Jump to content

jupiter24

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Porez na automobil kod kupnje od pravne osobe

  Hvala Vam na odgovoru, moje zadnje pitanje, s obzirom da je auto kupljen preko Cars on the web (auto je iz Nizozemske) uz njega mi je brat dobio potvrdu na kojoj piše da se izjavljuje sljedeće: "Preprodavač (Cars on the web) koji je obavezan platiti porez u prodaji vozila izjavljuje da nikada nije imao pravo da odbije PDV (ili isplati njegov povrat) plaćen na kupnju, nabavu unutar zajednice ili uvoz vozila, kao ni da nikad nije imao pravo na izuzeće od PDV-a." Kod uvoza automobila prema tome naplaćeno mi je bratu samo PDV na maržu. S tom potvrdom je brat bio na poreznoj i tako su mu rekli da je to sve OK. Kako ja to čitam, PDV je već jednom plaće, pa je kod uvoza plaćen PDV na maržu i sad kad ide na neku fizičku osobu se opet plaća PDV? Jesam li u pravu?
 2. Porez na automobil kod kupnje od pravne osobe

  A kakva bi bila davanja kad bi brat prodao firmu autokući a autokuća meni? Dal bi to bilo porezno jeftinije ako marža autokuće ne bi bila prevelika?
 3. Porez na automobil kod kupnje od pravne osobe

  samo da nadodam ako netko ima iskustvo....ako bi takav automobil kji kupujem bila cijena 60.000 HRK, koliko ide na to poreza? pa nije valjda 15.000 kn PDV?
 4. Dobar dan, molio bih pomoć ako netko ima kakav dobar savjet. Naime, brat mi ima automobil na firmu koji bih ja kupio povoljno, ali ispada da moram platiti porez. Da li se i kako može umanjiti porezno davanje?
 5. Doregistracija firme u sudskom registru

  Ma ne bi na veliko...nekoliko automobila bi uvezao iz zemalja EU godišnje. Na malo, međutim mislio sam izbjeći ako mogu MTU jer nemam adekvatan prostor. IMa li koji savjet?
 6. Dobar dan, imam pitanje vezano za doregistraciju djelatnosti firme. Firma je sada registrirana za svašta a po NKD djelatnosti razvrstana u elektroinstalaterske firme. Ja bih želio napraviti doregistraciju za trgovinu motornim vozilima. Zanime me koja je procedura, koliko to košta i koji su uvjeti (da li je potrebno ispuniti minimalne tehničke vjete za trgovine ili ne ) s obzirom da razvrstavanje po NKD i dalje ostaje elektroinstalacije a doregistracija ide samo u sudski registar? Neznam da li je dovoljno jasno ali eto, ako tko ima kakav savjet...dobrodošao je.
×