Jump to content

pal

Korisnik
  • Broj objava

    64
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Podneo sam tužbu protiv Fine na Općinsko državno odvjetništvo: Dobio samodgovor od ODO promašena pasivna legitimacija i ?
  2. Ima li netko iskustva sa tužbom Evropskom sudu protiv RH. S naslova da je RH potpisnica međunarodne konvencije za Invalide. Osobno sam invalid gdje me država kamatari i ostavlja mi za šivot 200 kn mjesečno za hranu i ljekove. Nikome nisam ništa dužan a 50% od mirovine FINA me kamatari nasilnom ovrhom....Tužio bi RH i neznam kome bi trebao tužiti prije tužbe Evropskom sudu ili Međunarodnom sudu jel to spada u genocid. Hvala svima koji me mogu uputiti u pravičnost na Evropski sud. Pal 23.10.2016
  3. Nastradao sam na poslu 100% nesposoban za rad, u invalidskoj sa mirovini. Tražim ozbiljnog odvjetnika koji ima znanja sa ozljedama na sudu. Odvjetnik mora imati nekoliko velikih tužbi, moja odšteta se kreće oko 2 miliona, Završena škola prava po mogućnosti magistar prava. 091 9012572, ili lipota65@hotmail.com, Zagrebačka županija
  4. Ovrhe koje provodi FINA ne postoji žalba. ZAŠTO? Zašto se nebi mogao žaliti na Ovrhu koju provodi fina. Fina to provodi tajno ali čemu to. Ovrhe koje provodi Javni bilježnik i Općinski sud postoji žalbeni rok........................Drugi problem: kada je trajala parnica bilo je jedno stane radno sposoban. kada je ovrha provedena nakon 2 godine stanje se promijenilo pa glasi Radno nesposoban 100% šta sada u ovom trenutku pokrenuti tužbu kome i čemu radi čega?
  5. Molim samo znalce da mi odgovore! Fina provodi odluku na svoju ruku bez sudskog rješenja o Ovrsi ili Javnog bilježnika. Parnica je utužena u 7 mjesecu 2012 god a Ovršni zakon nastupio u 10 mjesecu 2012 ... molim da mi neko kaže pred kojim sudom trebam pokrenuti tužbu za nezakonitu ovrhu protiv FINE UPRAVNIM ILI OPĆINSKIM SUDOM Hvala svima! pravomoćnost presude nastupila je 2014 i Ovrha je trebala biti provedena putem Javnog bilježnika ili putem Općinskog suda na koju bi se mogao žaliti a ovako se nisam imao na ništa žaliti.
  6. Iz cijeloga slučaja proizlazi da država povećava trošak uzdržavanja i kamatari radi Stečajnog zakona i ne dozvoljava mi da riješim uzdržavanje te isto uzdržavanje se podmiruje iz državnog proračuna......Postoji način kako se to može riješiti a interes je i države da se ne dira u proračun ako za to postoji drugi izvor naplate a postoji to su nenaplaćene plaće. Na koji način to riješiti?
  7. Ja Razlučni vjerovnik imam sudsko riješenje na uzdržavanje djeteta 2.175,00 kn a primanja su mi sa naslova invalidne mirovine 1.500,00 kn. Za moje potrebe je malo, s tim iznosom ne mogu podmiribati svoje potrebe, osobna higijena, ljekovi, terapije, za sve se moram nekome klanjati i moliti kao građanin 3. reda. Molim vas na koji način mogu podmirivati uzdržavanje. Kome podnijeti tužbu da me se uvrsti u prvi viši isplatni red prije ostali razlučnih vjerovnika? Ima li netko tko to područje dobro poznaje?
  8. Radno pravo. poduzeće mi nije platilo 6 plaća i vodio sam sudove i dobio, podnio sam odrhu i upisao na objekat osiguranje svojih potraživanja. Nastao je stečaj i sada je u toku prodaja objekta sa tri stana na kojega sam se upisao i postao razlučni vjerovnik. Stečajni upravitelj mi je rekao da nema šanse da se naplatim jel još puno ima razlučnih vjerovnika. Po pitanju osobnog dohotka ja jedini potražujem osobni dohodak kao bivši radnik dok su ostali pravne i fizičke osobe. Dok sam ja vodio sudove ostali su na neki način na posudbu novaca upisali se na česticu. Ja sam se zadnji upisao. Postavljam pitanje? Kako se naplatiti radi se o sto tisuća kuna. Trajni sam invalid rada i imam sudsku obavezu uzdržavanja djeteta. Da li se i u stečajnom zakonu može primijeniti: Ovrha radi naplate uzdržavanja djeteta od 1.siječnja 2008. ima poseban status propisan Obiteljskim zakonom („Narodnenovine“, br. 116/03., 17/04., 136/04., 107/07., 57/11., 61/11.), prema kojemuta vrsta ovrhe ima prednost pred ovrhama radi naplate svih drugih tražbina,neovisno o vremenu njihova nastanka. Hvala! svima koji znaju kako se naplatiti..........
  9. Fali mi 10 godina do mirovine. Ozljedio sam se na poslu 100% invalid i zanima me : plaća spada u bolovi i prelomi spadaju u Po kojima se tablicama obračunava odšteta postoji li tablice za dijagnoze? hvala?
  10. Tako je: Osoba bi mi bila bračni drug ili žena iz Srbije, došla bi sa dvoje djece koju treba upisati u školu i da imaju zdravstveno osiguranje svi preko mene teškog invalida. Ta djeca bi mi isto pomagala tako da bi mi život učinila dostojno jednog invalida...Hvala!
  11. Teški sam invalid. Potrebna mi je njega i našao sam osobu koja bi se brinula o meni iz inozemstva (Srbija) ona ima još dvoje male djece! Osoba bi se brinula o meni invalidu. Šta je sve potrebno da osoba nema problema da djeca mogu pohađati školu a da dobi ili uživa Hrvatsko državljanstvo. Šta treba popuniti i gdje predati itd neznam ništa o tome pa molim one koji znaju da mi detaljno opišu na koji način osoba može doći u R,H i biti s invalidom HVALA!!!
  12. Lječenje nije završeno, nemam konačnu procjenu od komisije, kirurzi napisali posjeta nakon 12 mjeseci primanja samo od HZZO ja sam nezaposlena osoba i nakon godinu dana idem na burzu rada po zakonu a hodam na štakama i to teško ja sam invalid i nema više rada trajni invalid...prije 7 mjeseci podnio zahtjev komisiji za procjenu i još neće me pozvati za 5 mjeseci čisti kriminal?
  13. Zanima me koliko investitor snosi odgovornost iz razloga što nije imenovao koordinatora II zaštite na radu ako nas je radilo nekoliko poduzeća na istom poslu. Smatram da on svoje obaveze ne može prenesti na glavnog izvođača. Naime radi nekordinacije desila se teška nesreća a sada me zanima koga tužiti investitora ili gl. izvođača s naslova da sam ja kooperant gl. izvođaču....Investitor je htio uštedjeti na koordinatoru ZNR kod izvođenja radova na objektu i zato ga nije imenovao..Svako je ulazio na gradilište ko je htio i radio šta je htio.
  14. HZMO je dužan besplatno izvršiti procjenu sposobnosti i ta se prilaže na sud a sud ponovno određuje sudskog vještaka radi prave procjene. Isplata invalidnosti HZMO mora isplatiti invalidnost ako je oštećenje 30% i više
  15. Zanima me šta je pametnije nagodba ili tužba s naslova da sam trajni invalid rada. (teško stradavanje na poslu) HZMO nije mi nakon 2 godine izvršio tjelesnu sposobnost i to mi je prepreka tužbi. Pitanje da li ja u tužbi mogu tražiti da mi se računaju sudske zatezne kamate od dana kada je nastupila ozljeda ili od dana podnošenja tužbe. Molim profesionalan odgovor?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija