Jump to content

Kayla

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Lijep Pozdrav! Tatina sestra, moja teta koja nije imala svoje djece i koja mi je bila poput majke i jedno vrijeme sam s njom i zivjela, ostavila mi je nekretninu temeljem ugovora o dozivotnom uzdrzavanju. Darovni ugovor nismo radile zato sto je imala vise necaka i zeljela je biti sigurna da cu je bas ja nasljediti jer sam jedino ja o njoj brinula. Ugovor smo potpisale pet godina prije nego sam se udala. Ona je umrla dok sam ja vec bila u braku i tada sam nekretninu i prepisala na sebe. Tu nekretninu namjeravam ostaviti svom djetetu jer je to bila zelja moje pokojne tete. U slucaju da moj suprug umre prije mene, ima li njegovo dijete iz prvog braka pravo traziti dio te nekretnine po osnovi oceve bracne stecevine?
  2. Hvala puno na odgovoru. Čuvam uplatnice i dopis HT-a iz 2001. g. gdje piše: Postovani, izvjescujemo vas da je ovrsenik ---------, podmirila cjelokupnu utuzenu glavnicu u iznosu od ----- i sudske troskove u iznosu od ----- zakljucno sa 22. 10. 2001. g. Napominjemo da je ovrsenik platio 287,43 kn na ime zateznih kamata zakljucno sa 22.10. 2001. g, te shodno tome ostatak duga za iste iznosi 1055 kn. Dug koji ste duzni podmiriti sastoji se od razlike uplacenih zateznih kamata u iznosu od 1055,00 kn u korist ziro racuna ovrhovoditelja. Da li je moguće da su oni nastavili ovrhu za taj nepodmireni iznos kamata kao što prijete u tom dopisu, tj. što ako ovrha nije obustavljena? I da li za te kamate onda teče zastara od tri godine? Negdje sam pročitala da se zastarni rok od 10 godina ne odnosi na kamate, već je tri godine. Kako da provjerim vodi li se još kakav dug s njihove strane prema meni. Strah me je da mi za godinu dana ili za 10, ne iskoče s novom ovrhom jer čitam da ljudima dolaze ovrhe stare i po 16 godina. Ispričavam se ako sam zakomplicirala i ako je post predugačak i lijepo molim za odgovore, pa da konačno mogu mirno spavati.
  3. Dakle, moja situacija je ovakva. Imam ovrhu T-coma iz 1999. godine za pretplatu mobilne telefonije. Mobitel je koristila druga osoba, a samo je glasio na mene. Naravno, ta osoba je odbila podmiriti dug, a ja u trenutku ovrhe nisam imala sredstava za podmirenje duga. Nakon neuspjesnog pokusaja zapljene na pokretninama, sve je mirovalo. 2001. g. uspjela sam skupiti novac i u cjelosti podmirila utuzeni iznos Nakon nekoliko mjeseci dobivam postom dopis iz T com pravne sluzbe i iz njihovog knjigovodstva da sam uplatom podmirila cijelu glavnicu, sudske troskove i dio kamate, te me obavjestavaju da sam duzna jos oko 1000 kn za kamate i da ce nastaviti postupak ovrhe ako to ne podmirim. Zovem njihovu pravnu sluzbu i govorim im da trenutno nisam u mogucnosti podmiriti te kamate. Isti mjesec dobivam uplatnicu na oko 1000 kn sa opisom placanja zatezne kamate.Nakon toga, nikada vise nisam dobila nista, ni od T coma, ni od suda. Buduci da je od tada proslo vec vise od 13 godina, a od pokretanja ovrhe 15 godina, da li je moguce da je to u zastari i molim savjet sto da radim, bojim se nove ovrhe i novih troskova. Da li da kontaktiram T com i trazim uplatnicu za te kamate ili?? I da li mi mogu zaracunati kamatu na te kamate? Hvala unaprijed svima na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija