Jump to content

blob

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je blob objavio

  1. Da, riječ je d.o.o.-u. S obzirom da bi svake godine omjeri raspodjele dobiti trebali biti nešto drugačiji, je li okej ako se društvenim ugovorom definira npr. da se dobit raspodjeljuje na temelju "odluke o raspodjeli dobiti"? Te onda svake godine treba samo napraviti tu odluku, koju potpišu svi članovi društva?
  2. Pozdrav. Imam pitanje vezano uz isplatu dobiti u slučaju da firma ima više vlasnika: mora li se dobit isplaćivati u omjerima jednakim vlasničkim udjelima? Ili je moguće npr. isplatiti cijelu dobit samo jednom vlasniku (koji ima 50% vlasništva)? Zahvaljujem na odgovorima.
  3. Pozdrav svima! Kolega i ja smo kroz nešto više od godinu dana radili na mobilnoj aplikaciji (u slobodno vrijeme) te ju uskoro planiramo objaviti. U tu svrhu namjeravali smo otvoriti firmu (jdoo) s vlasništvom podijeljenim na pola. Nadamo se nekim prihodima od te aplikacije, ali je sada teško predvidjeti iznos i vremenski period u kojem možemo nešto očekivati te bismo htjeli minimalizirati troškove u početku. Trenutno je kolega nezaposlen, a ja sam zaposlen (puno radno vrijeme) te nam se kao najpovoljnija opcija čini da kolega ostane kao nezaposleni član društva, a ja se upišem kao direktor. No, brine nas što kada na račun firme krenu pristizati nekakvi novci? Je li problem što firma ima prihode, a nema zaposlenih ljudi? Možemo li imati problema ako se kolega u tom trenutku instantno zaposli (par dana nakon početka pristizanja prihoda)? Dodatno, može li firma imati 0 zaposlenih, prihode i isplaćivati novce preko ugovora o (autorskom) djelu?
  4. Bok svima. Imam jedno pitanje na koje ne mogu pronaći nikakav konkretan odgovor. Dakle, zanima me je li zakonom ikako regulirana odgovornost firme ukoliko na službenom putu (izvan RH) nastane šteta na mom privatnom autu (prirodna nepogoda). Ili je možda firma dužna plaćati nekakvo putno osiguranje za vrijeme trajanja službenog puta, koje bi pokrilo takvu štetu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija