Jump to content

varazdinka53

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, dal ja kao član Udruge distrofičara tjelesnih invalida u Varaždinu imam pravo na povlašteno plačanje rtv pretplate. Bila sam na dijalizi te sam to pravo ostvarivala preko te udruge. Sad imam presađen bubreg i izgubila sam to pravo. Invalid sam tj. oštećenje sluha 100 %, dal mogu kao gluha osoba ostvarit pravo na povlašteno plaćanje rtv pretplate, Zahvaljujem na odgovoru S poštovanjem
  2. Poštovani, dal mi neko može odg. Bila sam oslobođena plačanja rtv. pretplate zbog bolesti bubrega, tj. bila sam na dijalizi. Sad sam imam presađen bubreg. te sam to pravo izgubila. Neznam zašto. U invalidskoj mirovini sam, kao 100 % invalid s oštečenim sluhom, gluha sam.Član sam Udruge invalida distrof. i ostalih tjelesnih invalida u Varaždinu, Dal imam pravo preko navedene Udruge ostvarit pravo na oslobođenje rtv pretplate. jer sam to pravo transplantacijom izgubila, Moja mirovina nije dovoljna za preživljavanje, a od kud plačat rtv pretplatu. iako sam invaldid kako mogu to pravo ostvariti, Unaprijed hvala na odgovoru.
  3. poštova, eto točno tako, nisam izuzeta, to znam, zašto bi me moja phlepna braća izgurali i sve sebi prisvojili, zato jer sam bila poštena i dobra, samo sam htjela savjet šta mi je učiniti,sad znam da imam pravo na nužni dio. puno zhvala na savjetima srdačni pozdrav
  4. poštovana, svo troje djece smo od istog oca,majka je stara ima 79 g. nema drugog muža.Ne razumijem se u pravo, samo znam da nakon očeve smrti vj. su je njena djeca prevarila, jer su na ostavinskoj raspravi iza pok. oca sa javnim bilježnikom dog. da se cjelokupna imovina djeli na 4 djeca, dakle, majka, i nas troje braće, kasnije sam doznala da je trebalo biti drugačije, ona je treba dobilti polovicu jer je to braćna stečevina i u dugoj polovici se sa nama djecom još djeliti. Ali moja prefrigana braća su tako napravili da se cjelokupna imovina podjeli na nas četri, Moja sestra je prepustila svoj nasljedni dio, bratu, a ja sam svoj nasljedni dio prepustila majci. pa su dakle nasljednici polovicu ima brat, a polovicu mama. Ja ne očekujem da ona meni da svoju polovicu, jer je vjerovatno već oporučno dala drugoj kćeri kod koje sad 4 god živo, ja sam samo htjela znati dal imam pravo na nužni dio. Neznam dal sam dobro upućena u tu temu, NIsam ništa tražila, sve sam prepustila majci, a i sama sam bila bolesna, odselila od kuće, a to je već druga i tužna priča.Vjerujem da ste i vi iskusili nepravdu.
  5. poštovani, hvala na odg. majka je još živa i znam da u slučaju ako oporučno ne ostavi svoj dio nasljedstva svojoj drugoj kćeri, nas troje braće se dijelimo u njezinoj polovici,jedino nisam znala dal u tom slučaju imam pravo na nužni dio. Dal je ostavila kćeri oporučno to neznam, Ne vjerujem da bi sklopile ugovor o doživotnom uzdržavanju, Mama ima svoju mirovinu, ali je zbog bolesti preselila drugoj kćeri, ona nema djece, no sve je moguće,Mislim da brat to nebi dozvolio, jer on ima svoju porodicu i 2 djece Ne možete vjerovati šta sam doživjela od vlastite braće, pohlepa nema granica, Majci sam čista srca prepisala svoj dio, jer se ona mučila za kuću,Znam u zakonu ne vladaju emocije.tako sam postupila, al braći neću prepustiti svoj dio. puno hvala na od. Srdačni pozdrav
  6. Da imate pravo naivnost, jer sam previše vjerovala ljudima.i dobrota za moju majku,jer bi joj moja pohlepna braća sve uzela. Puno je tog kao i u svakoj familiji. Zbog svoje dobrote ostala sam bez svega, ali ću tražiti nakon njezine smti pravo na svoj nužni dio.
  7. hvala na odgovru, Nisam isključena, ali sam se sama odrekla svog nasljednog dijela u korist moje majke, te poslije njezine smrti imam pravo tražiti nužni dio.Nisam upoznata svojim pravima šta će biti nakon smrti majke jer sam mislila na njezino dobro, moja pohlepna braća bi joj sve uzela, pa sam tako ostala i bez majčine potpore,za života, a nisam tražila napismeno da mi pomaže financ. već je to bio usmeni dog. hvala vam na odg.
  8. Poštovani. dal me netko može pravno savjetovati. Nakon smrti oca prije 8 g. u ostavinskoj raspravi, cijelokupna imovina dijeljena je u 4 dijela, Majka, i nas 3 braće. Sestra je ustupila svoj nasljedni dio u korist brata. Ja sam ustupila svoj nasljedni dio u korist majke. Pitanje je dal poslije majčine smrti imam pravo na nužni dio.jer je vjerojatno da je ona već oporučno ostavila svoj dio drugoj kćeri, dal ja onda nemam ništa.il imam pravo na nužni dio.Mi smo usmeno dog, da mi ona za života pomaže financ. što je jedno vrijeme činila, sada već dugo mi ne pomaže, a nisam pismeno napravila da mi mora pomagati. šta ću ja nakon njezine smrti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija