Jump to content

Meca

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Meca

    Rtv pristojba

    Pozdrav svima, O ovoj temi smo već raspravljali ali budući da sada imam svježije informacije želim ih podijeliti s Vama.Novi zakon je izašao 2010. godine gdje piše da su obavezni plačati pristojbu svi oni koji su duže od mjesec dana na adresi i bez obzira ako nemaju televizor ili radio,ali imaju mobitel ili laptop tj računalo.:tuzan:
  2. HITNO:Molim Vas za savjet.Ja sam pozvana na razgovor za posao financijskog savjetnika u stambenoj štedionici,ali neznam šta da radim.Svuda samo čitam kritike,pa ozbiljno razmišljam ne ići na razgovor.Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
  3. Streno,navijam za tebe da dobiješ taj posao.Puna mi je kapa tih koji dolaze do radnog mjesta na nezakonit način. Držim fige da uspiješ,napiši na forum ishod natječaja.
  4. Pozdrav, Mojoj sestri je trebala hitno osobna iskaznica budući da je trebala putovati preko granice,a nije vidjela da joj je istekla.Na policiji su joj rekli da najmanje 15 dana mora čekati,da je to uglavnom 15-20 dana.Neznam jel te može poslodavac prijaviti s potvrdom o prijavi prebivališta.Sretno na novom radnom mjestu.
  5. Ja od poslodavca nisam dobila odjavu odmah,a išla sam se na biro prijaviti.S biroa su mi rekli da odem u mirovinsko i da tražim elektonički ispis da je radni odnos završio te da im to donesem i da odnesem u zdrastveno.On ako te odjavio i poslao mailom to mora biti evidentirano u HZMOu.
  6. Kad nastavljaš raditi i nakon 65g,za svaki mjesec kasnije odlaska u mirovinu povećava se polazni faktor,a najviše za 5godina.Znači godine ga ne smetaju da i dalje radi,a što se tiče isteka mandata možda mu je mandat produžen.Nebi bio usamljeni primjer da je mandat produžen a da natječaj nije raspisan. Ažurirano Kad nastavljaš raditi i nakon 65g,za svaki mjesec kasnije odlaska u mirovinu povećava se polazni faktor,a najviše za 5godina.Znači godine ga ne smetaju da i dalje radi,a što se tiče isteka mandata možda mu je mandat produžen.Nebi bio usamljeni primjer da je mandat produžen a da natječaj nije raspisan.
  7. Nisi obavezan pustiti nikoga u stan,bez valjanog naloga.Taj kontrolor nije ulazio u stan da provjeri imam li televizor ili ne,nego je bio iznenađen na moje riječi da nemam televizor,ali je povjerovao i otišao.
  8. Pozdrav, Kad su raspisali natječaj u Upravi s VŠS, prijavila sam se i ja,ali su me odbili budući da imam VSS.Poslali su poštom rješenje te se pozvali na Zakon o službenicima i namještenicima. Pošalji mail u Zagreb u HZZ,ako nisi iz Zagreba mislim da će ti odmah sljedeći radni dan otpisati.
  9. Meca

    Financijski savjetnik

    Zahvaljujem se na odgovoru,prijavit ću se na natječaj pa ću vidjeti hoću li biti primljena. Pozdav.
  10. Pozdrav svima, Moja mama je otišla u prijevremenu mirovinu prije 5 godina,mirovina joj je mala,ona bi htjela znati da li će ona moći kad napuni godine za starosnu mirovinu dobiti starosnu mirovinu koja bi joj kako se ona nada trebala biti nešto veća. Hvala
  11. Meca

    Financijski savjetnik

    Pozdrav svima, Imali li netko s iskustvom u radu s osiguranjima ili u stambenim štedionicama a da želi napisati svoje mišljenje o tim poslovima? Uvijek sam zaobilazila te natječaje,ali nažalost najveći broj natječaja je upravo te vrste pa sam mislila pokušati s tim poslom dok ne nađem nešto bolje.Unaprijed se zahvaljujem na vašim savjetima.
  12. Mislim da je bolje da prijaviš TV jer nikad neznaš tko će te od susjeda prijaviti.Ja živim na dvije adrese tako da na jednoj od adresa imam TV.Bila mi je kontrola i nisu mogli vjerovati da nemam TV,na što sam im ja spremno odgovorila da imam laptop i internet i zašto bi plaćala preplatu za TV kad sam samo povremeno na toj adresi.Vjerujem da ih je netko poslao.
  13. Nezaposlena sam kao i veliki broj diplomiranih pravnika,ali ono što me živcira je upravo to stručno osposobljavanje.Razumijem sve koji nemaju iskustva u struci i položen Državni-stručni ispit, ali sad kako su osigurana sredstva za SOR mi svi ostali nemamo se mogućnosti zaposliti.Oglasi se svode uglavnom na stručno osposobljavanje,jer dobijaju radnika za 1600 kn,a poslije ponovo raspisuju natječaj za nove.Kad ćemo mi doći na red?Je li stvarno jedini izlaz u prevalifikaciji ili otići u inozemstvo?
  14. Nažalost to je naša realnost.Nakon toliko odbijenica i nepravilnosti kod natječaja nisam izgubila pozitivno mišljenje o pronalasku posla s pravom.Vjerujem da me čeka posao koji mi je suđen,a da li je to s pravnom strukom ili ne vidjet ćemo.Danas više nego ikada trebe biti fleksibilan.Naučili smo kukati, a mislim da trebamo uživati u svakom danu ne opterećivati se s onim što je bilo i što će biti,jer svaki trenutak je bitan i mogao bi nas obogatiti.
  15. Zapošljavanje pravnika je neiscrpna tema,ali ako studiraš ono što želiš i voliš lakše je prolaziti kroz sve vezano za zapošljavanje pravnika,pri tome mislim na razna testiranja.Mislim da ima puno nezaposlenih pravnika,ali da se isplati biti uporan i javljati na natječaje, nikad se nezna.Pozitivan stav svakako pomaže,zdravije je.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija