Jump to content

sandika

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo i mojoj kćeri je jučer stigla opmena od odvj. društva Par i Gradac za neplaćeni račun od 12.01.2012. (iznos je 384 kn). Kako je kćer na studentskoj razmjeni van zemlje cijeli dan danas zovem Rebro i odvj. ured - ured nema šanse dobiti od jučer popodne kad sam otvorila poštu. Isto kao u gornjim slučavima nikakav račun nije ispostavljen. Kći je inače od 2011. redovni student i imala je preko faksa dopunsko i ne kužim gdje je problem. Ono što mene zanima zar bolnica ne bi trebala ispostaviti račun i/ili opomenu? Pa tko normalan ne bi platio nekih 25,30 ili 50 kn nego da se ovako maltretira godinama iza.
  2. evo info, a možda nekome i pomogne. Dakle otišla sam na osiguranje koje mi je reklo da je prvi zahtjev za odštetu bio na više od 4.000,00 kn, pa je smanjen na 1.160,00 kn. Na moje čuđenje na takav iznos za laku i nenamjernu ozljedu nastalu u svađi dviju tada još 12-godišnjakinja rečeno mi je da uložim prigovor. Uz prigovor sam im priložila potvrdu o obavljenom razgovoru u policiji u kojoj piše da je zadobivena laka tjelesna ozljeda desne podlaktice, da je do ozljede došlo slučajno u manjem fizičkom sukobu, da su obje bile na razgovoru kod pedagoga koji ih je usmeno upozorio na neprimjereno ponašanje i nije im izrečena odgojna mjera. Temeljem toga osiguranje mi je otpisalo dug. Inače imam sms poruke te mame koja moje dijete naziva agresorom i dugogodišnjom fizičkom nasilnicom - (djeca su skupa išla u vrtić od 3. godine, stanujemo u istoj zgradi, djeca su do ove školske godine išla u isti razred, dolazile jedna drugoj doma, jele, igrale se skupa i naravno i svađale se i mirile) – mogu li temeljem tih uvreda podići tužbu i ako da kakvu, gdje i kako?
  3. Pozdrav, majka sam 14 godišnje kćeri koja je lani u školi u međusobnoj svađi i naguravanju slučajno ozlijedila prijateljicu (natučena joj je bila ruka). Majka tog djeteta bila je na hitnoj, bolnica je prijavila slučaj policiji i lani smo obavili razgovore i u školi i u policiji te sam smatrala da je tu kraj priče. Jučer sam od Croatie osiguranja dobila regresni zahtjev za uplatu odštete isplaćene toj obitelji. Moje dijete nije bilo osigurano ove godine (nažalost). Obzirom da je rok za upatu 15 dana lijepo molim odgovor je li taj zahtjev osnovan ili ne i što bi zapravo bilo najpametnije? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija