Jump to content

anemarie

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim Vas, ako netko zna da mi odgovori! Inače, moju specijalizaciju ide iz sredstava ustanove ,a ne iz HZZO-a( ne znam da li je to važno napomenuti; pokušala sam naći u Pravilniku o specijalizacijama ali ništa ne piše)
  2. Molim Vas da mi preporučite pravnika u Zagrebu koji zna više o radnom pravu i ugovorima oko specijalizacije doktora medicine! Hvala
  3. Prošle godine sam kao liječnik započela specijalizaciju u jednoj zdravstvenoj ustanovi. Kada sam izabrana za tu specijalizaciju potkraj 2012. sa ustanovom sam potpisala Ugovor o radu na neodređeno, a kada sam dobila Rješenje o specijalizaciji Ministarstva zdravlja i započela sa specijalizacijom potpisala sam samo Aneks ugovora o radu sa ustanovom. Međutim, nisam potpisivala ( nisu mi ga uopće ponudili !!)Ugovor o međusobnim pravima i obvezama u kojem se jasno definira koje su sankcije ukoliko ja odustanem od specijalizacije te koliko dugo sam obvezatna nakon specijalizacije raditi za tu ustanovu. S kolegicom koja je krenula sa specijalizacijom (doduše ne sa istom speciajlizacijom s kakvom sam krenula ja) nekoliko mjeseci prije mene ustanova je potpisala taj ugovor i u njemu sve jasno piše kakvi ju novčani penali čekaju ukoliko odustane prije nego odradi spec. ili odustane od nje ( vraćanje bruto plaća, dodaci na plaću, putni troškovi...) Niti ja dosada nisam znala da taj Ugovor o međusobnim pravima i obvezama postoji dok nisam išla čitati Pravilnike , budući da bih željela odustati od specijalizacije. Taj Ugovor o međus. pravima i obvezama potpisuju navodno svi specijalizanti u svakoj zdr. ustanovi i ja nemam pojma zašto i kako je to mene zaobišlo. Budući da taj ugovor nikada nije potpisan ( ne znam iz kojeg razloga, možda zabunom tajnice.. ), imam li ja pravo odustati od specijalizacije a da me ustanova ne kazni i natjera da joj vratim sve plaće, putne troškove itd? Samo da napomenem da u Ugovoru o radu i Aneksu ugovora ne piše ama baš ništa što bi se odnosilo na taj dio- obvezu rada za ustanovu onoliko koliko sam na specijalizaciji i vraćanje novca ukoliko oustanem. Molim vas pomoć.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija