Jump to content

moje-korisnicko-ime

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovanje, otvorio sam j.d.. u kojem duze vrijeme nisam mogao isplacivati place pa je zbog toga FINA pokrenula postupak pred trgovackim sudom. To je zavrsilo na nacin da je trgovacki sud donio rjesenje o otvaranju i zakljucenju stecajnog postupka (imovina s kojom je poduzece raspolagalo nije bila dovoljna niti za namirenje stecajnog postupka) te brisanju poduzeca iz sudskog registra. Zanimaju me dvije stvari: 1.Kako to da poduzece nije jos uvijek nije obrisano iako je rjesenje postalo pravomocno ? 2.Kada poduzece bude obrisano, sto trebam uciniti (papirologija, pecati, ,zatvaranje racuna, mozda neke odjave sl.) ? Hvala!
  2. Hvala... sto ako obitelj odbije to nasljedstvo (uzevši u obzir da je poduzece u dugovima i da se radi o bransi u koju se oni ne razumiju) ?
  3. Postovanje, vlasnik sam j.d.. i istovremeno jedini zaposlenik u tom poduzecu. Poduzece ima dugove. Nemam zenu ni djecu, a zanima me sto bi se dogodilo u slucaju moje smrti (tko bi morao platiti troskove likvidacije i ostalo)? Hvala!
  4. Postovani, unaprijed se ispricavam ukoliko je ova tema vec objavljena i objasnjena, a ja je previdio... Planiram raditi marketing preko interneta u suradnji sa jednom americkom tvrtkom. Nije nuzno da budem pravna osoba jer mi ta tvrtka moze isplacivati zaradene provizije na Payoneer racun (payoneer (.) com ). U tom slucaju bih novac podizao na bankomatu sa svojom Payoneer Mastercard debitnom karticom. Koliko sam primjetio, u SAD-u je to pravno regulirano u skladu sa porezima. Bio bih zahvalan ako bi mi mogli otprilike objasniti sto bih ja ovdje u RH trebao napraviti ako primjerice podignem cca 5000$ tj. 25000kn na bankomatu sa Payoneer racuna, odnosno kako prijaviti porez i dali je uopce potrebno prijavljivati porez (znam da zvuci malo smijesno, ali nisam nigdje nasao jasno definirane zakone) ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija