Jump to content

ivano01

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ok.Zujo hvala probaću prvo i tako pa da vidim što će mi odgovoriti i dali će mi uopće odgovoriti.nadam se da neću dugo čekati to mi je najeftinije rješenje prije nego me izvozaju ali imam ja još strpljenja nadam se da neću dobiti ptsp nekome je to uzrok rat a meni će očito biti uzrok ministarstvo branitelja.hvala hajd probaću i to - pozdrav Zujo.
  2. Ok.Buda poslušaću tvoj prijedlog nek sam bar na tom dobitku da ne moram krečiti mada stan je u dobrom stanju i održavan pa iću ovi dana u Ministarstvo i tražiti raskid ugovora o kreditu.Mada oni izvozaju čovjeka ko budalu idi vamo-tamo uvijek "kao,,nema onoga ko bi trebao biti pa dođi onda i onda već sam bio i tako prošao a na telefon dobiti ih je nemoguće i ako dobiješ opet vozanje zovi ovog zovi onog. Da čovjek popi..di. Biću uporan kad se sjetim još 25 godina dođe mi da odmah krenem za Zagreb, sada imam neku nadu da se to može riješiti.Kad vidim na tv-u kako neke likove čak specijalci deložiraju,ja na svu silu želim sam sebe deložirati dobrovoljno pa mi ne daju je..te sve naopako.
  3. hvala ZujoVeliki obradova me sa ovim odgovorom pa i ja sam se nadao da postoji neki način ali nisam znao za tu uredbu da postoji. Naravno dobrovoljno bi ja napustio stan kako kažeš i slobodan da bude bez stvari i osoba,također stan nije devastiran ni najmanje čak prije par godina sam mjenjao prozore stavio nove plastične i održavao stan kao da je moj jer imao sam i namjeru otplatiti ga ali kao što sam već pisao okolnosti se mijenjaju na loše a kredit uvjek isti čak pomalo i veći u odnosu na euro .Okrečiću ga srediti vratiti i zahvaliti a novac mi ne moraju vratiti samo neka mi raskinu ugovor i da se riješim kredita. Hvala ti još jednom na odgovoru mislim da sa ovim si pomogao i nekima drugima koji su u sličnoj situaciji kao i ja a kojih će još sigurno biti .pozdrav
  4. eee.. takve da su nam dali još i koju Ukrajinku da nam na plaži vida rane, ovako je..i se cijeli život dok ga otplatiš i sa vlastitom ženom:tilt: A naću valjda neko rješenje u pravu si teško je prodati takav stan Kolega Kompa da se stan iznajmiti ali gledaj treba 25 godina tražiti stanara ima i svakakvi stanara i problema sa njima . A nevjerujem i da ću doživjeti i otplatiti stan ipak sa gelerima u plućima 75godina je nedostižno za mene.Ukazao mi se besplatan smještaj kod ženine bake na selu nije veliko ali za mene i ženu dovoljno režije su puno manje nego u stanu. Želja mi je bila otplatiti stan i ostaviti ga djeci ali okolnosti su se promjenile i zato bi odustao ne ide uz svu želju i volju.. Djeca imaju svoje obitelji i rade povremeno preko sezone na moru za platu od 3500 do 4000kuna ostaviti kredit djeci je ostaviti im problem. Skoro pola plate da za stan pola za režije a od čeg školovati djecu,od čeg živjeti Smoga gledišta nije to baš tako olako jer ja plaćam kredit i režije i znam kako je meni i razumijem i druge koji su u sličnoj situaciji primjer,,švicarci,, i mnogi drugi Već sam rekao nije življenje jednako prije desetak godina i sada. I ta razlika je i mene dovela do toga da odustanem i vratim stan neka se dodijeli nekom ko može to plaćati
  5. Gledaj Buda meni ili nama nekolicini hrvi dodijeljen je stan 2003 po novom zakonu o zbrinjavanju branitelja.Po rješenju nama je stan dodijelilo ministarstvo branitelja po cijeni 700eura kvadrat i 3% kamata umanjeno za tjelesno oštećenje u mom slučaju 40% Imam ugovor kupoprodajni sa H.poštanskom bankom,nigdje u ugovoru se ne pominje hipoteka nad stanom,potpisao sam onu bianco mjenicu mislim na 50.000 kuna.Dobio onaj izračun uplata i račun na koji uplaćujem rate.Stan je teško prodati na taj način kada nemaš papire pokušao sam i to pa niko ne želi dati veliki novac a papiri nisu čisti pogotovu sada kada je na tržištu stanova koliko hoćeš i sa urednim papirima Ma naću neko riješenje hvala Bovu na ovom linku o zakonu-stanarskom pravu proučiću i to a vidjeti i u Hvidri sa pravnikom očito sam kako kaže kolega Lost ,,pionir,, u ovom slučaju danas svi žele stanove a ja želim vratiti stan,baš je sve krenulo naopako
  6. Hvala Kompa na odgovoru uradiću kako kažeš očekivao sam odgovor od nekoga ko ima-imao je sličan problem ili nekog pravno stručnog,međutim svaki savjet prijedlog uvažavam.I nadam se da ima neko riješenje sreća mi je pa nisam uzeo nikakav novac a ministarstvo može stan dodijeliti nekom drugom. Kolega Lost u pravu si po pitanju kredita da sam znao nikada ama nikada nebi ga uzeo sa popustom od 40% i kamatom od tri posto stan moram platiti skoro pola miliona kuna pa kakvo je to zbrinjavanje Hrvi. Od početne sreće dobitka stana i rješenja podstanarstva danas mi je taj isti stan konop oko vrata. Moja preporuka invalidima sa manjim invaliditetom neisplativo im je uzimati ovakve stanove osim ako nemaju veće mirovine a te mirovine će biti sve manje i manje a banka je neumoljiva ja znam to najbolje i bit ću sretan kada se deložiram. Kao što si rekao ovakvi slučaja bit će sve više i više ali život je drama..
  7. Kao što reče gospodin Lost vlasnik stana je ministarstvo branitelja i tek kada otplatimo kredit - ja za još 25 godina tek tada mi možemo dobiti papire i upisati se kao vlasnici stana.Nemogu se upisati temeljem kupoprodajnog ugovora kao vlasnik,jer traže se ostali papiri gruntovnica katastar etažiranje te da je to stan dodijeljen po posebnim uvjetima kao što reče Lost zavrzlama napretek. Bovu hvala na odgovoru ali ja želim vratiti stan ne želim se upisati kao vlasnik. Vratio bi stan ministarstvu branitelja i raskinuo kredit 25 godina je predugo imaću 75 kada ga otplatim ako to doživim što sumnjam.
  8. da jeste kamata je 3% to je povoljna kamata, međutim nisu jednaki uvjeti života prije nekoliko godina i sada.do prije nekoliko godina sam plaćao stan i živio normalan život sada nije tako režije su poskupile a rata je velika za mene tu još moram uračunati i pričuvu za stan od 140 kuna mjesečno,a predugo je za plaćati još 25godina smanjivanjima prava tj.mirovina mislim da mnogi će doći u sličnu situaciju kao ja. Stan je od 93 kvadrata imao sam petočlanu obitelj (kćeri se udale)vlasnički list nemam ni ja a niti ijedan stanar svi smo hrvi i banka nije upisana kao vlasnik. Zgrada nije etažirana navodno je problem u građevinskom zemljištu na kom je sagrađena zgrada bar tako kažu u ministarstvu branitelja.Moja želja je samo da vratim stan i dobrovoljno iselim i da raskinem kredit sa poštanskom bankom pa me zanima pravnim putem da li je to izvedivo pošto me jedni drugima prebacuju pa zanima me dali je neko imao ovakav slučaj i kako ga rješio ili je netko upućen u ovakvu problematiku..
  9. Lega stan već otplaćivam te 4000eura su već uplaćene ministarstvu. Ja želim vratiti stan ministarstvu branitelja,Ne želim ga iznajmljivati idući 25 godina meni je 50-set a niti prodati jer ne mogu nemam nikakve papire za stan o mom vlasništvu ne tražim povrat novca,jer neznam dali bi mi vratili uplaćeno Ja želim samo vratiti stan pa tražim savjet pravno da li je to moguće sobzirom da nisam podigao novac pa kupio stan. Stan želim vratiti iz razloga što jednostavno nemogu dalje plaćati koliko god štedio na režijama one su velike a mirovina sve manja (4900kn.)i bit će još manja žena ne radi a djeca otišla svojim putem.
  10. Molio bih za savjet znalce na koji način da vratim stan ministarstvu branitelja i da se riješim kredita i stana koji mi je dodijeljen prije deset godina. Hrvi sam 40% i 2003god.sam stambeno z(A)brinut.Tada sam imao petočlanu obitelj. Mjesečna rata mi iznosi 200 eura još idućih 25godina.ukupni iznos kredita skamatom iznosi 64000eura. Nisam podigao nikakav novac za taj stan,već se kredit plaća Hrvatskoj Poštanskoj banci. Stanove je dodijelilo ministarstvo branitelja po cijeni 700eura za kvadrat. Plaćao sam rate međutim smanjivanjem mirovina godinama više nemogu otplaćivati taj stan jer dok platim režije koje su znamo skupe i ratu za stan ostane mi da jedva preživim mjesec. Stoga htio bi vratiti stan i samog sebe deložirati (ne treba policija) biću im zahvalan dok živim.Zvao sam H.P banku oni kažu zovi ministarstvo a ministarstvo kaže zovi banku,ja i žena nemožemo čekati 25 godina što da učinim kome se obratiti....???želim samo vratiti stan i da nemam više taj kredit I DA IMAM ZA HRANU. Toliko invalida želi stan i mogu ga odma dodijeliti nekom drugom molim savjet kako dalje??? hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija