Jump to content

marusha

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

marusha je na 29. ožujka 2015 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što marusha objavi!

  1. Virtalni, Rijetko sam ovdje, ali mi se cini da imate nemali problem s majkama. Nemojte grijesiti dusu pogresnim zakljuccima-promasili ste "ceo fudbal". U svakom slucaju zahvajujem i vama i drugima na korisnim savjetima.
  2. Ok, tako mislite. Ali dijete je vec razgovaralo s ocem-potaknuta time sam se obratila ovdje. I to ne zbog cinjenice razgovora nego zbog nacina razgovora zbog kojeg je dijete uznemireno i ne zeli to vise slusati. Vama hvala na odgovorima, valjda ste svjesni da na temelju par postova ne mozete donositi zakljucke.
  3. Ok, pogresno smo se razumjeli -u novcanom smislu mi je jasno da je stvar izmedju oca i djeteta. Da li je i visina uzdrzavanja stvar dogovora ili vrijedi visina odredjena rjesenjem?
  4. Cini mi se kako je pogresno shvacen moj upit: nisam pravnik, a moje dijete jos manje. Na normalan i civiliziran nacin zelim objasniti djetetu koja su mu prava i kakvi izbori mu se nude. Ali bez obzira na njegovih 18. godina ne zelim da mu rodjeni otac puni glavu, ne mislim pogresnim informacijama, ali na jako maliciozan nacin-to je razlika. Jer vjerujte, svaka strana, pa tako i ja, ima jako puno prljavog rublja za iznijeti, ali nije dijete taj netko tko to treba slusati.
  5. Pa Virtalni ne bih se skroz slozila s vama, mozda samo upola te vase izjave:mene ima netko za pitati, a sve sto ide ide u smislu I dogovora majka-dijete. Ovako kako vi postavljate stvari ispada da sa punoljetnoscu mog djeteta, majka postaje potpuno nebitna. Ne bih rekla.
  6. Gman, hvala na odgovoru. Sve je jasno po pitanju prava djeteta. Zanima me da li je potrebno i sto formalno uciniti (rjesenje od suda ili slicno) ukoliko dijete odluci nesto mijenjati-zivjeti kod oca ili na trecem mjestu. Iako -odlazi na studij u drugi grad. Tim vise mi je nepojmljivo trazenje oca da dijete promijeni adresu prebivalista. Kad bi postojala dobra volja za dogovor, ovakva stvar bi se trebala rjesiti dogovorom (dijete odlazi na faks, koliko cemo mu uplacivati za troskove zivota na studiju), ali otac postavlja stvari na drugi nacin.
  7. Da, shvatila, u pravu ste.kako formalno prebaciti uplate na dijete?
  8. Bog svima i molim savjet (e), Razvedeni smo 9 godina, sporazumno, kao sto smo i sporazumno dogovorili alimentaciju u iznosu od 18% place (dijete zivi sa mnom). Alimentaciju je bivsi suprug placao uplatama na tekuci racun, u pravilu redovito. Svaki extra trosak tijekom svih ovih godina (knjige za skolu, izleti, ekskurzije, oprema za sport, putovanja za potrebe sporta itd itd) sam podmirivala iskljucivo ja-jednom sam pitala da sudjeluje, odgovor je bio "nisam p××××, izvoli ustediti od alimentacije za period kad je dijete sa mnom preko praznika". Nikad nisam pravila problem oko vidjanja s djetetom ni provodjenja vikenda i praznika s djetetom, sve mimo termina odredjenih rjesenjem suda kako bi dijete u sto manjoj mjeri osjetilo nezivljenje oca s nama, iako je jako veliki broj puta takav nacin vidjanja u velikoj mjeri ometao neki nas ritam zivota. Sve u svemu, stvari su nekako funkcionirale, civilizirano i bez pravljenja velikih problema-kakvih nazalost ima velika vecina rastavljenih parova s djecom. Sad je dijete navrsilo 18. i nastavlja sa skolovanjem. Sada otac djetetu vec neko vrijeme govori neka se prijavi na njegovoj adresi i neka ja ocu placam alimentaciju -"kako bi vidjela kako je to". Prvenstveno mislim da nije dijete to kojem to treba govoriti vec ako zeli nesto mijenjati-treba se obratiti meni. Nadalje, govori kako nece vise uplacivati na moj racun vec djetetov. Sad, konkretno me zanima:kakav je postupak prebacivanja placanja sa mog racuna na djetetov, i sto ako prestane uopce uplacivati?
  9. Cestitam, i ja polozila, al na katu. Komisija preodlicna, pitanja iz EU stara-na papiru ih je imala 35. ALI, koliko sam cula od ekipe-u nekim komisijama je bilo ispitivaca koji su bili strozi i bacali kandidate. definitvno treba uciti, ne moze se ici napamet, ali su moja iskustva predobra. sto se tice vremena ucenja-mjesec dana, 2 tjedna citanje skripte i zakona kad stignem i koliko stignem, 2 tjedna citanja s pokusajima da se zapamti. Sretno svima!!
  10. a to što ti je rekla da može biti problem - i može. ti si na stručnom osposobljavnju, koliko sam shvatila. svrha tog je da položiš stručni ispit i to u roku tog vremena osposobljavanja. ako ti rok ističe 20.7., a oni idu na godišnji 1.7. - znači da MORAŠ položiti do 1.7. jer se onda postavlja pitanje ispunjavanje tvoje ugovorne obveze prema onom tko te primio na osposobljavanje. Milsim da to tako ide. I zato, nemaš se što misliti i dramiti - učiš, uči i dalje i položiti ćeš to bez frke.
  11. ovako - nemoj me krivo shvatiti jer ti pokušavam objasniti i da je to položivo i da imaš dovoljno vremena. prvo, vidi da li ti je i kada išla prijavnica. Od dana dobivanja rješenja o terminu do dana polaganja meni je bilo 1 mjesec - a to ti je taman taj tvoj kraj 5. mj. Mjesec dana je sasvim dovoljno da to fino spremiš - ako si čitala ovaj forum onda si mogla vidjeti komisija ne tlači, a ako netko i padne, obično padnu 1 do 2 predmeta i polože to za 15 dana, a padaju jer nisu učili (sami su priznali da nisu otvorili). dakle, uči koliko možeš svaki dan, da približiš materiju, a onda po pitanjima sa weba min uprave i kako bude.
  12. a onda ništa - idete na usmeni. Imaš dovoljno vremena - ako učiš svaki dan, za 1 mjesec znaš dovoljno za dobar prolaz, ne brini. Nitko ne očekuje da naučiš sve napamet....
  13. neno, ima nas još :cager:nespremnih (bar u glavi) vidimo se sutra Ažurirano Zvo - mislim da ti je rok za polaganje koliko ti traje ugovor. Uz posao i obitelj možeš ovo spremiti do 5., 6. mj. sigurno. 1000% A ako uvedu elektronski način mislim da će svima biti puno lakše - nema osobnog kontakta i treme, zamuckivanja, jesmo li rekli puno ili malo ili dovoljno, jednostavno klikaš i to je to. Podržavam! Da me bar dopalo tako polagat....
  14. to znači da ću ja preksutra diplit usmeni :cita: mislim da su objektivni tipovi zadataka, u zadanom vremenu (nešto slično kako se sad polaže teorija na vozačkom ili ECDL) puno objektivniji način polaganja ovog ispita i manje stresan. kad to misle uvesti???
  15. ja svakako mislim da za ovo spremiti treba dosta, dosta vremena. ali isto tako znam (iz svoje neposredne radne okoline) 2 lika koji su ispit polozila nakon 3 dana učenja. ne pitajte što mislim o tome jer ne mislim. samo znam da učim mjesec i po (pročitala 2 skripte, sva pitanja sa weba, sve glavne zakone), posljednji tjedan intenzivno baš učim.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija