Jump to content

rbalboa

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Danas sam bio na ročištu te me je sud oslobodio odgovornosti Pao mi je kamen s leđa Hvala na pomoći svima
  2. Iz objektivnih razloga nisam mogao dati jednog vozača jer se nisam mogao sjetiti tko je doista vozio a kada sam upitao navedene moguće vozače onda niti oni nisu mogli potvrditi isto. Stoga ako sam dobro shvatio KronicnuStranku ne može se smatrati da sam učinio prekršaj, ako nisam učinio nešto što niti nisam mogao učiniti, zar ne? Još me zanima da li kao okrivljenik koji je dao podatke policiji o dva moguća počinitelja koji su ujedno i članovi moje uže obitelji da li mogu zahtijevati na sudu da se ti podatci temeljem blagodati i načina na koji se blagodat u sudskoj praksi primjenjuje ne koriste u prekršajnom postupku?
  3. Hvala na informacijama. Znači predlažete da se držim priče kako sam i prvotn naveo policiji? I da li onda kada me na sudu pitaju za svoje članove obitelji tko je upravljao vozilom na taj dan, da li da se pozivam na pravo nesvjedočenja protiv svojih bližnjih?
  4. Pozdrav molim pomoć ili savjet, Dobio sam poziv na sud kao okrivljenik radi ispitivanja zbog nedavanje podataka o vozaču sukladno čl.229.st.7. Naime prvotno sam od policije dobio obavijest o počinjenom prekršaju za nepropisno parkiranje te da im moram poslati podatke o vozaču vozila. Moj odgovor je bio takav da sam im poslao vjerodostojan podatka o mogućim vozačima vozila (sa iemnima, adresama, i OIB) a radilo se o mojoj užoj obitleji odnosno mojoj supruzi, mome ocu i meni samom. Nakon toga samo su mi poslali obavezni prekršajni nalog da platim 2000 kn zbog nedavanja podataka o vozaču vozila. Na to sam se žalio da poričem prekršaj i da želim da me se ispita na sudu, jer sam dao vjerodostojne podatke ali da ne mogu ustvrditi tko je vozio danog datuma. Zaista bih lijepo molio nekoga tko se je susreo sa sličnim problemom da mi savjetuje što da napravim i kako da se postavim na samom ročištu? Te što mogu očekivati na istome? unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija