isti roditelj ostavlja.
  5. Neka vam dijete da račun i samo nastavite uplaćivati djetetu.
  6. Nepridržavanje pravomoćne sudske odluke u pogledu zaštite prava djeteta je kazneno djelo. Kome ste se obratili pisanim putem za pomoć i podršku?
  7. Mišljenju centra treba prigovarati i podneskom sudu i na glavnoj raspravi. Da li je posebna skrbnica ispitala volju i mišljenje djece, što su djeca izjavila? Kakvo je mišljenje posebne skrbnice?
  8. Moram priznati da mi je zaista nejasno što točno želite, ali ako imate želju ponešto naučiti o razvojnim potrebama djeteta, mentalnom zdravlju, privrženosti i znate malo engleskog, preporučam vam American Psychological Association (APA) Na toj stranici imate čitav niz znanstvenih i stručnih radova o ovoj problematici i ono što je bitno na toj stranici još uvijek ne može bilo tko objavljivati. U RH predlažem da malo pretražite stranicu Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba možda ponešto nađete o ovoj tematici koja vas zanima.
  9. Nažalost može i ne samo u vašem slučaju već u RH postoji dosta sličnih slučajeva kojima je zajedničko da sustav postupa gotovo na identičan način - na štetu djeteta i ciljanog roditelja. Nemam za vas riječi ohrabrenja. Savjetujem vam, prije svega, da čuvate zdravlje i da pokušate, ako ste u mogućnosti, iskoristiti sve pravne puteve u RH i obratite se Europskom sudu za ljudska prava, ne zato što bi imali ne znam kakvu korist od toga već radi vlastite djece koja zaslužuju živjeti u uređenijoj državi. Nije normalno da djeca odbijaju susrete sa vama osim ako ste ih zlostavljali, zanemarivali pa čak i u takvim okolnostima djeca vole roditelja i očekuju da se popravi. Djeca mogu odbijati susrete sa vama ako je to uvjet bezrezervne ljubavi od strane roditelja sa kojim žive i to je emocionalno zlostavljanje djece koje može biti gore i od fizičkog zlostavljanja. Uvjetovanje plaćanja alimentacije osobnim odnosima s djecom i obrnuto ne smije se raditi i time bi samo napravili dodatnu štetu.
  10. Kad se radi o konfliktnim slučajevima gdje izostaje dogovor roditelja onda je od velike važnosti inzistirati na detaljnim sudskim odlukama. Takve sudske odluke postoje. Naravno nije moguće predvidjeti sve životne situacije u kojima se mogu naći djeca i roditelji, ali uz malo više truda od strane vas, vašeg odvjetnika i raspravne sutkinje moguće je dobiti odluku koja će biti precizno razrađena.
  11. Nikakve ona zakonom propisane sankcije neće snositi. Daj se fokusirajte na ono što je u ovome trenutku bitno, to su djeca i pridržavanje sporazuma. Ako krenete putem vaših sumnji onda širom otvarate vrata nekom zlonamjernom da kaže kako imate nerazriješene partnerske odnose.
  12. Pročitao sam početak teksta. Predmet je na sudu, znači niste se uspjeli dogovoriti pred centrom, a viđanje djeteta i oca svaki drugi vikend i par sati u tjednu nije podjednako.
  13. Žalosno je kad raspravna sutkinja nije u stanju staviti dijete u fokus te ga tretira kao objekt odnosa roditelja. Zanima me zašto se niste dogovorili sa ocem djeteta da dijete provodi podjednako vremena sa vas oboje?
  14. Roditelji odgajaju dijete, a ne obrnuto. Ne može dijete od 4 godine donositi odluke umjesto roditelja. Vi se trebate pobrinuti da dijete prespavljuje kod vas, osim ako je to odbijanje posljedica manipulacije drugog roditelja. Moraju postojati pravila i granice. "veli socijalna radnica, treba uvijek slušati djetetove špotrebe." Ako vam je ovo rečeno u kontekstu što dijete od 4 godine ne želi kod vas prespavljivati onda je najblaže rečeno smiješno. Kako ćete postupiti ako vam dijete jednog dana kaže da ne želi ići u školu? Da li ćete udovoljiti njegovoj potrebi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija