Jump to content

ardea123

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, molim Vas pomoć. Na Općinskom sudu donešena je presuda po kojoj se nalaže Tuženiku isplata novčane tražbine u korist Tužitelja. Presuda na sebi ima pečat da je pravomoćna od tog i tog dana, te pečat da je odluka ovršna od određenog datuma. Mene zanima, moram li na temelju te presude podnositi prijedlog za ovrhu sudu da bi isti donio rješenje o ovrsi ili pak je sama presuda dovoljna da s njom idem direktno na Finu podnjeti zahtjev za izravnu naplatu? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
  2. Naravno da zbog kompleksnosti situacije kanim tražiti sastavljanje ugovora od strane stručne osobe, ukoliko se odlučimo na isto. Skupljam informacije da bih dobila bar okvirni uvid u sto bi se upustili ako bi isli sa ugovorom o zakupu. Nisam naglasila, u ZK ulošku postoji zabilježba ovršivosti tražbine, sto bi znacilo da se krenulo u postupak ovrhe tj. javne dražbe? Ili?
  3. Poštovani, ako sam dobro shvatila trbali bi u Ugovor o zakupu dogovoriti da se iz mjesečne najamnine namiruje i hipotekarni vjerovnik a ne samo posjednik, tada bi stvar bila izglednija te mi kao posjednici u dobroj namjeri zasticeniji? postoji li ta opcija?
  4. Poštovani, molim pomoć. Naime, kao pravnoj osobi ponuđena nam je prodaja poslovnog prostora. ( od strane druge pravne osobe).Kako je isti pod teretom, ne želimo ući u postupak kupnje nego u zakup istoga s namjerom otkupa kada tereti budu maknuti. Koja forma Ugovora je najbolja za tu opciju, naime želimo da mjesečna najamnina udjela u mozebitnu prodajnu cijenu ukoliko tereti budu maknuti, kako se u to nekom Ugovoru o zakupu poslovnog prostora s namjerom otkupa ili prvokupa najbolje zaštiti od ometanja posjeda od treće strane, tj. vjerovnika koji nisu dali suglasnost za zakup, najam, prodaju no isti se nisu niti usprotivili.? svaki savjet je dobrodošao. Hvala unaprijed!
  5. Postovani, molim savijet! Iz javnobiljeznickog ureda stiglo mi je Rijesenje o ovrsi na koje imam pravo uloziti zalbu u roku 8 dana. Ja se ne zelim zaliti na iznose glavnice, kamata niti na trosak ovrhe nego zelim uputiti dopis o molbi otplate cijelokupnog duga na vise obroka/rata. Je li to uopce moguce te na koji nacin nasloviti takovu molbu i u kojoj formi poslati.? Dug je vezan za american karticu. Hvala unaprijed na odgovorima!
  6. Zaposlena na odredjeno u periodu od 11.11.2013.-30.04.2014. Dva dana prije isteka ugovora usmeno sam obavjestena da isti nece biti produzen. Jesam li imala pravo na otkazni rok ( koji sam trazila u trajanju od 2 tjedna, te mi je usmeno receno da pravo na isti nemam). ? Te zanima me pravo koristenja godisnjeg odmora, u mom slucaju razmjernog dijela istog ? Te kako jos nisam dobila dokumentaciju o odjavi, koji je rok za vracanje iste od strane poslodavca? Unaprijed hvala na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija